«تحلیلِ داده ها» علمی است که الگوهایی را در داده ها شناسایی و رصد می کند؛ امروزه در کشورهای پیشرفته دنیا شرکت های بسیاری از این روش برای ارائه خدمات استفاده می کنند و ما نیز با همین روش می توانیم از داده ها برای جلوگیری از جرایم استفاده کنیم که برخی از موارد را میتوان برشمرد:
- کمک به نیروهای پلیس برای فعالیت در نقاط داغ و آسیب پذیر.
- استفاده از اطلاعاتِ آژانس های محلی برای مثال، بازداشت ها، محکومت ها ، مراجعه به بیمارستان و تماس هایی که با همیار کودکان گرفته شده است. این اطلاعات به ما کمک می کنند تا افراد آسیب پذیر به سو استفاده یا استثمار را شناسایی کنیم.
- شناسایی الگو های فعالیتِ مشکوک که سرنخ های تازه ای به کارآگاهان می دهد. مثلا انتقال پول های بزرگ به چندین حساب بانکی که به یک نشانی ثبت شده اند.
- شناسایی محصولات، خدمات، سیستم ها یا افرادی که نسبت به نوعی جرم آسیب پذیر هستند برای مثال احتمال سرقت گوشی تلفن همراه از زنان جوان بسیار بالا است. در نتیجه می توانیم نقص های سیستم را رفع کنیم و توصیه های بهتری را به صورت هدف دار ارائه دهیم.
پیش بینی یکی از روش های متداول ذهنی است که ماموران پلیس از آن برای شناسایی جرم و مجرم بهره می برند که طرز کار این تکنیک، پیش بینی مکان هایی است که بیشترین خطرِ جرایم سنتی مثل دزدی را دارند. بر اساس این اطلاعات پلیس می تواند الگوهای گشتیِ خود را تنظیم کرده و با تحلیل داده ها می توان افراد آسیب پذیر را شناسایی کرد و از سرعتِ شناساییِ قربانیان احتمالی اطمینان حاصل کرد.
اما برای اینکه پتانسیلِ و تحلیل داده ها را در پیشگیری از جرم درک کنیم به اقدامات بیشتری نیاز است چرا که باید با محافظت درست از اطلاعات شخصی در اداره داده ها به پلیس و دیگر همکاران آنها کمک کنیم؛ این اطلاعات عبارتند از ذخیره ابری و استفاده از ویدیوهایی که گزارش مجرمانه دارند که به این دلیل دولت ها اقدامات را برنامه ریزی کرده اند.
به طور ذاتی باید بین پلیسِ ها همکاری لازم ایجاد شود تا وجود قابلیت های ضروری برای پیشگیری از جرم و محافظت از اجتماع تضمین شود؛ این قابلیت ها رابطه ای مستقیم با اطلاعات و فناوری دارند و در این راستا، تامین کننده های فنی باید در این زمینه ها دخیل باشند تا بتوانیم از تخصص آنها بیشترین بهره را ببریم.
همچنین ایجاد قابلیتی برای تحلیل داده ها که برطبق آن داده های مربوط به مهاجرت و پناهگاه ها، ویزا و جرایم سازمان دهی شده را فراهم می آورد در این موضوع بسیار حائز اهمیت می باشد؛ هدف اصلی این اثر افزایش اطلاعات اجرایی برای جلوگیری از مهاجرت غیر قانونی و محافظت از مرزها است.
به طور کلی دیدگاه تازه ما نسبت به پیشگیری از جرایم خود بخشی از تغییرات گسترده پلیسی است. هدف از این تغییرات افزایش حفاظت عمومی و استقلال پلیس است تا بتواند شغل خود را به خوبی انجام داده و مسئولیت پذیر باشد؛ آژانس های قانونی برای همخوانی با تغییرات جرایم به ویژه جرایمی که به افراد آسیب پذیر ضربه می زنند در حال تغییر قابلیت های خود هستند.
یعنی در هر سطحی ملی، منطقه ای و محلی، سازمان های قدرتمندی وجود دارند که توانایی روشنی برای جلوگیری از جرایم را دارا هستند. این سازمان ها روزانه با سازمان های دیگری که به پیشگیری از جرایم علاقه مند هستند همکاری دارند- تولید کننده ها، بخش مالی، خرده فروشان، سازمان های داوطلب، مسئولان محلی، دیگر خدمات اضطراری، از جمله خدمات آتش نشانی و نجات، دیگر همکاران در سیستم قضایی، هیات های صحت و سلامت و البته اعضایی از خودِ اجتماع. دولت نقش مهمی در این برنامه دارد و پیشگیری از جرایم مدرن را به دومین ماهیتِ ملی، منطقه ای و محلی تبدیل خواهد کرد.
با استفاده از قدرت متقاعد کننده دولت، شرکت های دولتی و داوطلب را برای ایجاد راه حل های تازه گرد هم می آیند و نهایتا زمانی که به قانون گذاری برای پیشگیری از جرایم نیاز باشد تنها از توان دولت و قوه قضائیه برای قانون گذاری استفاده کنیم.
جامعه نقش مهمی در پیشگیری از جرم دارد برای مثال گزارش جرایم به پلیس و حفاظت از دارایی های خود؛ یعنی جامعه با تصمیم گیری مناسب در مورد خریدِ خودرو، محافظت از خانه ها، و افزایش انتظارات از تولید کننده ها نقش مهمی در کاهش جرایم خواهد داشت.
سازمان های داوطلبانه نیز با چندین روش مثمرثمر هستند از جمله کمک به آنهایی که دسترسی به آنها بسیار دشوار است. برای مثال متوقف کنندگان جرم به گروه های در معرض خطر و آسیب پذیر این امکان را می-دهند که جرایم را به صورت ناشناس و سریع گزارش دهند. پشتیبانی از قربانی نیز با انجام دوره هایی به متخلفان کمک می کند تا رفتار خود را با تحصیل و همزاد پنداری با قربانیان تغییر دهند.
برای اینکه تمامی عناصر دخیل در پیشگری از جرم امکان اظهار نظر داشته باشند باید یک اجتماعِ پیشگیری از جرایم مدرن تشکیل شود که سازمان های مرتبط در آن عضو باشند؛ این اجتماع می تواند شامل نماینده هایی از پلیس، نیرو های امنیتی ، دانشگاه ها، صنعت، بخشِ داوطلب و سازمانهای مردم نهاد و ... باشند.
*رئیس مرکز تحقیقات پلیس آگاهی ناجا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.