علاوه مشکلات جسمی برخی از رهبران عرب که آنها را از حضور در این نشست منع می کند، دو کرسی وجود دارند که به نظر می رسد همچنان خالی بمانند یکی از آنها کرسی «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه و دیگری کرسی رئیس جمهور یمن هستند آن هم به دلیل حالت جنگ بی پایانی است که دو کشور درگیر آن هستند و به دلیل آن که عضویت جمهوری سوریه از زمان آغاز بحران در این کشور به تعلیق در آمده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم در گزارشی نوشت: بر اساس ارزیابی های ناظران، اتحادیه عرب فقط با حضور دو رهبر برجسته در حالت عربی کنونی و منظور  در این جا ملک « سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی و ژنرال«عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر،  موفق نمی شود به همین دلیل اردن تا آخرین نفس خود تلاش می کند که به این مقوله بالا تسلیم نشود و همه کشورهای عربی را تقریبا دو هفته بعد در«بحر المیت» گرد هم جمع کند.

به گفته«خالد الشوابکه» سفیر اردن در فلسطین کسانی که تا کنون اعلام کرده اند  که نمی توانند در این نست شرکت کنند سه رهبر عربی هستند که حالت جسمی آنها اجازه حضورشان را نمی دهد و آنها عبارتند از «عبدالعزیز بوتفلیقه» رئیس جمهور الجزایر،«خلیفه بن زاید آل نهیان» رئیس امارات و «سلطان قابوس» سلطان عمان.

علاوه مشکلات جسمی برخی از رهبران عرب که آنها را از حضور در این نشست منع می کند، دو کرسی وجود دارند که به نظر می رسد همچنان خالی بمانند یکی از آنها کرسی «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه و دیگری کرسی رئیس جمهور یمن هستند آن هم به دلیل حالت جنگ بی پایانی است که دو کشور درگیر آن هستند و به دلیل آن که عضویت جمهوری سوریه از زمان آغاز بحران در این کشور به تعلیق در آمده است. این دلیلی است که دکتر«هانی الملقی»نخست وزیر اردن این گونه توجیه اش کرد که اردن نمی تواند از سوری ها برای شرکت در این نشست دعوت به عمل آورد و این را از زمانی که  اعلام میزبانی امان برای این نشست هر بار که از او پرسیده می شد، می گوید.

به رغم آن که اردن پیام های نرمی به طرف سوری فرستاد که هدفش تأکید بر این است که دعوت نکردن از دمشق تصمیم اردنی ها نیست و به رغم فشار مصر و روسیه برای حضور دمشق اما به نظر می رسد که کرسی سوریه با وجود قطعنامه اتحادیه عرب همچنان خالی بماند؛ به رغم آن که اردن از زبان «ممدوح العبادی»وزیر سیاستمدار و کهنه کار اردنی گفت که وقتی درباره خالی بودن کرسی سوریه سخن می گوید دلش به درد می آید.

در صفحه الکترونیکی نشست سران عرب نیز آمده است که اردن اقدام به اضافه کردن «تعلیق عضویت» به صفحه جمهوری سوریه  نکرده است؛ امری که این چنین برداشت می شود که اردن به همسایه سوری خود پس از هماهنگی نظامی میان دو کشور و سفر سرلشکر« علی مملوک» رئیس امنیت ملی سوریه به امان و تبادل اطلاعات در دو عرصه اطلاعاتی و نظامی، توجه دارد.

در مقابل، و به رغم غیبت 5 رهبر و رئیس از مجموع 22 رهبر و رئیس اما امان تا این لحظه خودش را به گونه ای می بیند که تلاش های گسترده ای را در ارتباط با کشورهای مختلف عربی انجام داده است و در این جا درباره تلطیف فضاها با کشورهای قطر، عراق، لبنان و فلسطین پس از مدت ها انجماد در روابط سخن گفته می شود.

درباره دو رهبر عربستان و مصر همه اشاره ها برای اردن اطمینان بخش است.امان منتظر برگزاری نشست هایی در حاشیه نشست سران عرب است که در رأس آنها دیدار احتمالی با ملک سلمان پادشاه عربستان است که انتظار می رود «عبدالله دوم» در دیدار با وی درباره موضوع های مهم از نظر اردن که برایش اولویت دارند، رایزنی کند موضوع هایی مانند «صندوق سرمایه گذاری» مشترک و متوقف تا کنون ، پرونده تروریسم و بحران سوریه به علاوه مشارکت اردن با سعودی ها در پرونده های منطقه ای و در گفت و گو با روس ها و آمریکایی ها که بر سر آن توافق حاصل شده است.

ژنرال السیسی، در مقابل آمادگی زیادی برای کمک نشان داد و در این جا نه فقط توسط مصر به دلیل آن که قاهره مقر دائمی اتحادیه عرب است بلکه در زمینه تسریع در فعال سازی سرمایه گذاری های مصر در اردن و تبادل مهارت هاست که «سامی هلسه» وزیر کار و اسکان اردن در تاریخ روابط دو کشور بسیار مهم دانست.

بی تردید دیدارهای امان با ریاض و قاهره چه به عنوان دیدارهای مقدماتی برای نشست سران و چه طی برگزاری نشست سران، در تعیین  سرنوشت آینده منطقه بسیار مهم است و در عمل می توان بخشی از آینده منطقه را در این نشست ها مشخص کرد به ویژه آن که نشست سران قرار است درباره پیشنهادهای کویت برای حل بحران های منطقه که این کشور برای رسیدن به پیشنهادهای توافقی به شکل گسترده ای فعالیت کرد، رایزنی شود و به احتمال زیاد این پیشنهادها تصویب خواهد شد و اتحادیه عرب برای بازگرداندن سوریه به صفوف خود به توافق می رسد.

چیزی که عجیب است این است که دمشق همچنان بدون هیاهو مقدمات برگزاری نشست سران عرب را زیرنظر دارد بدون آن که درخواست های شخصی برای حضور در آن مطرح شود یا آن این نشست که سوریه به عنوان عضو موسس در آن حضور ندارد را بی ارزش بداند؛ امری که می توان آن را با شعار راه حل و آمادگی منطقی برای پایین آمدن از درخت توسط همه به دید مثبت به آن نگاه کرد.

در همه احوال امان در عمل به شدت تلاش می کند که همه مقدمات لجستیکی را به پایان برسد؛ مقدماتی که تا این لحظه شامل رزرو بیش از هزار بخش و اتاق در هتل ها برای هیأت هایی که به بحر المیت برای حضور در نشست سران می آیند، بستن راه ها و مقدمات استقبال و بدرقه و اتاق های روزنامه نگاران و غیره می شود. اردن همچنین در عمل در سطح دیپلماتیک و سیاسی در این راستا فعالیت می کند که بر در هم تنیده بودن دیپلماسی و سیاست به همه شیوه ها و استفاده از فرصت تاکید می کند.

برنامه نشست سران عرب از نظر هر ناظری در کنفرانس مطبوعاتی که «سامح شکری» وزیر خارجه مصر و «ایمن الصفدی» همتای اردنی اش برگزار کردند، تقریبا آماده است؛ این دو وزیر درباره اصرار بر حل مساله فلسطین،تاکید بر برقراری آرامش در سوریه و مبارزه با تروریسم از طریق هماهنگی امنیتی و اطلاعاتی سخن گفتند، علاوه بر آن اردن تصمیم های مهمی از وزن محکومیت کشتارهای مسلمانان در میانمار و سیاست های تبعیضی علیه مسلمانان را نیز آماده کرده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.