تصمیم بایدن به این معنی است که دولت آینده در هر یک از موارد احتمالی و برای اعلام حمایت از اوکراین در صورت عدم پذیرش فرایند صلح از سوی روسیه، باید چیزی پیشرفته‌تر از ATACMS به اوکراین ارائه دهد.

به گزارش جماران؛ به نقل از شورای آتلانتیک، در روزهای گذشته، در نهایت دولت بایدن تصمیم گرفت به اوکراین اجازه دهد از سامانه‌های موشکی تاکتیکی موسوم به (ATACMS) با برد بلندتر علیه اهداف نظامی در روسیه استفاده کند.

این تصمیم آمریکا برای اوکراین یک امتیاز مثبت است، اما دیر هنگام است و کارایی آن را تضعیف می‌کند. ماه‌ها پیش، مسکو بسیاری از مراکز لجستیکی و بسیاری از نیروی هوایی استراتژیک خود را از محدوده ATACMS خارج کرد و اگر کاخ سفید در آن زمان اجازه استفاده از این تسلیحات را علیه اهداف روسی می‌داد، آسیب به ارتش روسیه بسیار بیشتر می بود.

با این وجود، این تصمیم همچنان قابل استقبال است. برای شروع، این موشک‌ها در پاسخ به آخرین تحولات میدان نبرد که منجر به ورود ده هزار سرباز از کره شمالی به جنگ اوکراین شده است، مفید خواهد بود. علاوه بر تلاش چند ماهه مسکو برای تصرف مراکز لجستیکی شرق اوکراین در پوکروفسک، یک ضد حمله شدیدتر دیگر برای بازپس گیری زمین‌های از دست رفته در کورسک که توسط نیروهای اوکراینی در حمله ماه آگوست، تصرف شده بود، در جریان است. گویا در این ضد حمله تقریبا پنجاه هزار سرباز از روسیه و کره شمالی مشارکت می‌کنند.

سیستم ATACMS و موشک‌های دوربرد فرانسوی و بریتانیایی که اکنون می‌توانند علیه اهدافی در روسیه مورد استفاده قرار گیرند و توسط ایالات متحده به دلیل منع تایید آمریکا متوقف شدند، لجستیک روسیه را با چالش جدیدی روبرو خواهد کرد.

با توجه به صحبت‌های ترامپ در مورد مذاکرات صلح که احتمالا مبتنی بر آتش بس است، رییس جمهوری روسیه؛ ولادیمیر پوتین می‌خواهد تمام سرزمین‌های اشغال شده توسط اوکراین (مناطق استان کورسک روسیه) را پس بگیرد و تسلیحات دوربرد غربی ممکن است دستیابی به این امر را برای پوتین دشوارتر کند و بی شک، این اهرم دست کیف را در مذاکرات آینده، نسبت به گذشته پر می‌گذارد.

به عقیده بسیاری از مفسران، تا امروز نقطه ضعف بزرگ سیاست جو بایدن، ترسو بودن او در ارائه سیستم‌های تسلیحاتی مورد نیاز اوکراین برای قرار دادن نیروهای روسی در حالت تدافعی بوده است.

از طرف دیگر، حلقه اطرافیان ترامپ در بحث درباره رویکرد خود برای مذاکرات آینده، در مورد ارائه سلاح‌های بیشتر به اوکراین، از محدودیت‌های کمتر در استفاده از تسلیحات (در صورتی که پوتین از مذاکره برای صلح معقول امتناع کند)، صحبت به میان آورده‌اند. اخیرا تیم ترامپ همچنین درباره تسلیح اوکراین به عنوان بخشی از توافق نهایی برای جلوگیری از تجاوز روسیه در آینده صحبت کرده است.

تصمیم بایدن به این معنی است که دولت آینده در هر یک از موارد احتمالی و برای اعلام حمایت از اوکراین در صورت عدم پذیرش فرایند صلح از سوی روسیه، باید چیزی پیشرفته‌تر از ATACMS  به اوکراین ارائه دهد.

دلیل ترسو بودن بایدن این بود که پوتین تهدیدات هسته‌ای خود را در سر می‌پروراند، حتی زمانی که اوکراین و غرب از «خطوط قرمز» متعدد کرملین عبور کردند، ابر قارچی در افق دیده نشد و بعید است که پاسخ روسیه فراتر از ضربات شمشیر معمولی باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.