ارتش سوریه و هم پیمانانش پس از درگیری های شدید با عناصر گروه تروریستی جبهه النصره این روستاها را آزاد کردند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از المیادین، ارتش سوریه و همپیمانانش در محور مقاومت موفق شدند که 9 روستا را در ریف جنوبی «حلب»آزاد کنند.
ارتش سوریه و هم پیمانانش پس از درگیری های شدید با عناصر گروه تروریستی جبهه النصره این روستاها را آزاد کردند.
ستاد تبلیغات جنگ نیز اعلام کرد که ارتش سوریه و همپیمانانش در محور مقاومت تپه های «الحسن» و «عطشانه غریبه» در ریف جنوبی حلب آزاد کردند.
این ستاد تأکید کرد که ارتش سوریه و همپیمانانش چندین روستا و مزرعه را در استان «حماه» نیز آزاد کردند.
در تحولی دیگر در سایه پیشروی ارتش سوریه و همپیمانانش در ادلب گروه تروریستی جبهه النصره از شهر«سراقب» خارج شد.
هماهنگی های گروه های مسلح اعلام کرد که در سایه پیشروی های ارتش سوریه و همپیمانانش و شرایط سختی که شهر سراقب در آن به سر می برد مجموعه های وابسته به جبهه النصره از شهر خارج شدند و دیگر گروه های مسلح بدون النصره برای مقابله با پیشروی ارتش سوریه اتاق عملیات تشکیل دادند.
خبرنگار المیادین در عفرین نیز گفت که درگیری ها میان ارتش ترکیه و گروه های همپیماناش با کردهای سویه در منطقه «راجو» در «عفرین» همچنان ادامه دارد.
این خبرنگار افزود که نیروهای ترکیه تلاش می کنند که برای ورود به شهر«جندیرس» شکافی ایجاد کنند اما موفق به این کار نشدند.
نیروهای ترکیه همچنین مناطق«باصوفان» و «برج سلیمان» را گلوله باران کردند.
خبرنگار المیادین در منطقه «حابو» در عفرین نیز گفت که یگان های حمایت مردمی کرد حملات نیروهای ترکیه به منطقه را خنثی کردند.
این خبرنگار افزود که نیروهای ترکیه هیچ گونه پیشروی نکرده اند و درگیری ها همچنان در مرزها تمرکز دارد.
خبرگزاری اسپوتنیک عربی نیز گزارش داد که نیروهای دموکراتیک سوریه(قسد) اعلام کرد که طی درگیری در روستای«زعره» در ریف شمالی عفرین 20 نظامی ترکیه را کشته است.
قسد در بیانیه ای اعلام کرد که نیروهای قسد با نیروهای اشغالگر ترکیه در روستای زعره درگیر هستند و اخبار اولیه حکایت از آن دارد که حداقل 20 نظامی ترکیه کشته شدند.
قسد همچنین تأکید کرد که یک کمین برای ارتش ترکیه در محور شهر«بلبله» ایجاد شد که در اثر آن یک خودروی نظامی ارتش ترکیه به طور کامل منهدم شد و افرادی که در آن بودند نیز کشته شدند.
خبرگزاری سانا نیز در گزارشی اعلام کرد که رژیم ترکیه همچنان به تجاوز خود به منازل شهروندان و زیرساخت های منطقه عفرین ادامه داد.
در این گزارش آمده است که نیروهای رژیم ترکیه روز گذشته منطقه عفرین را هدف حملات سنگین توپخانه ای خود قرار دادند و تعدادی از زخمی ها از جمله کودکان و زنان را به جای گذاشتند و آثار موجود در منطقه واقع در شمال شهر حلب در حدود 63 کیلومتر است را نابود کردند.
منابع محلی به سانا گفتند: نیروهای رژیم ترکیه با موشک شهر عفرین را بمباران کردند.
