به گزارش روز شنبه شرکت راهآهن شهری تهران و حومه (مترو) علی امام با اشاره به روند انتخاب مشاور «عارضه سنجی خطوط برای کاهش سرفاصله حرکتی قطارها در متروی پایتخت» گفت: خطوط مترو تهران برای سرفاصله حرکتی ۲ دقیقه طراحی شده است و با این مطالعه به دنبال شناسایی و اولویتبندی گلوگاههایی هستیم که مانع رسیدن سرفاصله حرکت قطارها به میزان استاندارد است.
وی با اشاره به اینکه کاهش سرفاصله حرکتی نتیجه عوامل مختلف از جمله تامین ناوگان، پارکینگها، پایانههای تعمیراتی، روسازی خطوط مترو، سیگنالینگ، سامانههای تهویه، برق و ایمنی است، عنوان کرد: همچنین با اجرای این برنامه قصد بررسی الزامات کاهش سرفاصله حرکتی قطارها در اجرا و اولویتبندی اقدامات مورد نیاز برای این موضوع را داریم.
مدیرعامل شرکت مترو با اشاره به اینکه در طراحی و اجرای خطوط ۶ و ۷ و نیز توسعه خطوط این موضوع مورد دقت قرار گرفته و پس از بهرهبرداری کامل باید به سرفاصله ۲ دقیقه برسد، عنوان کرد: این برنامه برای قسمتهای در حال بهرهبرداری خطوط یک تا ۴ متروی تهران انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین محورهای این طرح مطالعاتی اولویتبندی اقدامات لازم برای کاهش سرفاصله حرکتی قطارها است، گفت: بدون شک این امر نه تنها منجر به سرعت یافتن اجرای اقدامات مورد نیاز برای کاهش سرفاصله حرکتی قطارها میشود، بلکه از اتلاف بودجه و نیز خواب سرمایه جلوگیری میکند، زیرا در این صورت ما میدانیم چه اقدامی را باید در اولویت قرار دهیم؛ در نتیجه هزینهکرد برای آن به موقع انجام شده و مشمول مرور زمان نمیشود.
تهران در حال حاضر دارای ۷ خط فعال مترو به طول ۲۴۶ کیلومتر با ۱۲۷ ایستگاه است و طبق برنامه توسعه، این تعداد به ۱۱ خط افزایش خواهد یافت.
شمار واگنهای فعال در مترو تهران هم اکنون یک هزار و ۲۳۰ واگن، برابر ۱۵۷ قطار است که روزانه بهطور میانگین بیش از ۲ میلیون مسافر را جابهجا میکنند.
اولین خط مترو تهران یعنی خط ۵ در سال ۱۳۷۷ میان تهران و کرج راه اندازی شد.