خبرگزاری آسوشییتدپرس در گزارشی در این باره می نویسد:به گفته یکی از مقامات مصر، میانجی کلیدی دیگر، اگر هر دو طرف "تمایل سیاسی جدی" خود را برای دستیابی به توافق نشان دهند، به احتمال زیاد قطر به تلاش‌های میانجی‌گری باز خواهد گشت.

پایگاه خبری جماران - وزارت خارجه قطر می گوید تلاش‌های میانجی‌گری در غزه را به حالت تعلیق درآورده است.این اقدام در بحبوحه ناامیدی فزاینده از عدم پیشرفت در توافق آتش بس میان اسرائیل و حماس صورت می گیرد.  ماجد الانصاری سخنگوی وزارت امور خارجه قطر در بیانیه ای در روز شنبه گفت: قطر 10 روز پیش به طرف های مربوطه این موضوع را اطلاع داده است.

اوایل روز شنبه، آسوشیتدپرس به نقل از یک منبع دیپلماتیک گزارش داد که دفتر سیاسی حماس در قطر دیگر به این مسئولیتی که پذیرفته بود عمل نخواهدکرد.

با این حال، الانصاری با بیان اینکه گزارش‌های مربوط به دفتر سیاسی حماس در دوحه نادرست است، گفت: هدف اصلی این دفتر در قطر کانال ارتباطی بین طرف‌های مربوطه است.

یک مقام ارشد حماس گفت که آنها از تصمیم قطر برای تعلیق تلاش‌های میانجی‌گری آگاه هستند، اما هیچ‌کس به آنها نگفته که این کشور را ترک کنند.

در واشنگتن یک مقام آمریکایی گفت که دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، دو هفته پیش به قطر اطلاع داده که ادامه فعالیت دفتر حماس در دوحه دیگر مفید نیست و هیئت حماس باید اخراج شود. این  مقام امریکایی در این باره گفته بود: پس از رد پیشنهادهای مکرر برای آزادی گروگان ها، رهبران حماس دیگر نباید در پایتخت های هیچ یک از شرکای آمریکایی مورد استقبال قرار گیرند. ما این را پس از رد هفته‌ها پیش پیشنهاد دیگری برای آزادی گروگان‌ها از طرف حماس به قطر اعلام کردیم.

خبرگزاری آسوشییتدپرس در گزارشی در این باره می نویسد:به گفته یکی از مقامات مصر، میانجی کلیدی دیگر، اگر هر دو طرف "تمایل سیاسی جدی" خود را برای دستیابی به توافق نشان دهند، به احتمال زیاد قطر به تلاش‌های میانجی‌گری باز خواهد گشت.

حماس بارها خواستار پایان جنگ و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه به عنوان شرط هرگونه توافق آتش بس شده است. اسرائیل به دنبال بازگرداندن همه گروگان‌هایی است که در حمله حماس در 7 اکتبر 2023 به اسرائیل گرفته شده‌اند و بر حضور در غزه اصرار دارد.

پایان جنگ اسرائیل و حماس در غزه و جنگ اسرائیل و حزب‌الله در لبنان، جایی که ارتش اسرائیل مدعی شده است مراکز فرماندهی و دیگر زیرساخت‌های  حزب الله را در حومه جنوبی بیروت و جاهای دیگر هدف قرار داده است، همچنان در چشم انداز پیش رو نیست.

 به گفته مقامات و یکی از ساکنان، حمله هوایی اسرائیل در اواخر روز جمعه به شهر بندری جنوب صور حداقل هفت کشته بر جای گذاشت. یکی از ساکنان بیروت به نام محمد مقداد، در حالی که مردم در حال جستجو به دنبال مجروحان در صحنه حمله هوایی بودند، گفت: حزب الله باید نبرد را ادامه دهد و ما به حمایت از آنها ادامه خواهیم داد حتی اگر خانواده ها، خانه هایمان را از دست بدهیم و در خاک بمانیم.

