به گزارش ایرنا، انتخاب نمایندگان اقلیتهای دینی مطابق اصل ۶۴ قانون اساسی صورت می گیرد که بر اساس آن، زرتشتیان و کلیمیان هر کدام یک نماینده، مسیحیان آشوری و کلدانی مجموعا یک نماینده و مسیحیان ارمنی جنوب و شمال نیز هر کدام یک نماینده در مجلس شورای اسلامی ایران دارند.

جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که در قانون اساسی برای اقلیتهای دینی، کرسی های ویژه و دائمی در مجلس پیش بینی کرده است.

در حالی که در قانون اساسی قبل از بازنگری آن، ملاک ایجاد حوزه های انتخابیه مجلس وجود ۱۵۰ هزار نفر تعیین شده بود اما اقلیتهای دینی از این قاعده مستثنی هستند و شمار آنها با هر میزانی که باشد، از داشتن دست کم یک نماینده در مجلس برخوردارند.

به عبارت دیگر، طبق قانون اساسی، شمار کرسی های متعلق به اقلیتهای دینی در مجلس قابل حذف و کاهش نیست اما می تواند با افزایش جمعیت آنان و با تشخیص اکثریت نمایندگان، بیشتر هم بشود.

در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، «همایون سامه یح نجف آبادی»، «سلیمان کلیمی» و «دریتا معلمی» به عنوان نامزدهای نمایندگی مجلس در میان اقلیت دینی کلیمیان با یکدیگر رقابت می کنند.

کلیمیان تنها اقلیتی هستند که یک زن در میان نامزدهای آنان برای نمایندگی مجلس به چشم می خورد.

 اقلیت دینی ارامنه شمال نیز شاهد رقابت پنج نامزد به نامهای «آلبرت بغزیان»، «کارن خانلری»، «سوآن سهرائی»، «آرا شاوردیان» و «آریس شهبازیان» در انتخابات پیش رو هستند.

«جمس انویه»، «شارلی انویه»، «ادگار شعونیان» و «رامون یوسفی چمکی» هم نامزدهای انتخاباتی آشوریان و کلدانیان برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی معرفی شده اند.

زرتشتیان تنها اقلیت دینی در ایران هستند که فقط یک نامزد از سوی آنان در کارزار رقابتهای انتخاباتی مجلس یازدهم حضور دارد و او، «اسفندیار اختیاری» است؛ نامزدی بی رقیب.

این یزدی ۵۳ ساله از دوره هشتم مجلس تاکنون به مدت سه دوره، نماینده زرتشتیان بوده است.

اقلیتهای دینی شعب اخذ رای ویژه خود دارند و برای آنها در انتخابات دوم اسفند در مجموع ۳۶ صندوق رای در شهر تهران پیش بینی شده است.

تعیین محل استقرار صندوقهای رای به هیاتهای اجرایی انتخابات با حضور معتمدان هر اقلیت واگذار شده است.

استان تهران ۳۵ کرسی در مجلس شورای اسلامی و چهار کرسی ویژه اقلیتهای دینی  دارد که ۳۰ کرسی آن متعلق به حوزه انتخابیه «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، ۵ نماینده از هر یک از حوزه های انتخابیه «پاکدشت»، «دماوند و فیروزکوه»، «ورامین، پیشوا و قرچک»، «قدس، ملارد و شهریار» و «رباط کریم و بهارستان» و چهار کرسی از اقلیت های دینی «کلیمی، زرتشتی، آشوری و ارامنه شمال»  است.

نمایندگان اقلیتهای دینی در کشور به صورت سراسری انتخاب می شوند و فقط ارامنه دارای دو حوزه انتخابیه ارامنه شمال به مرکزیت تهران و ارامنه جنوب به مرکزیت اصفهان هستند.

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میاندوره ای پنجمین مجلس خبرگان به طور همزمان در دوم اسفند برگزار می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.