آیت الله علامه شیخ 'محمد علی عمری ' از رهبران اصلی شیعیان عربستان سعودی، روز دوشنبه دار فانی را وداع گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بعثه مقام معظم رهبری، آیت الله ' شیخ عمری' در بیمارستانی در ریاض پایتخت عربستان به رحمت خدا پیوست. مرحوم آیت الله عمری که ساکن مدینه منوره بود در عمر بابرکت نزدیک به 90 ساله خود منشا خدمات علمی و تبلیغی و اجتماعی بسیاری بود. حسینیه بزرگی در مدینه منوره به اهتمام او ایجاد شده است که شیعیان مراسم و مجالس خود را با وجود فشارهای بسیار سلفی های سعودی در آن برگزار می کند. سلفی ها با فشار آوردن به پلیس سعودی و پلیس مذهبی این کشور و بهانه تراشی های متعدد بارها این حسینیه را تعطیل و آیت الله عمری را به زندان انداخته بودند. این عالم شیعی عربستان ، 45 سال از عمرش را در زندان های وهابیون عربستان سپری کرد. علامه عمری، رهبر شیعیان عربستان از شاگردان علامه نائینی و آیت‌الله سیدابوالحسن اصفهانی بود و با وجود تحمل 45 سال زندان آل‌سعود، از انقلاب اسلامی ایران و شیعیان لبنان حمایت می‌کرد.
به گزارش فارس ، علامه شیخ محمدعلی العمری که پس از بستری شدن دو هفته‌ای در بیمارستان ملی مدینه منوره دار فانی را وداع گفت، از بزرگان شیعه عربستان و رهبر شیعیان این کشور بود. وی که در میان عربستانی‌ها به عنوان «پدر روحانی شیعیان» خوانده می‌شد در سال 1911 میلادی (1332هجری قمری) در مدینه منوره به دنیا آمد. 16 ساله بود که به امر پدرش شیخ علی بن احمد العمری وارد حوزه علمیه نجف اشرف شد. شیخ عمری در طول حضور بیست ساله در حوزه علمیه نجف از محضر اساتیدی چون آیت‌الله محمدرضا مظفر، آیت‌الله محمدحسین مظفر، آیت‌الله محمدجواد مغنیه، آیت‌الله سیدمسلم حلی، آیت‌الله محمدتقی آل‌صادق، سیدباقر الشخص، شیخ محمدتقی فقیه، آیت‌الله شیخ‌حسین حلی و همچنین مرجع بزرگ شیعه، آیت‌الله العظمى نائینی و آیت‌الله سیدابوالحسن اصفهانی بهره جست.
وی آن چنان نزد آیت‌الله سیدابوالحسن اصفهانی دارای ارج و قرب بود که هنگام رحلت پدرش، این مرجع عالیقدر به مدت سه روز در صحن حیدری نجف اشرف برای پدر علامه عمری مجلس عزا برپا کرد. رهبر معنوی شیعیان عربستان پس مدت‌ها تحصیل در حوزه نجف در سال 1370 هجری قمری (1950 میلادی) به مدینه منوره بازگشت و تبلیغ خود برای مکتب اهل‌بیت (ع) را در این شهر آغاز کرد. وی در طول حیات خود وکیل مراجعی چون آیت‌الله سید ابوالحسن اصفهانی، آیت‌الله سیدمحسن حکیم، آیت‌الله میلانی، آیت‌الله سید ابوالقاسم خوئی، آیت‌الله شاهرودی، آیت‌الله سید عبدالأعلى سبزواری، آیت‌الله سیدمحمدرضا گلپایگانی، آیت‌الله سیدعلی سیستانی، آیت‌الله سید محمد حسین فضل‌الله، آیت‌الله سید محمدسعید حکیم و آیت‌الله شیخ بشیر نجفی بود. شیخ عمری که اکثر حجاج ایرانی زائر قبر نورانی پیامبر اکرم (ص) پشت سر او در مسجد شیعیان مدینه نماز خوانده‌اند، در طول بیش از 60 سال حضور خود خدمات اجتماعی و دینی بسیاری به اقلیت شیعه مدینه ارائه داد.در مزرعه آیت‌الله محمدعلی عمری، مسجد شیعیان و نیز دفتر کار وی قرار دارد و این مسجد هر روزه پذیرای تعداد زیادی از زوار شیعه و ایرانی است که معمولاً شب‌ها به مسجد شیعیان عربستان می‌روند و صدای «اشهد ان علیاً ولی الله» را در غربت مدینه می‌شنوند.
