معاون وزیر خارجه روسیه هشدار داد که به زودی آمریکا خودش را یکی از طرف جنگ اوکراین می بیند.
به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه درباره افزایش نقش آمریکا در جنگ اوکراین به واشنگتن هشدار داد.
ریابکوف تأکید کرد که درجه مشارکت آمریکا در جنگ اوکراین رو به افزایش است و این کار را از طریق ارائه حمایت نظامی انجام می دهد و این رویکردی خطرناک است.
وی افزود که مسکو بارها و به کرات نسبت به عواقب حمایت تسلیحاتی و حمایت مستقیم از کی یف هشدار داده است.
معاون وزیر خارجه روسیه هشدار داد که به زودی آمریکا خودش را یکی از طرف جنگ اوکراین می بیند.
ریابکوف هشدار داد که پیامدهای اتفاقی که خواهد افتاد وخیم خواهد بود و مسکو به آمریکا درباره اقدامات تحریک آمیز هشدار می دهد.
ریابکوف همچنین در اظهاراتی جداگانه تأکید کرد که روسیه در صورتی که وجودش در معرض تهدید قرار بگیرد از سلاح هسته ای استفاده می کند و این در باور نظامی روسیه وجود دارد.
نفت و گاز روسیه و غرب
در تحولی دیگر، کرملین در واکنش به توافق وزرای دارایی گروه هفت برای اعمال «فوری» سقف قیمتی بر نفت روسیه، تهدید کرد که فروش نفت را به طرفهایی که به محدودیتهای قیمتی بر منابع انرژی روسیه تن دهند، متوقف میکند.
وزرای دارایی هفت کشور صنعتی (ایالات متحده، آلمان، فرانسه، بریتانیا، کانادا و ژاپن)، موسوم به گروه هفت (G7)، در پایان نشست مجازی روز جمعه خود با صدور بیانیهای اعلام کردند که «فورا» سقف قیمتی برای نفت روسیه تعیین و اعمال خواهند کرد و برای تشکیل «ائتلافی فراگیر» در میان کشورهای جهان با هدف محروم کردن روسیه از درآمدهای بادآورده از بخش انرژی تلاش خواهند کرد.
وزرای دارایی جی۷ در این بیانیه همچنین تاکید کردند که تعیین و اعمال سقف قیمت به طور خاص برای کاهش درآمد روسیه و توانایی این کشور در تامین مالی جنگ تجاوزکارانه طراحی شده است، جنگی که ضمن دامنزدن به افزایش قیمت انرژی، موجب افزایش فشار مالی به ویژه بر کشورهای کمدرآمد شده است.
در مقابل، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه گفت: «شرکتهایی که سقف قیمتی را اعمال میکنند در میان دریافت کنندگان نفت روسیه نخواهند بود.» او ضمن تاکید بر این که سقف قیمتی منجر به بیثباتی بالا در بازار جهانی نفت میشود، خاطر نشان کرد که این شهروندان اروپایی هستند که بهای چنین اقداماتی را میپردازند.
با این حال، سخنگوی کرملین گفت که دولت در حال مطالعه تاثیر وضع سقف قیمتی بر نفت صادراتی روسیه بر اقتصاد این کشور است.
در همین حال، شرکت «گازپروم» روسیه روز جمعه ۲ سپتامبر (۱۱ شهریور) اعلام کرد که صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله «نورد استریم» را پس از مشخص شدن نشتی در توربین این خط لوله، به طور کامل متوقف کرده است.
این شرکت علت توقف کامل صادرات گاز از طریق خط لوله «نورد استریم» را مشخص شدن نشتی در این خط لوله به هنگام عملیات «تعمیر و نگهداری» تأسیسات انتقال اعلام کرد.
پیشتر شرکت گازپروم اعلام کرده بود که صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله «نورد استریم» را برای انجام تعمیرات مورد نیاز از روز پنجشنبه ۳۱ اوت به مدت سه روز متوقف میکند.
