پیشنهاد جنجالی ترامپ برای «پاکسازی» غزه با واکنش تند فلسطینی‌ها روبه‌رو شد. این طرح که جابه‌جایی فلسطینیان از غزه به مصر و اردن را مطرح می‌کند، از سوی مقامات فلسطینی و گروه‌های مقاومت به‌عنوان تهدیدی برای وقوع «پاکسازی قومی» محکوم شده است. در حالی که ترامپ این ایده را در راستای حل بحران غزه مطرح کرده، فلسطینیان تأکید دارند که تحت هیچ شرایطی سرزمین خود را ترک نخواهند کرد و در برابر این طرح‌ها ایستادگی خواهند نمود.

به گزارش جماران، الجزیره نوشت: فلسطینی‌ها به شدت پیشنهاد رئیس‌جمهور ایالات متحده، «دونالد ترامپ»، مبنی بر جابه‌جایی آن‌ها از نوار غزه و انتقال به مصر و اردن را محکوم کردند؛ پیشنهادی که نگرانی‌های جدی درباره وقوع پاکسازی قومی را به همراه داشته است. «ترامپ» روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد که زمان «پاکسازی» نوار غزه فرا رسیده است و از رهبران اردن و مصر خواست تا فلسطینیان غزه را به‌صورت موقت یا دائمی پذیرش کنند. این پیشنهاد روز یکشنبه با قاطعیت از سوی فلسطینی‌ها رد شد. تشکیلات خودگردان فلسطین مستقر در رام‌الله اعلام کرد که این پیشنهاد خطوط قرمز آن‌ها را نقض می‌کند، در حالی که ساکنان غزه بر ماندن در این نوار ساحلی تأکید کردند.

 

تأکید فلسطینی‌ها بر ماندن در سرزمین‌هایشان

«نفیز حلاوه»، یکی از شهروندان فلسطینی از اردوگاه النصیرات در مرکز غزه، به الجزیره گفت: «مردم هرگز نمی‌توانند چنین چیزی را بپذیرند. ممکن است برخی افراد ضعیف به دلیل رنج‌هایی که تحمل کرده‌اند منطقه را ترک کنند، اما اینکه ما کشورمان را ترک کنیم. این کاملاً غیرممکن است.» «الهام الشبلی» نیز این ایده را رد کرده و گفت: «اگر قرار بود برویم، مدت‌ها پیش این کار را انجام می‌دادیم. نسل‌کشی‌ای که علیه ما به راه انداخته‌اند، هیچ نتیجه‌ای علیه فلسطینی‌ها نخواهد داشت و ما با وجود هر اتفاقی، در سرزمین‌مان خواهیم ماند.»

 

واکنش تشکیلات خودگردان

تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیه‌ای اعلام کرد که این طرح «نقض آشکار خطوط قرمزی است که همواره نسبت به آن‌ها هشدار داده‌ایم.» در این بیانیه تأکید شده است: «مردم فلسطین هرگز سرزمین و اماکن مقدس خود را رها نخواهند کرد و اجازه تکرار فجایع (نکبت) سال‌های ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ را نخواهیم داد. ملت ما استوار خواهد ماند و وطن خود را ترک نخواهد کرد.» تشکیلات خودگردان از «ترامپ» خواست تا توافق آتش‌بس غزه را حفظ کند، خروج کامل نیروهای اسرائیلی را تضمین کند، تشکیلات خودگردان را به‌عنوان نهاد حاکم بر غزه مستقر نماید و تلاش‌ها برای ایجاد یک دولت مستقل فلسطینی را تقویت کند.

 

واکنش حماس

حماس، گروه فلسطینی حاکم بر غزه، نیز اعلام کرد که دولت آمریکا باید از چنین پیشنهادهایی که با طرح‌های اسرائیل همسو بوده و با حقوق مردم فلسطین در تضاد است، صرف‌نظر کند. حماس تأکید کرد که مردم فلسطین از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳، با وحشیانه‌ترین اقدامات نسل‌کشی و جابه‌جایی مقاومت کرده‌اند و همچنان به مقاومت ادامه خواهند داد.

 

واکنش جهاد اسلامی

جنبش جهاد اسلامی ، که بیش از ۱۵ ماه است در کنار حماس در غزه مبارزه می‌کند، اظهارات «ترامپ» را تشویق به جنایات جنگی توصیف کرد.

 

واکنش اردن؛ رد هرگونه جابجایی

«ایمن الصفدی»، وزیر امور خارجه اردن، تأکید کرد که «رد جابه‌جایی» موضعی ثابت و غیرقابل تغییر برای اردن است. او افزود که امان آماده همکاری با دولت «ترامپ» برای پیشبرد تلاش‌ها به‌منظور به رسمیت شناختن یک دولت مستقل فلسطینی است.

 

سناتور گراهام: طرح ترامپ غیرعملی است

اظهارات «ترامپ» همچنین به نظر می‌رسد برخی از مقامات ارشد جمهوری‌خواه، از جمله سناتور «لیندزی گراهام»، را غافلگیر کرده باشد. «گراهام» در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌ان‌ان گفت که این ایده را بسیار غیرعملی می‌داند و معتقد است که کشورهای عربی منطقه نیز آن را رد خواهند کرد. اظهارات «ترامپ» یک هفته پس از اجرای توافق آتش‌بس میان اسرائیل و حماس در غزه مطرح شده است؛ توافقی که شامل دو دور مبادله اسرا با زندانیان بوده است.

 

شرایط سخت آوارگان در پشت گذرگاه‌های بسته

با این حال، هزاران فلسطینی روز یکشنبه در پشت موانع منتظر بازگشت به خانه‌های خود در شمال غزه بودند، زیرا اسرائیل با متهم کردن حماس به نقض توافق آتش‌بس، از بازگشایی گذرگاه‌ها خودداری کرد. اسرائیل اعلام کرده است که گذرگاه‌ها را تنها پس از آزادی «آربل یهود»، غیرنظامی اسرائیلی که توسط جهاد اسلامی فلسطین در غزه نگهداری می‌شود، باز خواهد کرد. به گفته اسرائیل، طبق توافق آتش‌بس، قرار بود اسیران غیرنظامی پیش از نظامیان آزاد شوند. جهاد اسلامی فلسطین روز یکشنبه به الجزیره اعلام کرد که «آربل یهود»، غیرنظامی اسرائیلی، پیش از روز شنبه و در ازای آزادی ۳۰ زندانی فلسطینی آزاد خواهد شد. «محمد الهندی»، معاون دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، نیز اظهار داشت که گروهش منتظر پاسخی عملی از سوی میانجی‌ها درباره چگونگی بازگشت فلسطینی‌ها به خانه‌هایشان در شمال غزه است.

 

گزارش از خیابان الرشید؛ بی‌پناهی آوارگان در انتظار آینده‌ای نامعلوم

«هانی محمود»، خبرنگار الجزیره که از یکی از گذرگاه‌های خیابان الرشید در غزه گزارش می‌داد، گفت: «هیچ چادری برای پناه دادن به آوارگان وجود ندارد.» او افزود: «اینجا هیچ مکانی برای آن‌ها وجود ندارد؛ هیچ چادری برپا نیست. بیشتر مردم همچنان در اینجا مانده‌اند، زیرا چادرهایشان را جمع کردند، به این امید که پس از آزادی چهار اسیر اسرائیلی، بتوانند طبق توافق وارد بخش شمالی نوار غزه شوند.» او ادامه داد: «اما به نظر می‌رسد که امشب نیز مجبور خواهند شد در همین محل بخوابند.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
کلمات کلیدی آتش بس در غزه
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.