طرح دولت انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا موسوم به «برگزیت» تا حدودی نشان دهنده سیستم سیاسی متزلزل این کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، گاردین در گزارشی نوشت: دولت انگلیس در شرایطی قرار دارد که همه منطق ها را رد می کند و تعجبی ندارد که مردم انگلیس احساس می کنند که به آنها خیانت می شود.
انگلیس یکی از فاجعه آمیزترین اشتباهات خود را زمانی مرتکب شد که دو حزب اصلی آن برای خروج از اتحادیه اروپا با هم به توافق رسیدند. این اشتباهی است که در گذشته نیز به اثبات رسیده است و اکنون نیز دوباره در حال اثبات است.
ماه آینده پانزدهمین سالگرد شب سرنوشت ساز مجلس عوام است که در آن اعضای حزب محافظه کار انگلیس و حزب کارگر با هم متحد شدند تا اعضای پارلمانی خود را به سمت رای دادن برای انجام عملیات نظامی در عراق پیش ببرند. البته در آن زمان بر ضد چنین تصمیمی مخالفت هایی صورت گرفت: 84 نفر از اعضای حزب کارگر انگلیس به لایحه جنگ در عراق «تونی بلر» نخست وزیر وقت «نه» گفتند، در حالیکه 69 نفر به این لایحه رای ممتنع دادند. با این حال در روز 18 مارس سال 2003، مجلس عوام این کشور با 412 رای در برابر 217 رای به مشارکت انگلیس در جنگ علیه عراق رای داد. خارج از کاخ وست مینستر(محل برگزاری جلسات مجلس عوام و مجلس اعیان انگلیس) به شدت بر نتایج حاصل از این توافق تمرکز یافته بود. اما در درون کاخ وست مینستر نخست وزیر و رهبر مخالفان در یک جبهه قرار گرفتند.
هر چند این موضوع غیر محتمل به نظر می رسد اما فاصله ایدئولوژیکی میان «ترزا می» نخست وزیر انگلیس و «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر به عنوان حزب اپوزیسیون انگلیس وجود دارد. به نظر می رسد که انگلیس به سمت یک فاجعه ملی درباره برگزیت با کمک دو حزب اصلی خود در حرکت است. البته تفاوت هایی درباره دوره های انتقالی و زمان بندی میان این احزاب وجود دارد، با این وجود تفاوت ها میان دو حزب اصلی بر سر مسئله برگزیت توافق وجود دارد. در حال حاضر اجماع میان این دو حزب بیشتر از 15 سال قبل است.
با این حال موضوع مورد توافق میان این دو حزب فرق کرده و در حال حاضر اعضای پارلمان احساس وظیفه می کنند که به رای گیری همه پرسی احترام بگذارند. اما تاثیر آن یکسان است، انگلیس در حال حرکت به سمت یک فاجعه است و احزاب مخالف، تلاش اندکی در این باره انجام می دهند.
طرفداران سرسخت برگزیت مدعی هستند که برگزیت تنها راه انگلیس برای دستیابی به آزادی برای عقد معاهدات تجاری با کشورهای خارج از اتحادیه اروپا است. با این حال این نظریه باید از جهات مختلف مورد بررسی قرار گیرد. طرفداران برگزیت معتقدند بدین ترتیب انگلیس به منافع بیشتری دست خواهد یافت.
طرفداران برگزیت می گویند انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا می تواند پیمان های تجاری را با سرعت بیشتری با توجه به نیازهای ویژه خود به انجام برساند. همچنین طرفداران برگزیت به نام تجارت آزاد به دنبال خروج از اتحادیه گمرکی اروپا هستند. حقیقت ساده این است که انگیزه آنها صرفا ایدئولوژیک است.