اروپاییها که به شدت به گاز روسیه نیاز دارند، کرملین را متهم میکنند که از صادرات گاز برای اعمال فشار به دولتهای اروپایی همزمان با جنگ در اوکراین استفاده میکند، موضوعی که مسکو آن را رد میکند.
کرملین مدعی است که به دلیل تحریمهای وضعشده از سوی کشورهای غربی قادر به انجام تعمیرات ضروری روی خط لوله «نورد استریم» نیست و در نتیجه میزان صادرات گاز به کشورهای اروپایی را کاهش داده است.
توربینی که پیشتر برای تعمیر به کانادا ارسال شده بود، تاکنون برنگشته است و روسیه و آلمان بر سر چرایی بازنگشتن این توربین به محل خود با یکدیگر مشاجره میکنند.
روسیه از زمان حمله نظامی به اوکراین، در واکنش به تحریمهای گسترده غرب علیه مسکو، صادرات گاز به کشورهای اروپایی را به شدت کاهش داده است.
آلمان که این روزها در مرکز بحران کمبود انرژی قرار دارد، بر اتخاذ تدابیر بیشتر و تنوع بخشیدن به سبد انرژی مورد نیاز خود تأکید کرد.
کلوس مولر، رئیس تنظیم مقررات بخش انرژی آلمان گفت که با توجه به تصمیم روسیه برای تعلیق انتقال گاز به اروپا از طرق خط لوله نورد استریم، پایانههای گاز طبیعی مایع، ذخیرهسازی و صرفهجویی در مصرف اهمیت بیشتری پیدا میکنند.
آلمان در حال حاضر بیشترین گاز طبیعی مورد نیاز خود را از نروژ، هلند و بلژیک دریافت میکند.
با وجود نگرانیها از کمبود گاز در زمستان در کشورهای اروپایی، پیشبینی میشود که روسیه عرضه محدود گاز به اروپا که بازار اصلی این کشور است را حفظ کند زیرا مسکو در صورت توقف کامل صادرات گاز به اروپا، منبع درآمدی مهمی را از دست خواهد داد.
مشکل بزرگ بایدن در جهت منزوی کردن روسیه
تارنمای آمریکایی آکسیوس نوشت: هند ارزشمندترین شریک تجاری واشنگتن با افزایش خرید نفت از روسیه، تلاشهای دولت جو بایدن را برای منزوی کردن روسیه تضعیف کرده است.
بنابر گزارش این تارنمای آمریکایی، دو قدرت جهانی با افزایش خرید نفت روسیه و پیوستن به روسیه در تمرینات نظامی این هفته، تلاشهای غرب برای منزوی کردن روسیه و کاهش درآمد کرملین را تضعیف می کنند.
چین در بحبوحه رویارویی با آمریکا، به مسکو نزدیک تر شده است و هند موضع بی طرفانه ای را در جنگ اوکراین اتخاذ کرده است.
اتحادیه اروپا تا قبل از جنگ اوکراین مقصد اصلی نفت روسیه بوده است اما کشورهای اتحادیه اروپا، خرید نفت از مسکو را کاهش داده و قصد دارند تا پایان سال، همه واردات نفتی خود از روسیه را متوقف کنند.
بر اساس گزارش رویترز، حتی هنوز هم، درآمدهای نفتی روسیه در مسیر رشد ۳۸ درصدی در سال جاری قرار دارد. یک سخنگوی کاخ سفید این هفته در پاسخ به پرسشی در این زمینه گفت اکنون وقت «تجارت عادی با روسیه نیست».
در رابطه هند و چین، چیزی فراتر از تجارت عادی در جریان است و هر دو کشور خرید نفت خود از روسیه را به طرز قابل توجهی افزایش داده اند. هند قبل از حمله روسیه کمتر از یک درصد از صادرات نفتی روسیه را تشکیل می داد اما این رقم به میزان ۱۳ درصد تا ماه ژوئیه افزایش یافته است که به از دست رفتن سهم روسیه در بازار اروپا کمک کرد.