مقامات پزشکی فلسطین اعلام کردند که در حملات اسرائیل در روز شنبه دست کم 16 نفر در غزه کشته شدند، در حالی که اسرائیل اولین ارسال کمک های بشردوستانه را در چند هفته اخیر به مناطق گرسنه و ویران شمال این منطقه اعلام کرد.

وزارت بهداشت غزه گفت که یک حمله به یک مدرسه تبدیل به پناهگاه در محله طوفه شرقی شهر غزه اصابت کرد و حداقل شش نفر را کشت. دو خبرنگار محلی، یک زن باردار و یک کودک در میان کشته شدگان هستند. ارتش اسرائیل اعلام کرد که این حمله یک شبه نظامی متعلق به گروه جهاد اسلامی فلسطین را هدف قرار داده است، بدون اینکه مدرکی ارائه کند.

به گفته بیمارستان ناصر، حمله دیگری از سوی اسرائیل به کشته شدن هفت نفر از جمله دو زن و یک کودک در شهر جنوبی خان یونس انجامید. ارتش اسرائیل به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.

بیمارستان شهدای الاقصی در دیرالبلح اعلام کرد که حمله اسرائیل به خیمه‌هایی در حیاط بیمارستان اصلی غزه اصابت کرد و حداقل سه نفر کشته و یک خبرنگار محلی زخمی شد. این هشتمین حمله اسرائیل به این مجتمع از ماه مارس بود.

اسرائیل می گوید کامیون های کمک رسانی به شمال غزه می رسند. در همین رابطه، سازمان نظامی اسرائیل مسئول کمک‌های بشردوستانه به غزه، COGAT، اعلام کرد که 11 کامیون کمک‌رسانی حاوی غذا، آب و تجهیزات پزشکی روز پنجشنبه به مناطق شمالی غزه رسیدند. از زمانی که اسرائیل در ماه گذشته عملیات نظامی جدیدی را آغاز کرد، این اولین بار است که هر گونه کمکی به آنجا می رسد.اما طبق برنامه جهانی غذای سازمان ملل، همه کمک ها به نقاط مورد توافق نرسیدند. علیه زکی، سخنگوی برنامه جهانی غذا، گفت که در اردوگاه آوارگان شهری جبالیا، نیروهای اسرائیلی یک کاروان را که به سمت بیت لاهیا حرکت می کرد متوقف کردند و دستور تخلیه تجهیزات را دادند. تهاجم اسرائیل بر جبالیا متمرکز شده، جایی که اسرائیل می گوید حماس دوباره قوای خود را احیا کرده است.

این اعلامیه اسرائیل درباره آغاز  کمک‌ها چند روز قبل از پایان ضرب‌الاجل ایالات متحده برای درخواست از اسرائیل برای بهبود ارسال کمک‌ها در سراسر غزه و در غیر این صورت خطر از دست دادن دسترسی به بودجه تسلیحاتی ایالات متحده منتشر شد. ایالات متحده می گوید که اسرائیل باید حداقل به 350 کامیون در روز اجازه حمل مواد غذایی و سایر تجهیزات را بدهد.

گزارشی از سوی طبقه‌بندی فاز امنیت غذایی یکپارچه یا IPC که روز پنجشنبه منتشر شد، حاکی از آن است که احتمال قحطی قریب‌الوقوع در بخش‌هایی از شمال غزه، منزوی‌ترین منطقه غزه، وجود دارد.

سازمان ملل تخمین می زند که ده ها هزار نفر در شمال غزه باقی مانده اند. اوایل این هفته، وزارت بهداشت اعلام کرد هیچ آمبولانس یا خدمه اورژانسی در شمال شهر غزه در حال فعالیت نبودند. بر اساس آمار سازمان ملل، درگیری ها باعث آواره شدن 90 درصد فلسطینی های غزه شده است.مقامات بهداشتی فلسطین می گویند بیش از یک سال جنگ در غزه بیش از 43000 کشته برجای گذاشته است. آنها بین غیرنظامیان و جنگجویان تفاوتی قائل نمی شوند، اما می گویند بیش از نیمی از کشته شدگان زن و کودک بودند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.