در شرایط عادی، ۲ طرح «ترافیک» و «کنترل آلودگی هوا» (زوج و فرد سابق یا حلقه دوم طرح ترافیک) در محدوده مرکزی شهر تهران اجرا میشود و شرط ورود به این محدودهها که مالکان خودروها جریمه نشوند، ثبتنام مالک و مشخصات خودرو در سامانه تهران من و شارژ حساب شهروندی است.
محدوده طرح ترافیک از شمال به خیابان مطهری، از جنوب به خیابان شوش، از غرب به خیابان کارگر و از سمت شرق به خیابانهای شریعتی و ۱۷ شهریور است و از سوی دیگر طرح کنترل آلودگی هوا نیز از شمال به بزرگراه همت، از شرق به بزرگراه امام علی(ع)، از جنوب به بزرگراه بعثت و از غرب به بزرگراههای نواب و چمران محدود میشود.
زمان اجرایی طرحهای ترافیکی تهران از ساعت ۶:۳۰ تا ۱۸ شنبه تا چهارشنبه است ضمن اینکه روزهای جمعه و ایام تعطیل نیز این طرحهای ترافیکی اجرا نمیشود.
همچنین طرح کنترل آلودگی هوا علاوه بر روزهای شنبه تا چهارشنبه، روزهای پنجشنبه نیز از ساعت ۶:۳۰ تا ۱۳ اجرا میشود.
بنابر تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، طرح های ترافیکی تهران(طرح ترافیک و کاهش آلودگی هوا) از روز ۲۳ فروردین تا اطلاع ثانوی لغو شده چرا که مطالعات علمی نشان می دهد خطر ابتلا به ویروس کرونا با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی از جمله مترو و اتوبوس افزایش می یابد.
بطورکلی ورود غیرمجاز به محدوده طرح های ترافیکی پایتخت علاوه بر جریمه، مشمول پرداخت عوارض به شهرداری تهران می شود با این استدلال دیگر جریمه ای لحاظ نمی شود اما سوال اینجاست که آیا ورود خودرو ها مشمول پرداخت عوارض می شود یا خیر؟
محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران در جلسه علنی صبح امروز - یکشنبه - در جمع خبرنگاران در این خصوص تاکید می کند: تردد در محدوده طرح ترافیک بدون پرداخت عوارض قانونی نیست و این موضوع باید در شورا به تصویب می رسید.
وی ادامه داد: معتقدم زمانی که در ستاد کرونا موضوع لغو طرح ترافیک مطرح بود، حناچی (شهردار تهران) باید لایحه دو فوریتی درباره این مسأله به شورای شهر ارسال میکرد.
به گفته هاشمی، پرداخت عوارض طرح ترافیک پروسه قانونی است و برای احترام به تصمیمات شورا این موضوع باید به اعضای شورای شهر ارائه میشد.
وی تاکید کرد: شهرداری باید سریعتر اقداماتی انجام دهد تا پرداخت نکردن عوارض توسط شهروندان قانونی باشد و باید توجه داشت هدف ما گرفتن عوارض نیست بلکه بحث اجازه مطرح است.
البته بیان این موضوع تنها به محسن هاشمی ختم نشد و برخی اعضای شورای شهر نیز نسبت به اجرا نشدن طرح ترافیکی به شخص شهردار تذکر دادند.
پس از این صحبت های اعضای شورا، معاون فنی و عمرانی استانداری تهران اعلام موضع کرد و گفت: محدوده طرح ترافیک تا اطلاع ثانوی در تهران اجرایی نخواهد شد که قرار باشد از آن عوارضی دریافت شود.
«محمد تقیزاده» تاکید کرد: در شورای ترافیک تهران و شورای عالی ترافیک کشور مصوب شده بود که محدوده طرح ترافیک لغو شود و ستاد ملی مقابله با کرونا نیز تصمیم شورای عالی ترافیک کشور را تصویب و ابلاغ کرد.
وی افزود: هنگامی که محدوده طرح ترافیک لغو یعنی شده یعنی محدوده غیرمجاز برای تردد در شهر نداریم؛ بنابراین مدیریت شهری از چه چیز می خواهد عوارض بگیرد.
معاون عمرانی استانداری تهران خاطرنشان کرد: تصمیمات اتخاذ شده در شورای ملی مقابله با کرونا لازمالاجرا برای تمامی دستگاهها است و در حال حاضر هیچ محدودیتی در تهران اجرایی نمیشود.
به گزارش ایرنا، در این روزهایی کرونایی پایتخت که ستاد ملی مبارزه با کرونا شهروندان را به استفاده از خودروهای شخصی برای حفظ فاصله گذاری اجتماعی تشویق می کند و بر این اساس محدودیت های ترافیکی لغو شده، حال سوال شهروندان این است که آیا برای عمل به این مصوبه ستاد، باید عوارضی هم به شهرداری بدهند؟