افزایش خرید نفت روسیه فقط به دلیل مسائل سیاسی نیست و قیمت ها هم تاثیر دارد.
«تانوی مادن» پژوهشگر اندیشکده بروکینگز در این زمینه به آکسیوس گفت: قیمت نفت از منطقه خلیج فارس افزایش سرسام آوری داشته است. روسیه نفت خود را با تخفیف عرضه می کند و هند تلاش می کند از نظر اقتصادی از وضعیت همه گیری خارج شود.
«سابرامانیام جایشانکار» وزیر خارجه هند دستیابی به کمترین قیمت ممکن انرژی برای مصرف کنندگان هندی را « یک تعهد و وظیفه اخلاقی» توصیف کرده است. روسیه، هند را به دلیل مقاومت در برابر فشار غرب تحسین کرده است.
کاخ سفید به منظور توقف سودآوری قیمت بالای نفت برای روسیه که در نتیجه حمله به اوکراین پدید آمده است، به دنبال تعیین سقف قیمت نفت روسیه است.
وزیران دارایی هفت کشور صنعتی جهان دیروز جمعه در یک نشست آنلاین درباره تعیین سقف قیمت برای نفت صادراتی روسیه به توافق رسیدند.
برای این که این شیوه موثر واقع شود، آنها به حمایت دهلی نو نیاز دارند. «والی آدیمو» معاون وزیر خزانه داری آمریکا هفته گذشته از دهلی نو بازدید کرد و گفت که «گفتگوی بسیار سازنده ای» با مقامات هندی داشته است.
هند تاکنون در این زمینه ابراز تعهد نکرده است و از بهای پایین نفت بهره می می برد اما نسبت به تحریک مسکو محتاط است به ویژه این که بشدت از نظر نظامی به سلاح های روسیه متکی است.
روابط نزدیک بلندمدت بین هند و روسیه این هفته در مانور نظامی «وستوک» به نمایش گذاشته می شود که شامل حضور چین و دیگر کشورها است.
منبع آگاه از این رزمایش، به آکسیوس گفته است حضور نیروهای هند تمام عیار خواهد بود. وی افزود: هند در گذشته نیز در رزمایش های مشابهی شرکت داشته اما همیشه آن را علنی نمی کند.
«کارین ژان پیر» دبیر مطبوعاتی کاخ سفید درباره مشارکت هند در این رزمایش گفت آمریکا نگرانی هایی درباره مشارکت هر کشوری در رزمایش با روسیه دارد.
وی از هرگونه انتقاد مستقیم از هند پرهیز کرد و از بیان این موضوع طفره رفت که آیا آمریکا برای توقف کمک به روسیه، همچون چین به هند فشار آورده است.
مادن پژوهشگر اندیشکده بروکینگز گفت: دولت بایدن این موضوع را درک می کند که روابط بلندمدت هند با روسیه یک شبه کمرنگ نخواهد شد و در حالی که این کشور تلاش می کند به دهلی نو برای تنوع بخشی به تامین سلاح های خود کمک کند، اولویت واشنگتن تعمیق هماهنگی در کشورهای هند و اقیانوس آرام است.
وی افزود: هند برای راهبرد آمریکا در قبال یکی از رقبای اصلی اش یعنی چین، بسیار مهم است. سختگیری بیش از حد آمریکا در قبال هند باعث تضعیف سیاست واشنگتن در قبال دیگر کشورها خواهد شد.
بحران انرژی؛ گرانی و تعطیلی کارخانههای فولاد اروپا
گزارشها از کاهش تولید و حتی تعطیلی برخی کارخانههای تولید فولاد در قاره سبز به دنبال بروز بحران انرژی حکایت دارد.
