زلنسکی در تلگرام نوشت که بیش از شش میلیون مشترک در سراسر اوکراین همچنان بدون برق هستند.
به گزارش جماران به نقل از تاس، «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که بیش از 6میلیون مشترک در سراسر کشور همچنان بدون برق هستند.
زلنسکی در تلگرام نوشت که بیش از شش میلیون مشترک در سراسر اوکراین همچنان بدون برق هستند.
رئیس جمهور اوکراین مساله انرژی را در کنار دیگر چالش ها یک چالش اصلی دانست.
برخی منابع اوکراینی گفتند که سیستم انرژی اوکراین با 70 درصد توان مطلوب خود فعالیت می کند و کمبود بزرگی در عرصه برق وجود دارد.
در همین حال، ناسا، سازمان فضایی آمریکا تصویر ماهواره ای از سطح زمین را که در شب گرفته شده، منتشر کرده که نشان می دهد اوکراین در تاریکی مطلق فرو رفته است.
به گزارش اسپوتنیک، تصویر منتشر شده در 24 نوامبر اوکراین را در تاریکی کامل نشان میدهد که توسط تکههای روشن نقاط مسکونی در کشورهای دیگر از جمله روسیه احاطه شده است.
روز چهارشنبه، وزارت انرژی اوکراین گزارش داد که به دلیل حملات روسیه، کار تمام نیروگاه های هسته ای و بیشتر نیروگاه های حرارتی و نیروگاه های برق آبی به طور موقت قطع شده و اکثریت قریب به اتفاق مصرف کنندگان بدون برق مانده اند. روز پنجشنبه وزارت نیروی اوکراین از احیای برق رسانی به تاسیسات زیرساختی حیاتی خبر داد.
در تحولی دیگر، برلین و پاریس در جریان سفر نخست وزیر فرانسه به آلمان توافقنامهای را در بخش انرژی امضا کردند که هدف از آن «همبستگی» در تامین گاز و برق مورد نیاز دو کشور اعلام شد.
بر پایه این توافقنامه که روز جمعه به امضای اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه رسید، پاریس متعهد شد تا در قبال تامین کسری برق خود از آلمان، گاز به این کشور صادر کند.
فرانسه به دلیل تعطیلی بخشی از راکتورهای هستهای و زمانبر بودن احیای آنها، برای نخستین اولین بار در ۴۲ سال گذشته است به واردکننده خالص برق بدل شده است.
فرانسه از اواسط اکتبر گذشته صدور گاز به آلمان را آغاز کرده ولی با امضای این توافقنامه، امکان افزایش انتقال گاز فراهم شده که موجب افزایش ظرفیت تبادل برق دو کشور میشود. بدین ترتیب، بخشی از نگرانی برلین در مورد جایگزینی کسری گاز وارداتی از روسیه نیز مرتفع میشود.
پاریس و برلین همچنان به دنبال نمایش یک جبهه مشترک علیه تهاجم نظامی مسکو به خاک اوکراین هستند و بر همین اساس، خانم بورن در جریان امضای توافقنامه انرژی با آلمان بار دیگر تاکید کرد که دو کشور«تا پایان» از اوکراین حمایت خواهند کرد.
بلاروس در جنگ اوکراین شرکت نمی کند
الکساندر لوکاشنکو در پاسخ به پرسش روزنامهنگاران روسی درباره احتمال حضور نظامیان این کشور در جنگ اوکراین هر گونه دخالت نظامی در این مناقشه را رد کرد.
بلاروس یکی از معدود کشورهای جهان است که رهبر دیکتاتور آن از حامیان و متحدان سرسخت روسیه و رئیس جمهوری آن ولادیمیر پوتین به شمار میرود.
خبرگزاری آلمان روز جمعه، ۲۵ نوامبر به نقل از رسانههای رسمی بلاروس از قول لوکاشنکو گزارش داد دخالت نظامی این کشور در مناقشه اوکراین و اعزام سرباز به این کشور فقط اوضاع را بغرنجتر میکند.
لوکاشنکو با اشاره به این که ارتش بلاروس شامل ۳۵ تا ۴۰ هزار نظامی است تاکید کرده که این نیروها نمیتوانند "مشکل روسیه" در جبهههای نبرد در اوکراین را حل کنند.
