قطر خواسته های عربستان و متحدانش را غیرعقلانی و نقض حاکمیتش می داند و کشورهای ضدش نیز بر عملی کردن خواسته های خود اصرار می کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم در سرمقاله خود نوشت: سفر ملک « سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی به شهر« طنجه» مراکش برای سپری کردن تعطیلات تابستانه«طولانی» و پایان سفر دوره ای «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه به خلیج فارس بدون رسیدن به هر گونه نتیجه مثبتی و اعلام رزمایش نظامی آمریکا، ترکیه و قطر در نزدیکی دوحه توسط « خالد العطیه» وزیر دفاع قطر همه اینها نشانه هایی است که حکایت از آن دارد که «موج» میانجی گری ها در بحران خلیج فارس روی صخره تندروی همه طرفها در موضع گیری های شان و مخالفت شان با عقب نشینی از خواسته های شان شکست و این یعنی درِ بحران به روی هر گونه گزینه باقی مانده یعنی شدت گرفتن تنش چهار تاق باز است.
در این روزنامه رأی الیوم هیچ گونه موفقیتی برای میانجی گری اردوغان رئیس جمهور ترکیه توقع نداشتیم نه به دلیل آن که وی طرف« غیر بی طرف» است همانطور که رسانه های کشورهای چهارگانه دشمن قطر توصیف اش کردند بلکه به دلیل آن که دولت قطر از زبان امیرش تأکید کرد که درخواست های 13 گانه چهار کشور دشمن اش غیرعقلانی است و حاکمیت این کشور را نقض می کند و در نهایت غیر قابل قبول است بنابر این در این حالت و در سایه اصرار «کشورهای دشمن» بر سر عملی کردن خواسته های شان و مخالفت با هر گونه مذاکرات مستقیم درباره آنها چه فایده ای دارد.
چالش برانگیزی قطر ادامه دارد و اعلام رزمایش سه گانه مشترک توسط آقای العطیه در گفت و گویش با «روسا الیوم» بدین دلیل صورت گرفت که بگوید دو کشور شریک یعنی ایالات متحده و ترکیه که در دوحه پایگاه نظامی دارند، از موضع قطر حمایت می کنند و آماده برای دفاع از قطر در صورتی هستند که اوضاع به رویارویی نظامی برسد.
چه بسا اوضاع به مرحله هر گونه رویارویی نظامی در آینده نزدیک نرسد زیرا چهار کشور بر سیاست صبر و تشدید حلقه محاصره سیاسی و اقتصادی قطر تکیه کرده اند و اعلام آنها در بامداد امروز مبنی بر درج 9 نهاد و 9 نفر از لیبی، کویت، یمن و قطر در فهرست تروریستی توسط این کشورها مقدمه ای برای رویکرد خطرناک در این زمینه است. هر طرف یا فردی که دارای ارتباط مالی یا رسانه ای یا سیاسی با دولت قطر است در حال قرار گرفتن در چارچوب تروریسم است و در نهایت دشمن چهار کشور است و تحت پیگرد قانونی توسط آنها می شود.
این اقدامات سریع که دارای ویژگی سیاسی و اقتصادی برای محاصره و تحریم کشور قطر صورت می گیرد، حکایت از آن دارد که با دقت کامل بررسی شده و در چارچوب اهداف واضح مورد توافق هستند و خلق الساعه نیستند؛ امری که باعث می شود درباره اقدامات دیگر در آینده در همین چارچوب و چه بسا انتقال به میدان های دیگر، گمانه زنی کنیم.
چه بسا درز دادن اطلاعات و اخباری درباره عزم این چهار کشور برای ارسال نامه ای به فدراسیون جهانی فوتبال(فیفا) برای پس گرفتن تصمیم برگزاری بازی های جام جهانی در سال 2022 در قطر به بهانه حمایت این کشور از تروریسم و خطر این گونه میزبانی برای تماشاگر و بازیکنان با هم، نامه هشدار آمیزی است که باید آن را مورد توجه قرار داد. این کشورها اطلاعات سری در اختیار دارند که آن را به دست آوردند یا دست یافتند آن هم از طریق روابط عمیق و «برادارانه» خود با قطر، علاوه بر آن پول و هم پیمان نیز دارند. این اقدام انحراف نزاع به سمت مناطق خطرناک و غیر اخلاقی توسط دو طرف نزاع است. همچنین نشانه های آن را در دستگاه های رسانه ای رسمی در شبکه های اجتماعی می بینیم، فقط یک کتک کاری سبک است؛ امری که باعث می شود خطرناک از این تحولات را بعید ندانیم.
ماه« آگوست داغ» در راه است و داغی شدیدی دارد و چه بسا داغ به لحاظ سیاسی و چه بسا به لحاظ نظامی باشد؛ بیشتر جنگ ها و کودتاهای نظامی در منطقه در این ماه یا در ماه جولای که رو به پایان است رخ داده است و نمی خواهیم«بدبین» باشیم ولی یک واقعیت است و چاره ای جز انتظار نداریم.