رضا قدیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: این برنامه ها و فعالیت ها با تاکید بر انجمن های مردم نهاد و موسسات غیردولتی توسط ستاد مدیریت محله، ستاد محیط زیست، سازمان بوستان ها، ستاد مدیریت بحران، سازمان آتش نشانی، شورایاران، سازمان بهشت زهرا(س)، سازمان هلال احمر در سطح شهر تهران اجرا می شود.
وی گفت: سال 1985 مجمع عمومی سازمان ملل روز پنج دسامبر را به عنوان روز جهانی کار داوطلبانه نامگذاری کرد و سال 93 نیز شورای اسلامی شهر تهران، 14 تا 21 آذرماه را به عنوان هفته کار داوطلبانه اعلام کرد و سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران نیز به عنوان متولی توسعه و ترویج این امر تعیین شد.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه انجام کار داوطلبانه باید در طول سال مورد توجه قرار گیرد و تنها به یک روز اختصاص نداشته باشد، افزود: با توجه به تاکید شهردار تهران و معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار بر افزایش مشارکت و توسعه مسئولیت اجتماعی، برنامه های این سازمان در هفته کار داوطلبانه براساس ترویج و فرهنگسازی فعالیت های داوطلبانه تعریف شده است.
قدیمی گفت: جلسات و نشست هایی نیز برای بیان اهداف و برنامه های خود در حوزه کار داوطلبانه و ترویج و توسعه آن با موسسات و انجمن های مردم که سابقه طولانی در این زمینه دارند، برگزار کردیم.
وی افزود: در هفته کار داوطلبانه مردم، انجمن های مردم نهاد و موسسات غیردولتی و فعالان اجتماعی، با توجه به علاقه و تخصص خود یک روز، کار داوطلبانه در حوزه هایی از جمله محیط زیست، سلامت و رفاه جامعه، کاهش آسیب های اجتماعی همچون کمک به محرومان، سالمندان، کودکان کار و خیابان، معتادان، افراد بی خانمان و... انجام خواهند داد.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: به عنوان مثال سازمان آتش نشانی به موضوع جذب آتش نشان داوطلب پرداخته و سازمان بوستان ها نیز در حوزه حفظ محیط زیست، فضای سبز و درختکاری توسط شهروندان اقداماتی را انجام خواهد داد.
به گفته قدیمی، شورای اسلامی شهر تهران درخواست کرده تا روز و هفته کار داوطلبی در تقویم رسمی کشور گنجانده شود و پیگیری هایی نیز در این زمینه توسط شهرداری تهران صورت گرفته است.
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به همکاری این سازمان با 600 خیریه و انجمن مردم نهاد در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی اظهار کرد: بسیاری از مراکز این سازمان از جمله مراکز پرتو (ویژه کودکان بدسرپرست، بی سرپرست و در معرض آسیب)، سامانسراها و مددسراها با همکاری انجمن های مردم نهاد و خیریه ها اداره می شود.
سال 1388 طرح ادغام واحدهای کاری پنجگانه شامل شرکت خدمات اجتماعی و رفاهی تهران، ستاد کار آفرینی، اداره کل آسیب های اجتماعی، معاونت مشارکت های اجتماعی اداره کل آموزش و مشارکت های شهروندی و تهران گشت ارغوان توسط شهردار تهران در شورای اسلامی شهر تهران مطرح و به تصویب رسید و با مصوبه این شورا سال 89 با انتصاب مدیرعامل و تصویب اساسنامه فعالیت سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران به صورت رسمی آغاز شد.
این سازمان 77مرکز شامل مددسرا(اسکان شبانه مددجویان بی خانمان)، سامانسرا (ویژه افراد معلول و ناتوان اعم از جسمی و ذهنی، بی سرپرست، مجهوال الهویه، در راه مانده، گمشده، متواری، افراد نیازمند غیرحرفه ای، متکدیان)، پرتو(کودکان)، بهاران(ویژه معتادان بهبودیافته)، مدارس صبح رویش(ویژه کودکان کار)،مراکز بهبودی، همراه سرا و پایگاه خدمات اجتماعی با ظرفیت 13 هزار نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم اداره و راهبری می کند.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی**انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7245//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.