ابوطالب یکی از شیعیان منطقه نخاوله در این باره می‌گوید: معروفترین بخش منطقه نخاوله حسینیه شیعیان است که در میان مزرعه‌ای معروف به مزرعه شیخ عمری محصور شده است و آیت‌الله محمدعمری به نوعی سرپرستی شیعیان این شهر را بر عهده دارد. عباس از دیگر شیعیان منطقه نخاوله نیز از علاقه شیعیان این منطقه به شیخ عمری می‌گوید و می‌افزاید:" حسینیه‌ پیشین شیخ عمری در نزدیکی مسجد‌النبی (ص) قرار داشت و او با دست خود آن حسینیه را در نزدیکی حرم پیامبر (ص) و قبرستان بقیع ساخت و نگهداری کرد. اما چون آن مکان را به بهانه ساخت خیابان تخریب کردند در قسمت حاشیه‌ای شهر مدینه و در جوار نخلستان‌ها سکنی گزید.
این عالم شیعی عربستان مثل دیگر شیعیان این کشور از دست دستگاه وهابی سعودی در امان نبود و 45 سال از عمرش را در زندان‌های وهابیون عربستان سپری کرد و چند سال پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، از زندان آزاد شد.
بر اساس ارزیابی افراد مطلع و فعالان عربستان وی به جایگاه اجتماعی و انقلابی قابل توجه و برجسته‌ای در سطح عربستان دست یافت. شیرازی از آگاهان به مسائل شیعیان عربستان در این باره می‌گوید: "شیخ محمد علی عمری فرد بسیار مبرز و زجر کشیده‌ای است‌. دولت سعودی چندین بار حکم اعدام ایشان را صادر کرد‌.اما خوشبختانه اجرا نشد و کسانی که حکم را صادر کرده بودند مشکلاتی برای‌شان به وجود آمد و دچار بلا شدند."
علامه عمری در یکی از این جریان‌ها سال‌ها پیش با انتشار اعلامیه‌هایی در دفاع از شیعیان و حقوق آنها در عربستان و به‌ویژه شهر مدینه بین اقشار مختلف مردم، به اصرار وهابی‌ها به زندان افتاد و دادگاه سعودی وی را به اعدام محکوم کرد اما علامه عمری از اعدام جان سالم به در برد. وی خاطره آن حادثه را اینچنین تعریف کرده است:"همه چیز دست به دست هم داد تا من را اعدام کنند و پس از چندماه زندانی شدن سرانجام روز اعدام فرا رسید. من را در ملأ عام و مقابل هزاران شیعه و برخی عاملان حکومت به پای چوبه دار بردند و طناب را به گردنم انداختند. به حضرت زهرا (س) توسل کرده و زیر لب با خودم گفتم: یا حضرت زهرا من فقط برای دفاع از شما و آبروی شما به پای چوبه دار آمده‌ام. یاری‌ام کن! وقتی طناب دار را کشیدند پس از حدود 30 ثانیه طناب پاره شد و من بیهوش شدم و دیگر چیزی از آن لحظه هم بیاد نمی‌آورم و وقتی به هوش آمدم 35 روز گذشته بود و در یکی از بیمارستان‌های مدینه بستری بودم و فهمیدم نجات یافته‌ام."
شیرازی در ادامه صحبت‌هایش درباره علامه عمری از حمایت او از انقلاب اسلامی می‌گوید و می‌افزاید: شیخ محمد علی عمری در نجف درس خوانده و مقدار کمی هم در ایران‌، ایشان به تهران و قم و مشهد زیاد آمده است‌ و با ایران ارتباط دارد. البته خودش در این خصوص چیزی به ما نگفته‌، اما بسیار مؤید انقلاب است و مسائل ایران را به دقت دنبال می‌کند. "وی درباره کمک‌های او و شیعیان مدینه به شیعیان لبنان می‌گوید:" شیعیان یک صندوق صدقات دارند که آن را به شیخ محمدعلی عمری می‌دهند تا در میان نیازمندان توزیع کند. برای مثال‌، در جریان جنگ 33 روزه لبنان‌، من دیدم که آنها پول‌هایشان را جمع می‌کنند و به شیخ می‌دهند. در نماز یک کیسه‌ای را می‌چرخاندند و پول‌ها را در آن می‌ریختند. مبلغ زیادی برای کمک به حادثه دیدگان لبنان‌ جمع شد که البته سعی می‌کردند این کار پنهانی باشد."
و سرانجام این عالم ربانی دو هفته پیش در اثر جمع شدن آب در کبدش به کما رفت و در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان ملی مدینه منوره بستری شد. هرچند شیعیان مدینه منوره در طول این دو هفته با تضرع به درگاه احدیت شفای او را از خداوند خواستند، اما صبح روز دوشنبه در اربعین حسینی و در سن 100 سالگی به دیدار حق شتافت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.