او افزود: «ما دخالت نمیکنیم، کسی را نمیکشیم و هیچ سربازی به اوکراین اعزام نمیکنیم زیرا این کار ضرورتی ندارد.»
بلاروس پایگاه عملیات علیه اوکراین
از آغازحمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه امسال گزارشهای زیادی درباره استقرار نیروهای روسیه در بلاروس و استفاده از خاک این کشور برای عملیات نظامی منتشر شده است.
بلاروس از شرق با روسیه و از جنوب با اوکراین مرزهای مشترک طولانی دارد و به لحاظ سیاسی و اقتصادی به شدت به مسکو وابسته است.
روسیه نه تنها از خاک بلاروس برای اعزام نیروهای نظامی به اوکراین استفاده میکند که جنگندههای خود را از پایگاههای هوایی مستقر در این کشور به پرواز درمیآورد.
افزون بر این مطابق شواهد پس از خسارتهای سنگین به نیروهای روسی در اوکراین، بلاروس تانک و دیگر تجهیزات نظامی در اختیار ارتش روسیه گذاشته است.
بر همین اساس اوکراین همسایه شمالی خود را یکی از طرفهای جنگ ارزیابی میکند و شماری از نیروهای ذخیره ارتش خود را برای مقابله با حملههای احتمالی این کشور آماده نگه داشته است.
ادعای لوکاشنکو، تلاش برای میانجیگری
دیکتاتور بلاروس مدعی است برای آغاز گفتوگو میان مسکو و کییف برای اعلام آتشبس و توقف درگیریها تلاش میکند و لهستان و آمریکا را متهم کرده که مانع ورود اوکراین به این گفتوگوها میشوند.
برخی ناظران با توجه به شکستهای فراوان نیروهای روسی در هفتههای گذشته و بازپسگیری برخی مناطق اشغالی توسط ارتش اوکراین احتمال دخالت مستقیم نظامیان بلاروس در جنگ را منتفی نمیدانند.
وزارت دفاع بریتانیا در ارزیابی روزانه خود از وضعیت جنگ در اوکراین از تلفات سنگین نیروهای ذخیره روسی که به جبههها اعزام شدند خبر داده و میگوید این وضعیت باعث نگرانی مسکو از واکنش بازماندگان قربانیان شده است.
پوتین حدود هفت ماه پس از آغاز تهاجم نظامی به اوکراین در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که فرمان بسیج بخشی از نیروهای ذخیره نیروهای مسلح را امضاء کرده است.
به گفته سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه فرمان پوتین برای بسیج حدود ۳۰۰ هزار نفر بود. به تازگی اعلام شد این کار خاتمه یافته است.
بر پایه ارزیابی منابع اطلاعاتی وزارت دفاع بریتانیا، روسیه برای سازماندهی آموزش این تعداد از افراد ذخیره دچار مشکلات و موانع جدی، از جمله کمبود افسر باتجربه است.
کارشناسان بریتانیایی بر این باورند که افراد بسیج شده با توجه به محدودیتها یا اصلا آموزش نمیبینند یا آموزش آنها حداقلی خواهد بود.
نیروهای ذخیره روسیه؛ آموزش و تجهیزات ناکافی
کمبود امکانات و تجهیزات نظامی نیز معضل دیگری است که ظاهرا باعث شده استفاده از این نیروهای ذخیره به ارتقاء توان رزمی نیروهای روسی منجر نشود.
بنابر اعلام دفتر ریاست جمهوری روسیه پوتین قرار است روز جمعه با مادران شماری از سربازانی که در جبهههای جنگ اوکراین کشته شدهاند دیدار کند.
روسیه درباره تلفات جنگ اوکراین آمار دقیقی ارائه نمیکند. آخرین بار حدود دو ماه پیش (۲۱ سپتامبر) بود که مسکو اعلام کرد در جنگ اوکراین پنج هزار و ۹۳۷ سرباز روسی کشته شدهاند.
این رقم از برآوردهای بینالمللی بسیار کمتر است. وزارت دفاع اوکراین میگوید تا کنون ۸۵ هزار و ۱۵۰ سرباز روسی در جریان حمله به این کشور کشته شدهاند.