تشویق و درخواست از آمریکایی ها برای دخالت به عنوان میانجی گر شفاف «سخنی پوچ و بیهوده »است زیرا «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نسبت به این موضوع جهل و جانبداری دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه گاردین در تحلیلی نوشت: خشونت اسرائیلی ها علیه شرکت کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز در نوار غزه در روز جمعه گذشته ممکن است باعث خونریزی در سراسر خاورمیانه شود.
«سایمون تیسدال» نویسنده این تحلیل نوشت: روی آوردن نظامیان اسرائیلی به خشونت و گشودن آتش به سوی تظاهر کنندگان نشانه بدی است در زمینه آن چیزی است که قرار است در آینده رخ دهد.
تیسدال نوشت: برخی از تحلیلگران منطقه ای از این می ترسند این که سناریوی احتمالی در نزاع طولانی مدت اسرائیلی ها و فلسطینی ها منجر به بحران وسیع تری شود که به آن لبنان، سوریه و ایران نیز کشیده شوند.
وی بر این باور است که غیاب فرایند مورد تأیید صلح تأکیدی برای رویارویی اخیر است همانطور که در سال 2000 در زمان آغاز انتفاضه دوم و بار دیگر در سال 2014 رخ داد لیکن با این تفاوت خطرناک در زمان و شیوه. روز جمعه آغاز شش هفته تظاهرات بود که به هفتادمین سالروز نکبت در روز 15 می و نیز تظاهرات علیه انتقال سفارت آمریکا به قدس در همان ماه منتهی می شود و به نظر می رسد که بهار خونریزی نشانه های خود را بروز داده است.
این نویسنده در ادامه نوشت: نگرانی بزرگتر لبنان است همان جایی که حزب الله-دشمن سرسخت اسرائیل و همپیمان ایران-قدرت سیاسی و نظامی بزرگی شکل می دهد و به نظر می رسد که تنش ها به دلیل ایجاد دیوار در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی توسط اسرائیل و نیز تنش بر سر میدان های نفتی و گازی دریایی در دریای مدیترانه واضح است.اگر هم خشونت علیه فلسطینی ها در نوار غزه ادامه یابد بعید نیست که حزب الله دخالت کند.
تیسدال همچنین نوشت:توازن ها و ضوابط سابق وجود ندارد و چشمداشت به شورای امنیت برای توافق حتی در حد یک بیانیه مشترک بی فایده است دقیقا همانطور که در نشست اضطراری روز جمعه برای رایزنی درباره حوادث غزه رخ داد.عربستان سعودی نیز که طرح صلح مخصوص به خود را داشت اکنون به شدت در اردوگاه تأیید کننده و هوادار اسرائیل و ضد ایران ایستاده است. مصر«السیسی» نیز فقط دغدغه «جهادی ها» را دارد و نه عدالت را.
نویسنده انگلیسی در پایان نوشت: تشویق و درخواست از آمریکایی ها برای دخالت به عنوان میانجی گر شفاف «سخنی پوچ و بیهوده »است زیرا «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نسبت به این موضوع جهل و جانبداری دارد. همچنین قرار است ترامپ در تاریخ 12 می اقدامی جنجالی و بد را انجام دهد و آن اینکه احتمال دارد وی از توافقنامه هسته ای با ایران خارج شود و در نهایت باعث فرو ریختن خانه سست خاورمیانه شود.
افزایش شمار شهدای فلسطینی
« اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه امروز طی بیانیه ای اعلام کرد: فارس الرقب شهروند فلسطینی 29 ساله که روز جمعه گذشته در خان یونس در جنوب نوار غزه زخمی شده بود، جان خود را از دست داد.
به این ترتیب، شمار شهدای «راهپیمایی حق بازگشت» که روز جمعه گذشته آغاز شده بود، به 18 نفر رسید.
فلسطینیان از 4 روز پیش تا کنون در مرز نوار غزه با سرزمین های اشغالی در «راهپیمایی حق بازگشت» به مناسبت چهل و دومین سالگرد «روز زمین» شرکت می کنند.
تعداد شهدا در حملات مسلحانه نظامیان اسرائیلی به تظاهرات مسالمت آمیز مردم در نوار غزه به 18 نفر و شمار مجروحان نیز به بیش از 1500 نفر رسیده است.
مقامات اسرائیل در تاریخ 30 مارس سال 1976 به مصادره هزاران هکتار از زمین های فلسطینیان ساکن در منطقه «الجلیل» واقع در شمال فلسطین اشغالی اقدام کردند. در پی این اقدام غاصبانه، مردم فلسطین دست به اعتصاب غذا و تظاهرات اعتراض آمیز زدند.
اعتراض فلسطینی ها به اقدام اسرائیل در فلسطین اشغالی به درگیری های شدیدی بین آنها و نظامیان اسرائیلی انجامید که طی آن 6 فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی به شهادت رسیدند و هزاران نفر دیگر زخمی شدند.
این رویداد که در شهرک «دیرحنا» در منطقه الجلیل در شمال فلسطین اشغالی اتفاق افتاد، به دلیل اینکه اولین درگیری دسته جمعی میان فلسطینی ها و پلیس اسرائیل بود، از اهمیت زیادی برخوردار شد.
در تاریخ وقوع این رویداد، 20 درصد فلسطینی های ساکن شهرک دیرحنا را مسیحیان و بقیه را جمعیت مسلمانان تشکیل می دادند.
بنابراین روز زمین به عنوان نمادی از مقاومت ملی فلسطینیان به شمار می رود.