اوکراین امروز علاوه بر مسکو به یک شهر هسته ای روسیه حمله کرد و هنوز مشخص نیست که نیروگاه هسته ای این شهر آسیب دیده است یا نه.
به گزارش جماران، نیروهای اوکراین گفتهاند که به «خط اول» استحکامات دفاعی روسیه در منطقه زاپوریژیا نفوذ کردهاند. این نشان میدهد که کییف در حال نزیک شدن به شبکه گسترده سنگرهای مستحکم مسکو در امتداد جبهه جنوبی است.
ارتش اوکراین ادعا کرد که یگانهایش به سمت دو روستا در جنوب و شرق روبوتین، روستایی در منطقه زاپوریژیا پیشروی کردهاند. کییف هفته گذشته با یک ضدحمله دستاوردهای زیادی برای امن کردن در این روستا به دست آورد.
ستاد کل ارتش اوکراین گفت: «ارتش در جهت نوودانیلیوکا-نووپروکپیوکا، موفق بوده و در حال تحکیم مواضع خود، شلیک توپخانه برای اهداف شناسایی شده دشمن و انجام عملیات ضدآتش است.»
وبلاگنویسان ارتش روسیه هم از افزایش فعالیت در نزدیکی روستای «وربووه» در جنوب شرقی اوکراین خبر دادند، اما ادعا میکنند که نیروهای مسکو در حال مقاومت در برابر پیشروی اوکراین هستند.
رومن استاروویت، فرماندار گفت که دو پهپاد اوکراینی بامداد روز جمعه به شهر کورچاتوف روسیه که محل استقرار یک نیروگاه هستهای در منطقه کورسک است، حمله کردند.
او در کانال تلگرام نوشت که خدمات اورژانس در حال ارزیابی خسارتهای وارده به یک ساختمان اداری و مسکونی به دنبال این حمله هستند.
استاروویت هیچ گونه اشارهای به آسیب احتمالی به نیروگاه هستهای کورسک نکرد و جزییاتی از ساختمانهای مورد هدف به میان نیاورد.
در تحولی دیگر، «سرگئی سوبیانین» شهردار مسکو اعلام کرد که سامانه های دفاع هوایی روسیه یک پهپاد اوکراینی را بر فراز منطقه«لیوپرتسی» در حومه مسکو سرنگون کردند.
سوبیانین در تلگرام نوشت که سامانه های دفاع هوایی روسیه این پهپاد را تلاش می کرد مسکو را هدف قرار دهد، سرنگون کرده است.
سامانه های دفاع هوایی روسیه در منطه «بیلگورود» نیز یک پهپاد اوکراینی را سرنگون کردند.
«ویاچسلاو گلادکوف» فرماندار منطقه بیلگورود گفت: سامانه های دفاع هوایی روسیه یک پهپاد اوکراینی که تلاش می کرد این شهر را هدف قرار دهد سرنگون کردند و این حمله تلفاتی نداشته است.
برای تضمین امنیت پروازها نیز 32 پرواز در فرودگاه های «ونوکوو» و «دومودیدوو» در مسکو به تأخیر افتاده و 20 پرواز نیز لغو شدند.
زلنسکی: اوکراین به ۱۶۰ جنگنده اف-۱۶ نیاز دارد
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، گفت: اوکراین برای داشتن یک نیروی هوایی قدرتمند، به حدود ۱۶۰ جنگنده اف-۱۶ نیاز دارد تا بتواند از تسلط روسیه بر آسمان این کشور جلوگیری کند.
زلنسکی اظهار کرد: کییف تا به حال با متحدانش بر سر تامین ۵۰ تا ۶۰ جنگنده اف-۱۶ به توافق رسیده است اما اوکراین برای داشتن یک نیروی هوایی قدرتمند، به حدود ۱۶۰ جنگنده اف-۱۶ نیاز دارد تا بتواند از تسلط روسیه بر آسمان این کشور جلوگیری کند.
وی افزود: جنگندههای اف-۱۶ نه فقط برای حمایت هوایی از ضد حمله مداوم اوکراین بلکه برای محافظت از غیرنظامیان و کریدورهای بشردوستانه در دریای سیاه و دریای آزوف مورد نیاز است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما در جنگ علیه روسیه برای دفاع از حریم زمینی، دریایی و هوایی خود به جنگندههای اف-۱۶ نیاز داریم.
به نوشته رسانههای اوکراینی زلنسکی انتظار دارد که جنگندههای اف-۱۶ از ابتدای سال آینده میلادی فعالیت خود را در آسمان اوکراین آغاز کنند، زیرا تحقق این امر فرایند پیچیدهای است که علاوه بر آموزش خلبانان اوکراینی، به آموزش نیروهای فنی برای تعمیر و نگهداری این جنگندهها و نیز ساخت و ایجاد زیرساختهای سختافزاری مورد نیاز برای استفاده از این جنگندهها نیاز دارد.
اوکراین مصرانه به دنبال جتهای جنگنده اف-۱۶ ساخت ایالات متحده برای مقابله با برتری هوایی روسیه در جنگ با این کشور است.
به گفته یک مقام آمریکایی، واشنگتن به دانمارک و هلند تضمینهای رسمی داده است که ایالات متحده درخواستهای ارسال جنگندههای اف-۱۶ به اوکراین را پس از تکمیل آموزش خلبانان این کشور تسریع خواهد کرد.
دانمارک و هلند به تازگی این تضمینها را درخواست کرده بودند زیرا ایالات متحده باید انتقال جتهای نظامی از سوی متحدان خود به اوکراین را تائید کند.
قرار بود ائتلافی متشکل از ۱۱ کشور این ماه در دانمارک آموزش خلبانان اوکراینی را برای پرواز با جتهای جنگنده اف-۱۶ آغاز کنند.
در همین رابطه ترولس پولسن سرپرست وزارت دفاع دانمارک پیشتر و در ماه جولای گفته بود که کپنهاگ امیدوار است در اوایل سال ۲۰۲۴ نتایج این آموزشها را ببیند.
دانمارک و هلند دو عضو ناتو هستند که رهبری تلاشهای بینالمللی برای آموزش خلبانان و همچنین کارکنان پشتیبانی، نگهداری هواپیماها و در نهایت امکان دستیابی اوکراین به جنگندههای اف-۱۶ برای استفاده در جنگ با روسیه را بر عهده داشتهاند.