محمد جعفرپور روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: فاز دوم طرح ایمن سازی طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در ۵۰ روستای بخش‌های مرکزی و جوادآباد و مناطق مختلف شهرستان ورامین آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۳۰۰ هزار قطعه از طیور در این بیماری واکسن دریافت کنند.

وی یادآور شد: مرحله نخست این طرح آبانماه امسال و با واکسیناسیون ۳۰۰ هزار قطعه طیور بومی انجام شده بود.

به گفته رییس شبکه دامپزشکی ورامین، نیوکاسل از جمله بیماری‌های خطرناک در میان طیور است که در صورت همه‌گیری، با خسارت و تلفات بالا همراه است و شیوع آن تا ۹۰ درصد به طیور خسارت وارد می‌کند.

وی تصریح کرد: در زمان وقوع بیماری نیوکاسل به دلیل سرعت بالای انتشار بیماری در جمعیت طیور صنعتی و بومی،  نمی‌توان درمان قطعی را انجام داد. بنابراین بهترین راه برای مقابله با این بیماری، پیشگیری و واکسیناسیون است.

جعفرپور گفت: در فاز دوم طرح واکسیناسیون طیور که با همکاری دهیاران انجام شده، کارشناسان شبکه بهداشت با حضور در مناطق روستایی بخش‌های مرکزی و جوادآباد، نسبت به واکسیناسیون طیور بومی که در فاز اول واکسن دریافت کرده بودند، به صورت آشامیدنی اقدام می‌کنند.

وی تصریح کرد: برای دست‌یابی به نتیجه بهتر از اجرای این طرح لازم است تا روستائیان، یک روز قبل از اجرای طرح، پرندگان خود را آماده و در فضای محصور نگهداری کرده و حداقل ۸ ساعت قبل از واکسیناسیون، از دادن آب به پرندگان خودداری کنند.

رئیس شبکه دامپزشکی ورامین افزود: واکسن فقط داخل ظرف آبخوری تمیز به صاحبان طیور بومی تحویل داده می‌شود و باید ظرف ۲ ساعت توسط پرندگان مصرف شود.

عامل بیماری نیوکاسل در طیور، ویروس پارامیکزو است که در جنین تخم مرغ رشد و تکثیر دارد.

لاشه کشتاری، ترشحات و مخاط چشم طیور آلوده، منشاء اصلی انتقال ویروس هستند.

بیماری نیوکاسل دستگاه تنفسی، گوارشی و عصبی طیور را درگیر می‌کند.

ورامین در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.