سطح خصومت‌ ها میان دو کره بعد از مدت ها تنش بر سر آزمایش‌ های موشکی و هسته‌ ای کره شمالی رو به کاهش گذاشته است و کانال ارتباطی مرزی دو کره بازگشایی می شود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: کره شمالی امروز چهارشنبه اعلام کرد که یکی از کانال های ارتباطی اش با کره‌ جنوبی در مرز دو کشور مجددا بازگشایی خواهد کرد.

این خبر از سوی یک رادیوی دولتی کره شمالی که توسط سئول رصد شد، منتشر شده است.

وزارت اتحاد کره‌ جنوبی که رسانه‌ های دولتی کره شمالی را رصد می‌ کند، اعلام کرد: کره شمالی برنامه‌ ریزی کرده که کانال‌ ارتباطی مرزی در روستای «پانمونجوم» را اواخر امروز بازگشایی کند. این کانال‌ ها  پیش از این با توجه به تنش در روابط دو کشور بسته شده بود.

«ری سون گوون» رئیس کمیته «اتحاد صلح آمیز» در کره شمالی طبق اعلام وزارت اتحاد سئول، این خبر را به نمایندگی از کیم جونگ اون اعلام کرده است.

براساس اعلام این وزارتخانه ری گفته است کره شمالی تلاش خواهد کرد تا به شیوه‌ ای صادقانه و محتاطانه و با رعایت اراده رهبرش با کره‌ جنوبی تعامل داشته باشد.

موضع جدید کره شمالی نشان می‌ دهد که سطح خصومت‌ ها میان دو کره بعد از یک سال تنش بر سر آزمایش‌ های موشکی و هسته‌ ای کره شمالی رو به کاهش گذاشته است. روز گذشته نیز برخی رسانه ها در خصوص بازگشایی این کانال ها گمانه زنی کرده بودند.

پیش از این «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی روز دوشنبه در پیام سال نوی خود گفته بود که ممکن است کره شمالی هیاتی را به بازی‌ های المپیک زمستانی کره‌ جنوبی بفرستد.

او گفت که بین دو طرف باید «خیلی فوری دیداری برای امکان سنجی این مساله برگزار شود.»

پس از آن هم، کره جنوبی به کره شمالی پیشنهاد داد که دو کشور سه‌ شنبه هفته آینده مذاکراتی در سطح بالا داشته باشند تا درباره امکان شرکت کره شمالی در المپیک زمستانی 2018 گفت‌ و گو کنند.

قرار است این دیدار در روستای «پانمونجوم» واقع در مرز دو کره، که به روستای آتش بس شهرت دارد برگزار شود که محل تاریخی مذاکرات دو کره بوده است. هنوز مشخص نشده است که چه کسانی از دو طرف پای میز مذاکره خواهند نشست.

«مون جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی می‌ گوید که به این پیشنهاد به عنوان یک فرصت استثنایی برای بهبود روابط دوجانبه نگاه می‌ کند. مون در جلسه کابینه دیروز سه‌ شنبه گفت که مساله برنامه هسته‌ ای کره شمالی می‌ تواند پس‌ زمینه بحث‌ های ورزشی باشد.

برای کره جنوبی، برگزاری موفقیت‌ آمیز المپیک زمستانی - به ویژه بدون اخلال از سوی کره شمالی - اهمیت فراوانی دارد. به منظور آمادگی برای برگزاری این بازی‌ ها، کره جنوبی سرمایه‌ گذاری سنگینی را در زیرساخت‌ های لازم انجام داده که از جمله شامل احداث خط آهن فوق‌ العاده سریع بین فرودگاه سئول و محل برگزاری بازی ها می شود که هزینه آن به حدود 3.5 میلیارد دلار رسیده است.

همچنین، اقدامات گسترده‌ ای برای حفظ امنیت بازی‌ ها صورت گرفته و نزدیک به پنج هزار تن از نفرات ارتش برای کار در کنار نیروهای پلیس برای این منظور آموزش ویژه دیده‌ اند. تمهیداتی نیز برای جلوگیری از حملات سایبری به مرحله اجرا گذاشته شده است.

مون می‌گوید که از وزرایش خواسته که از شرکت نمایندگان کره شمالی در این مذاکرات مطمئن شوند. نمایندگان دو کره آخرین بار در دسامبر سال 2015 در یک منطقه مشترک صنعتی بدون رسیدن به توافق و بدون اینکه جزئیات جلسه منتشر شود دیدار داشتند. در ماه ژوئیه 2017، کره جنوبی پیشنهاد مذاکره دو جانبه بر سر مسائل نظامی و همچنین وضعیت خانواده‌ های جدا افتاده در جریان جنگ دو کره را داد. این در حالی است که چنین مذاکره ای برگزار نشد و کره شمالی به آزمایش‌های موشکی خود ادامه داد.

با وجود آنکه این تحولات نشانه مثبت است مبنی بر اینکه دو کره برای بهبود روابط خود تلاش می‌کنند اما هیچ تضمینی برای اینکه تنش‌ها کاهش یابد، وجود ندارد.

این در حالی است که هفته‌ نامه نیوزویک گزارش داده است که کره شمالی احتمالا برای یک آزمایش موشک بالستیک بین‌ قاره‌ ای دیگر  احتمالا در اواخر هفته جاری یا اوایل هفته آینده آماده می‌ شود.

بنا بر گزارش این مجله، فعالیت‌ موشکی در همان مکانی در حال انجام است که کره شمالی در ماه نوامبر یک موشک بالستیک بین قاره‌ ای را آزمایش کرد.

رهبر کره شمالی در سخنرانی خود در روز سال نو گفته بود که یک دکمه پرتاب موشک هسته ای همواره روی میز او قرار دارد و آمریکا و جامعه بین‌ الملل باید به وضعیت کره شمالی به عنوان یک کشور با تسلیحات هسته ای، به عنوان یک «واقعیت» بنگرند.

«دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا دیشب در پیامی توئیتری نوشت: «رهبر کره‌ شمالی گفته است که همواره دکمه هسته‌ ای آن روی میزش است. آیا امکان دارد فردی در رژیم تهی و گرسنه کره‌ شمالی لطف کند و به او اطلاع دهد که من هم دکمه هسته‌ ای دارم که بسیار بزرگ تر و قدرتمندتر از مال اوست و در ضمن دکمه من کار هم می‌کند!»

لحن ترامپ به اظهارات کیم جونگ اون در سال نوی میلادی به تنش‌ ها میان آمریکا و کره‌ شمالی دامن می زند، این در حالی است که تضاد میان لحن ترامپ و رویکرد صلح‌ طلبانه کره‌ جنوبی تاکیدی بر رشد اختلاف‌ ها میان دو این متحد دیرینه است.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.