استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به مهمترین شاخص هایی که سرنوشت بیمار را بعد از تشخیص سرطان تعیین میکند، گفت: پیشگیری مقرون به صرفهترین راه برای مقابله با بیماری سرطان است.
به گزارش ایلنا، دکتر اکرم پورشمس، فوق تخصص بیماریهای گوارش در سمینار هفته سلامت گوارش با رویکرد تشخیص زودهنگام و درمان سرطان گوارش اظهار داشت: بقای بیماران بعد از ابتلاء در تمام سرطانها به مرحله بیماری بستگی دارد و هرچه مرحله بیماری پیشرفته تر باشد و گستردگی تومور نیز زیاد باشد زمان بقای بیمار کمتر خواهد شد.
وی افزود: هر چه تومور کوچکتر و محدود به ارگان خاص باشد بهتر میتوان با آن مقابله کرد ولی اگر تومور از دیواره ارگان خارج و سایز آن نیز بیشتر شود، مرحله بیماری نیز گستردهتر خواهد شد و بقای بیمار کم میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری سرطان بسیار حائز اهمیت است چرا که اگر بیماری در مراحل اولیه باشد با جراحی درمانی میتوان جهت مقابله با آن اقدام کرد ولی اگر تومور به سمت عروق و غدد لنفاوی پیشروی کند یا متاستاز باشد احتمال جراحی به سختی خواهد بود و یا غیر ممکن است بنابراین موفقیت درمان در تشخیص به موقع حائز اهمیت است.
عضو هیات مدیره انجمن بیماریهای گوارش گفت: مردم و سیاستگذاران باید بر مسئله پیشگیری توجه زیادی داشته باشند چون پیشگیری مقرون به صرفهترین راه برای مبارزه و مقابله با بیماریها است.
وی با اشاره به اینکه در گام نخست آگاهی مردم و پس از آن تشخیص زودهنگام در مقابله با سرطان بسیار حائز اهمیت است، گفت: افردی که تریاک، شیره و سوخته استفاده می کنند در خطر ابتلا به سرطانهای مری، معده و پانکراس قرار دارند و تاثیر مصرف این مواد مخدر در بروز سرطان روده نیز در حال بررسی است و میتوان گفت که در کشور ما خطر سرطان زایی این سه ماده مخدر بیش از سیگار است.
پورشمس گفت: عدم استفاده از سبزیجات و میوه و استفاده از مواد غذایی چرب، شور، سرخ شده و پخته شده در مدت زمان طولانی با دمای بالا میتواند در بروز بیماری سرطان دخیل باشد همچنین عدم بهداشت دهان و دندان ارتباط زیادی با سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی دارد همچنین ابتلا به چاقی و بی تحرکی نیز در بروز سرطان در افراد نقش دارد.