این دیدار در حالی صورت می‌گیرد که تنشهای سیاسی به‌ویژه درباره موضوع مهاجران بین ایتالیا و فرانسه اوج گرفته است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، یورونیوز در گزارشی نوشت:امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه صبح روز گذشته -سه‌شنبه-  با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان دیدار و گفتگو کرد. گرچه دیدار این دو پشت درهای بسته انجام شد اما خبرنگاران توانستند دقایقی از احوال‌پرسی صمیمانه این دو مقام رسمی را ثبت کنند.

این دیدار در حالی صورت می‌گیرد که تنشهای سیاسی به‌ویژه درباره موضوع مهاجران بین ایتالیا و فرانسه اوج گرفته است. در حالیکه اخیرا پاپ فرانسیس از ملت‌های اروپایی خواست با مهاجران مهربان‌تر باشند و آنان را پذیرا شوند.

نشست سران اروپا درباره موضوع مهاجران برگزار شود نیز بر حساسیت چنین دیدارهایی افزوده است. هفته گذشته ماتئو سالوینی، وزیر کشور راستگرای ایتالیا واکنش رئیس جمهوری فرانسه را در قبال عدم استقبال ایتالیا از پناهجویان آفریقایی «متکبرانه» خوانده بود. امانوئل ماکرون نیز که معتقد است فرانسه بیش از هر کشوری در اروپا مهاجران را پذیرفته است در پاسخ گفت‌: «هیچکس به ما درس نمی‌دهد.»

به نوشته وبسایت «فرانس۲۴» امانوئل ماکرون در این سفر به دیدار جوزپه کنته،‌ نخست‌وزیر ایتالیا نرفت که از نظر سیاسی حرکتی معنادار است.

همزمان امانوئل ماکرون خواستار پیوندهای عمیقتری میان کلیسای کاتولیک و دولت شده است. رئیس جمهوری ۴۰ ساله فرانسه تصمیم گرفت عنوان افتخاری سنت جان لاتران را از سوی کلیسای رم بپذیرد.

بسیاری از روسای جمهوری فرانسه از جمله فرانسوا میتران و فرانسوا اولاند از بیم منسوب شدن به جریانات مذهبی لقب سنت جان لاتران را نپذیرفته بودند. این لقب به معنای عضویت افتخاری در شورای کلیسای رم است؛ سنتی به‌جا مانده از قرن ۱۵ میلادی، یعنی زمانی که دولت و کلیسای فرانسه از هم جدایی‌ناپذیر بودند.

منتقدان وی می‌گویند چنین حرکتی مرز میان دولت آزاد و دخالت‌های مذهبی را که برای نسل‌ها در فرانسه حفظ شده است محو کرده است. ژان لوک ملانشون، نامزد چپگرای حزب «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» در واکنشی تند به این حرکت نوشت: «رئیس‌جمهور می‌خواهی، کشیش نصیبت می‌شود.»

قانون سال ۱۹۰۵ در فرانسه ایمان دینی و دولت قانونی را در مرزبندی مشخصی از یکدیگر جدا کرد. اما فرانسه امروز همچنین میزبان بزرگترین اقلیت‌های مذهبی مسلمان و یهودی در سراسر اروپا است و حساسیت چنین موضوعی برای فرانسوی‌ها هنگامی آشکار می‌شود که به یاد آوریم قانون سال ۲۰۰۴ فرانسه حمل هرگونه نماد مذهبی در مدارس این کشور ممنوع کرده است.

رابطه کلیسای کاتولیک و دولت فرانسه در دوران ریاست جمهوری فرانسوا اولاند که یک ناخداباور خودخوانده بود به تیرگی گرایید. 

اما اکثریت جمعیت مذهبی فرانسه را، که از سالهای دور «دختر بزرگ کلیسا» به شمار می‌رفته، هنوز کاتولیک‌ها تشکیل می‌دهند و ماکرون بر این باور است که در چالش‌های مختلفی که این کشور با آن روبرو است رهبران مذهبی نقش مهمی در برقراری اتحاد میان اقشار مختلف این جامعه دارند.

اکنون به نظر می‌رسد امانوئل ماکرون در پی ترمیم این رابطه است چراکه پاپ کنونی و امانوئل ماکرون هر دو در حالی از اتحاد اروپا پشتیبانی می‌کنند که راستگرایان افراطی و مخالف پروژه اروپای متحد در شماری از کشورهای این قاره از جمله خود ایتالیا قدرت گرفته‌اند.

رئیس‌جمهوری جوان امیدوار است بتواند پاپ سالخورده را به دیدار از کشورش مجاب کند کاری که خلف او یعنی فرانسوا اولاند سرانجام موفق به انجام آن نشد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.