پلیس اعلام کرد که انتظار می‌رود تا ۱۰ هزار نفر در مقابل مرکز کنوانسیون تجمع کنند. ماشا مایر، یکی از سازمان‌دهندگان اعتراضات گفت: «ما خیابان‌های ریزا را با تنوع، همبستگی و گشودگی پر کرده‌ایم.»

نشست دو روزه حزب «آلترناتیو برای آلمان» یا «آ.اف.د» از جناح راست افراطی در ریزا واقع در استان شرقی زاکسن با اعتراضات گسترده‌ای همراه بود که باعث تأخیر در آغاز آن شد.

پلیس اعلام کرد که انتظار می‌رود تا ۱۰ هزار نفر در مقابل مرکز کنوانسیون تجمع کنند. ماشا مایر، یکی از سازمان‌دهندگان اعتراضات گفت: «ما خیابان‌های ریزا را با تنوع، همبستگی و گشودگی پر کرده‌ایم.»

صبح شنبه، پلیس وضعیت را «پرجنب و جوش» اما عمدتاً آرام توصیف کرد. مخالفان گروه افراطی آ.اف.د که در هوای سرد به آن مکان آمده بودند، شعارهایی مانند «نه به نازی‌ها» سر می‌دادند. در برخی موارد، معترضان تلاش کردند از موانع پلیس عبور کنند و پلیس با استفاده از اسپری فلفل و ضرباتی پراکنده، برخی تجمع‌ها را متفرق کرد.

با این حال، حزب آ.اف.د آلمان تأیید کرد که «آلیس وایدل» به‌عنوان نامزد صدراعظمی معرفی می‌شود. در این نشست قرار بود ۶۰۰ نماینده، بیانیه جدید حزب را تصویب کرده و به طور رسمی وایدل را برای صدراعظمی معرفی کنند. نسخه پیش‌نویس این مانیفست شامل خروج آلمان از یورو و اعمال سیاست مهاجرتی سختگیرانه است.

این اولین بار در تاریخ حزب آ.اف.د است که با انتخاب یک نامزد رسمی برای مقام صدراعظمی، ادعای دستیابی به این سمت را مطرح می‌کند.

نظرسنجی‌ها و آرایش سیاسی

نظرسنجی‌هایی که پیش از برگزاری انتخابات همگانی زودهنگام ۲۳ فوریه در آلمان انجام شده، نشان می‌دهند که آ اف د با حدود ۲۰ درصد حمایت، در جایگاه دوم قرار دارد. تینو کروپالا، یکی از رهبران آ اف د گفت: «اکنون باید از مرز ۲۰ درصد عبور کنیم و به صعود ادامه دهیم.»

با این حال، شانس وایدل برای رسیدن به مقام صدراعظمی آلمان اندک است، زیرا سایر احزاب حاضر به همکاری با آ.اف.د نیستند. وایدل، که از چهره‌های شناخته‌شده حزب است، این هفته با ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی حوزه فناوری و حامی این حزب آلمانی، در پلتفرم ایکس گفت‌وگوی زنده‌ای برگزار کرد. او یکی از معدود زنان برجسته حزب است و آشکارا با یک زن سریلانکایی‌تبار رابطه دارد.

در همین حال، حزب محافظه‌کار اتحادیه، یعنی ائتلاف اتحادیه دموکرات مسیحی و اتحادیه سوسیال مسیحی (سی‌دی‌یو/سی‌اس‌یو) با ۳۱ درصد حمایت در نظرسنجی‌ها پیشتاز است و فریدریش مرتز، رهبر سی‌دی‌یو، گزینه اصلی برای تبدیل شدن به صدراعظم بعدی محسوب می‌شود.

مرتز در نشست حزب در هامبورگ، خواستار «تغییرات بنیادین» در سیاست آلمان شد و گفت: «ما آماده‌ایم که مسئولیت کشورمان را بپذیریم، اما همچنین می‌دانیم که نمی‌توان به روند سه سال گذشته ادامه داد.»

حزب سوسیال دموکرات یا اس‌پی‌دی از جناح چپ نیز اولاف شولتز را به‌عنوان نامزد خود تأیید کرد. شولتز که صدراعظم کنونی آلمان است، امیدوار است با پیروزی در انتخابات، موقعیت خود را حفظ کند. با این حال، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که حمایت از حزب او بین ۱۴ تا ۱۷ درصد است و به این ترتیب او در جایگاه سوم قرار دارد.

شولتز در سخنرانی خود به وضعیت سیاسی اتریش اشاره کرد و گفت: «اتریش در آستانه پذیرش یک راست‌گرای افراطی به‌عنوان رئیس دولت است، حتی با اینکه ۷۰ درصد اتریشی‌ها به احزاب دموکراتیک رأی داده‌اند. ما واقعاً در آلمان در یک نقطه عطف قرار داریم.»

این انتخابات پس از فروپاشی دولت سه‌حزبی شولتز در ماه نوامبر به دلیل اختلاف بر سر احیای اقتصاد راکد آلمان، هفت ماه زودتر از موعد برنامه‌ریزی‌شده و روز ۲۳ فوریه برگزار می‌شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.