هواداران روسیه در مولداوی علیه دولت این کشور دست به اعتراض زدند.

به گزارش جماران، هزاران تن از معترضان دولت مولداوی با مطالبه کاهش «قیمت قبض‌های انرژی و عدم مشارکت دولت در جنگ اوکراین» تظاهرات بزرگی در کیشنائو، پایتخت کشور برگزار کردند.

سازمانده اصلی این تظاهرات حزب «شور» مولداوی بود، حزبی که بیش از۶ کرسی در مجلس ۱۰۱ نفری ندارد اما از حمایت کاخ کرملین بهره می‌برد.

بسیاری از تظاهرات کنندگان با اهتزاز درآوردن پرچم مولداوی خواستار کناره گیری رئیس جمهوری، مایا ساندو، از قدرت شدند. آنها فریاد می زدند: «مرگ بر دیکتاتوری».

رهبر حزب شور، ایلان شور، یک الیگارک اهل مولداوی است. او نیروهای پلیس را به سرکوب شدید مخالفان و تظاهرات کنندگان محکوم کرد. ایلان شور یکی از حامیان پروپاقرص سیاست های مسکو است. این سرمایه دار مولداویایی در لیست تحریم های وزارت خارجه آمریکا بدلیل حمایت های بی دریغ از روسیه قرار دارد.

این دومین تظاهرات ضددولتی در دو هفته گذشته است. دولت مایا ساندو که حامی سیاست های اتحادیه اروپاست، مسکو را به مداخله برای بی ثبات کردن وضعیت مولداوی متهم می کند.

مولداوی، یکی از فقیرترین کشورهای اروپایی، هم مرز با اوکراین و رومانی است.

بدلیل نزدیکی مولداوی به مرکز تنش ها در اوکراین، کمپانی مجارستانی «ویزایر» برخی از پروازهای به کیشنائو را به حالت تعلیق درآورده است.

در ۱۳ فوریه گذشته، مایا ساندو، رئیس جمهوری مولداوی مدعی شد که کاخ کرملین طرحی را جهت سرنگونی دولتش آماده سازی کرده است. به گفته ساندو، روسیه نمی خواهد که مولدوای به اتحادیه اروپا بپیوندد. کاخ کرملین تمامی اتهامات و ادعاهای مایا ساندور را انکارمی کند و آنها را دروغین می‌خواند.

به گزارش یورونیوز ،روابط پرفرازونشیب روسیه و مولداوی دهم فوریه گذشته پرتنش شد. مقامات این کشور ادعا کردند که یک موشک روسی که قرار بوده هدفی در اوکراین را نابود کند از آسمان مولداوی عبور کرده و حریم هوایی این کشور را نقض کرده است.

دولت مولداوی در اعتراض به نقض حریم هوایی مولداوی سفیر روسیه در این کشور را احضار کرد.

مولداوی در پی حملات مسکو به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در یکسال اخیر با کمبود و قطعی برق مواجه شده است. همچنین مانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی قیمت حامل های انرژی در این کشور چند برابر شده و باعث خشم شهروندان و اعتراضات خیابانی شده اند. حزب شور هم از این فرصت استفاده کرد و اعتراضات ضددولتی گسترده ای در فصل پاییز سازماندهی کرد.

در دسامبر گذشته، مایا ساندو اعلام کرد که کشورش تا سال ۲۰۳۰ به اتحادیه اروپا می پیوندد.

کی یف و کیشنائو در ماه ژوئن گذشته با رای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در لیست نامزدهای عضویت به اتحادیه اروپا قرارگرفتند.

مهم ترین چالش مایا ساندو و هم حزبی های او برای پیوستن به اروپا، بحران در منطقه خودمختار و جدایی طلب ترانس‌نیستریاست.

منطقه ترانس‌نیستریا با ۴ هزار کیلومتر مربع وسعت در شرق مولداوی و در مرز با اوکراین یک دولت خودخوانده و نیروهای امنیتی و واحد پول جداگانه دارد. ترانس‌نیستریا هیچگاه از سوی جامعه جهانی و یا حتی روسیه برسمیت شناخته نشده است اما بصورت غیررسمی همه می دانند که منطقه‌ای در کنترل مسکو است.

در این منطقه ۵۰۰ هزار نفر زندگی می کنند که اقتصاد آنها کاملا وابسته به روسیه است. مسکو به این منطقه گاز رایگان صادر می کند. ارتش روسیه در این منطقه یک پایگاه با ۱۵۰۰ سرباز دارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی روسیه و مولداوی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.