پیش از آن هواپیمایش در یونان فرود بیاید، اردوغان سخنانی را به زبان آورد که میزبانانش را خشمگین کرد زیرا پیشنهاد بازنگری در معاهده «لوزان» کرد که در سال 1923 امضا شد و مرزهای دو کشور را ترسیم کرد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری رویترز در گزارشی به سفر اردوغان به یونان پرداخت و نوشت:«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در حالی امروز به یونان و در چارچوب سفری دور روزه به منظور تقویت روابط دو کشور رسید که زخم اختلاف های تاریخی میان دو کشور همچنان خونریزی می کند.

اردوغان در ابتدای این سفر با «پروکوپیس پافلوپولوس» رئیس جمهور یونان دیدار کرد و قرار است با «الکسیس سیپراس» نخست وزیر این کشور نیز دیدار کند و پس از آن روز جمعه به شمال یونان برود و با اقلیت مسلمانان در یونان دیدار کند.

لیکن پیش از آن هواپیمایش در یونان فرود بیاید، اردوغان سخنانی را به زبان آورد که میزبانانش را خشمگین کرد زیرا پیشنهاد بازنگری در معاهده «لوزان» کرد که در سال 1923 امضا شد و مرزهای دو کشور را ترسیم کرد.

اردوغان به تلویزیون سکای و روزنامه کاثیمیرینی یونان گفت که این معاهده همه منطقه را شامل می شود و به همین دلیل وی بر این باور است که زمان بازنگری در همه معاهدات فرا رسیده است و در سایه تحولات اخیر معاهده لوزان نیز نیاز به تغییر دارد.

یونان نیز بلافاصله به سخنان اردوغان واکنش نشان داد و تأکید کرد که این معاهده غیرقابل مذاکره است و پیشنهادها برای بازنگری در آن تلاش برای برقراری روابط را تقویت نمی کند.

«دیمتریس ساناکوپولوس» سخنگوی دولت یونان در بیانیه ای گفت که دولت یونان و نخست وزیر این کشور توقع دارند که دیدار اردوغان پل ها را ایجاد کند نه دیوارها را .

این دو کشور عضو پیمان ناتو در سال های 1974، 1987 و 1996 به دلیل نزاع های ادامه دار از مدت های طولانی بر سر قبرس دو تکه شده به دلیل نژادی و حقوق استخراج معادن در دریای اژه و حاکمیت بر جزایر غیرمسکونی در آن تا آستانه جنگ رفتند.

آنکارا یونان را متهم به پناه دادن به افرادی می کند که در کودتای نافرجام علیه اردوغان در ماه جولای 2016 دست داشتند.

یونان همچنین تدابیر امنیتی و ممنوعیت تظاهرات در مرکز آتن را به منظور آمادگی برای این دیدار اتخاذ کرده است.

رئیس جمهور ترکیه همچنین گفت که باید یونانی ها بدانند که روابط منفی یونان و ترکیه تبدیل به بخشی از تاریخ شده است.

 از سوی دیگر، خبرگزاری آناتولی گزارش داد که اردوغان در دیدار با همتای یونانی خود از تبعیض علیه مسلمانان در این کشور انتقاد کرد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در دیدار با  پروکوپیس پاولوپولوس، همتای یونانی خود در آتن ضمن ابراز خرسندی از این سفر پس از 65 سال از آخرین باری که یک رئیس جمهور از ترکیه به این کشور سفر می کند، ابراز امیدواری کرد این دیدار به شروعی خوب برای دو کشور منجر شود.

وی با بیان اینکه جامعه مسلمان تراکیه غربی هنوز هم اختیار انتخاب مفتی اعظم خود را ندارند، اعلام کرد: چگونه است که می گوییم پیمان لوزان در حال اجراست. اما پیمان لوزان اجرا نمی شود.  بر اساس آمار سرانه درآمد ملی هر شهروند یونانی سالیانه حدود 18 هزار دلار بوده و این رقم برای مردم تراکیه غربی حدود 2 هزار و 200 دلار است. حمایت های لازم  از نظر سرمایه گذاری صورت نگرفته است و اعمال تبعیض در آنجا مطرح است. در ترکیه این وضعیت در خصوص شهروندان رومی صدق نمی کند. کوچکترین تبعیضی در عبادتگاه های آنها نخواهید دید اما در تراکیای غربی حتی نوشتن کلمه ترک نیز ممکن نیست.

رئیس جمهور ترکیه تصریح کرد: من استاد حقوق نیستم. اما حقوق سیاست را خوب می دانم. در حقوق سیاسی یک الزام خاص برای «بروزرسانی توافقنامه» وجود دارد و آن را ما انجام می دهیم. کافی است کشورها در این موضوع توافق داشته باشند. نمونه های بسیاری در این زمینه در دنیا وجود دارد. هدف ما پیدا کردن راه حل عادلانه و پایدار در قبرس و دریای اژه است. در پیمان لوزان یک سری مسائل مطرح شده است اما ما باید اقدامات لازم را هرچه سریع تر انجام دهیم. 94 سال گذشته است. در این مدت خیلی چیزها تغییر کرده است. اگر این مسائل بازنگری شود مطمئن هستم که بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

بنابر این گزارش، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه امروز صبح در راس یک هیئت بلند پایه به یونان سفر کرد.

امینه اردوغان، خلوصی آکار رئیس ستاد مشترک٬ هاکان چاووش اوغلو معاون نخست وزیر٬ عمر چلیک وزیر امور اتحادیه اروپا و مذاکره کننده ارشد٬ عبدالحمید گل وزیر دادگستری٬ سلیمان سویلو وزیر کشور٬ نهاد زیبکچی وزیر اقتصاد و برات آلبایراک وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در این سفر اردوغان را همراهی می کنند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.