این منابع افزودند: این حملات منجر به مجروح شدن 12 غیرنظامی از جمله 3 کودک و دو زن و ورود آسیب های زیادی به منازل و املاک، شد.
این منابع محلی در ادامه اشاره کردند: روستاهای «بافلونه»، تپۀ « کفری» و«حمام» در منطقه عفرین مورد حملات بمباران موشکی از سوی رژیم ترکیه قرار گرفت.
منابع محلی همچنین گفتند: این حملات موجب ورود خسارت های مادی در منازل و املاک شهروندان و نابودی زیرساخت ها و امکانات عمومی، شد.
وزارت خارجه سوریه:حضور نظامی ترکیه و آمریکا اشغالگری است
وزارت خارجه سوریه امروز با صدور بیانیه ای تاکید کرد حضور هر نیروی نظامی خارجی در اراضی سوریه بدون موافقت صریح و علنی دولت این کشور تجاوز نظامی و اشغالگری است و بر اساس همین اصل با آن برخورد خواهد شد
وزارت امور خارجه سوریه در دو نامه جداگانه و مشابه برای دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد، رژیم ترکیه به انتشار اخبار دروغی که دیگر هیچ کسی را متقاعد نمی کند ادامه می دهد و تلاش می کند تجاوز نظامی به جمهوری عربی سوریه را به بهانه دفاع از خود توجیه کند.
در این دو نامه آمده است که این شبیه همان بهانه ای است که ( به اصطلاح ) ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا برای مرتکب شدن جنایات وحشتناک در حق شهروندان بی گناه در سوریه بافت.
وزارت خارجه سوریه در این نامه ها عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه را تجاوز آشکار به استقلال و تمامیت ارضی سوریه و نقض مفاد منشور سازمان ملل متحد توصیف کرد.
در ادامه این نامه ها آمده است که حضور هر نیروی نظامی خارجی در اراضی سوریه بدون موافقت صریح و علنی دولت این کشور تجاوز نظامی و اشغالگری است و بر اساس همین اصل با آن برخورد خواهد شد.
ارتش ترکیه از 30 دی ماه عملیات کنونی این کشور در شهر عفرین واقع در شمال سوریه را بر خلاف موازین بین المللی در کسب مجوز از دولت قانونی دمشق علیه نیروهای حمایت آمریکا آغاز کرده است.
وزارت خارجه سوریه از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست اجازه ندهد هر کشوری برای توجیه اقدامات خصمانه اش متوسل به زور و قدرت شود. این وزارت تاکید کرد چنین اقداماتی در تضاد با قانون بین الملل است.
وزارت خارجه سوری تأکید کرد که شورای امنیت سازمان ملل نباید اجازه بدهد برخی کشورها منشور سازمان ملل متحد و مفاد آن را تفسیر به رای و قربانی مطامع محدود خود کنند زیرا این دست اقدامات با متن و روح منشور سازمان ملل متحد تناقض دارد.
حمایت اسرائیل از گروه های مسلح سوری
در همین حال، سازمان هماهنگی های گروه های مسلح سوری اعلام کرد که گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه و گروه های همپیمان اش عملیاتی به نام«الفاتحین» برای پایان دادن به کار داعش در حوضچه «الیرموک» در استان «درعا» آغاز کردند.
هماهنگی های گروه های مسلح تأکید کرد ارتش اسرائیل از طریق هوایی از گروه ارتش آزاد حمایت می کند و منطقه «تل الجموع» در غرب استان درعا را با موشک هدف قرار می دهد.
تنش میان آنکارا و پاریس بر سر حمله ترکیه به شمال سوریه
در پی اعتراض فرانسه به حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه میان آنکارا و پاریس تنش به وجود آمد.
تنش لفظی بین آنکارا و پاریس در حالی رخ می دهد که ارتش ترکیه با حملات هوایی و درگیری های مرزی بر شدت حمله خود به شمال سوریه افزوده است.
«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه تأکید کرد که اعتراض فرانسه به عملیات آنکارا در خاک سوریه «توهین آمیز» است.
«امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه روز گذشته-چهارشنبه- هشدار داده بود که عملیات ترکیه علیه شبه نظامیان کرد نباید «دستاویزی» برای اشغال خاک سوریه شود. وی همچنین از ترکیه خواسته بود اقدامات خود را با متحدانش «هماهنگ» کند.
رئیس جمهور فرانسه در گفتگو با روزنامه فیگارو اظهار داشته بود: «اگر مشخص شود که عملیات کنونی در جهتی به جز مبارزه با خطر بالقوه تروریستم پیش می رود و تبدیل به عملیاتی اشغالگرایانه می شود، این مسئله برای ما واقعا مشکل ساز خواهد شد.»
«بنعلی ییلدیریم» نخست وزیر ترکیه نیز در واکنش به سخنان امانوئل ماکرون گفت: «اگر برداشت فرانسه از این مسئله عملیات اشغالگرایانه است ما نیز باید ارزیابی کنیم که آنها در سوریه چه اقدامی انجام داده اند.»
وزیر خارجه ترکیه در سخنان روز پنجشنبه خود همچنین بر احیای مذاکرات صلح سوریه در ژنو تاکید کرد. به گفته مولود چاووش اوغلو دولت سوریه اکنون پس از نشست صلح سوچی باید روند مذاکره را آغاز کند.
تنش لفظی بین آنکارا و پاریس در حالی روی می دهد که ارتش ترکیه با حملات هوایی و درگیری های مرزی بر شدت تهاجم خود افزوده است. این عملیات که آنکارا عنوان «شاخه زیتون» روی گذاشته است تاکنون هزاران نفر را مجبور به ترک محل سکونت خود کرده است.این عملیات از شنبه هفته گذشته آغاز شده است.
امضای توافقنامه همکاری در زمینه انرژی بین سوریه و روسیه
در تحولی دیگر سوریه و روسیه در زمینه انرژی توافقنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش سانا«محمد زهیر خربوطلی» وزیر برق سوریه در سفر به روسیه توافقنامه همکاری در زمینه انرژی را با «الکساندر نوواک» وزیر انرژی روسیه امضا کردند.
وزیر برق روسیه پس از امضای این توافقنامه در گفتگو با خبرنگار سانا گفت: روسیه و سوریه دو کشور دوست هستند که روابطی طولانی دارند و بسیاری از طرحهای انرژی در سوریه با همکاری با شرکتهای روس ساخته شده است و برای همین ما امروز همکاری خود را گسترش میدهیم و نقشه راهی برای احداث و راه اندازی و نوسازی چند طرح نیروگاه تولید برق امضا شد و همچنین به همکاری در زمینه شبکهها و خطوط انتقال انرژی برق و به طور کلی در این بخش در سوریه اقدام خواهیم کرد.
وزیر برق سوریه نیز گفت: اقدام امروز ما به امضای بستهای از طرحها نشان دهنده ازسرگیری حرکت چرخ اقتصاد و فعالسازی بخشهای صنعتی، کشاورزی، بهداشتی، خدمات، آموزشی و فرهنگی است که به دست گروه های تروریستی مسلح به صورت هدفمند تخریب شده است.
خربوطلی افزود: این طرحهای توسعه سیستم برق، از طریق بازسازی نیروگاه حرارتی حلب و راه اندازی نیروگاه تولید برق دیرالزور و همچنین افزایش مجدد توان نیروگاههای محرده و تشرین اجرا میشود.
وزیر برق سوریه در ادامه گفت: سوریه و همپیمانان و دوستان آن و در صدر آنها روسیه به نیابت از جهان با تروریسم مبارزه میکنند.
محمد زهیر خربوطلی تاکید کرد: مواضع روسیه، ایران و چین در حمایت از ملت ،رئیس جمهور و ارتش سوریه توطئههای دشمنان صلح را ناکام گذاشت.