بنابر گزارش پایگاه خبری "اویل پرایس"، با نزدیک شدن به سه ماهه پایانی سال جاری میلادی، قیمت فولاد ضد زنگ همچنان با مشکلاتی روبرو است و قیمت سایر فلزات از جمله نیکل بالاتر از میانگین سال ۲۰۲۱ اعلام شده و در ماه اوت به ۲۱ هزار و ۳۲۰ دلار در هر تن رسیده است. همین امر سبب شده تا خریداران و فروشندگان منتظر خبرهای بهتری برای بازار باشند.
اما انتظار دو طرف درحالی است که کارخانه های فولاد ضد زنگ در سراسر اروپا تعطیل می شوند.
براساس گزارش های منتشر شده تا پایان ماه اوت (۹ شهریور) برخی تولیدکنندگان فولاد ضد زنگ در اروپا مجبور به کاهش تولید و یا حتی تعطیلی کارخانجات خود شده اند.
در شرایط کنونی که اروپا با بحران فاجعه بار انرژی دست و پنجه نرم می کند و بسیاری از اقتصاددانان نسبت به پیامدهای کمبود منابع انرژی در زمستان پیش رو هشدار داده اند و همین حالا هم قطع گاز از سوی روسیه خسارات بسیاری وارد کرده، تعطیلی کارخانه ها زنگ خطر را به صدا درآورده است.
گفته می شود تاکنون نزدیک به سه میلیون تن از ظرفیت فولاد ضد زنگ اروپا در خطر بوده و با افزایش هزینه های انرژی، بسیاری از کارخانه ها قادر به ادامه تولید نیستند.
اوایل ماه اوت، کارخانه "اپیرام" (Aperam) در شهر "خنک" (Genk) بلژیک تعطیل شد. بلافاصله پس از آن، این کارخانه تولید خود را در شهر "شاتله" (Chatelet) نیز کاهش داد. به تازگی شرکت اسپانیایی "آکرینوکس" (Acrinox) اعلام کرده که تولید خود را کاهش می دهد و حدود ۸۵ درصد از کارکنان خود را برای کار پاره وقت اختصاص می دهد. از این رو نگاه اروپا به سایر تولیدکنندگان بزرگ است که بسیاری از آنها نیز انگیزه چندانی برای تولید ندارند.
اعتراض آلمانی ها
مردم آلمان در اعتراض به تولید اسلحه و ارسال آن به اوکراین روز جمعه در مقابل یک کارخانه اسلحه سازی دست به تجمع زدند که این تجمع با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد.
خبرگزاری «دویچه وله»، گروه تظاهرکنندگان ضد جنگ موسوم به «خلع سلاح راین متال» با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل کارخانه اسلحهسازی «کراوس مافی وگمن» در شهر «کاسل» آلمان نسبت به تولید اسلحه و صادرات آن به اوکراین اعتراض کردند.
جنبش اعتراضی «خلع سلاح راین متال» به منظور توقف تولید اسلحه در آلمان پنجمین کشور صادر کننده اسلحه در جهان و صادرات آن به ویژه به اوکراین ، برای برگزاری اعتراضها در سراسر این کشور فراخوان داده است.
به گزارش این خبرگزاری آلمانی، پلیس این کشور با معترضان درگیر شده و اسپری فلفل و باتوم علیه آنها استفاده کرده است متعرضان نیز به سمت نیروهای پلیس اشیایی پرتاب کردند که به زخمی شدن هشت پلیس منجر شد. براساس اعلام پلیس در این رابطه دستکم یک نفر هم دستگیر شده است.
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان به تازگی در اظهاراتی گفته بود که اهمیتی ندارد که رای دهندگان آلمانی چه فکری میکنند یا چقدر زندگی آنها سخت میشود، من اوکراین را در اولویت قرار میدهم. حتی اگر اعتراضها به افزایش قیمت انرژی، زیاد شود برلین تحریمها علیه روسیه را رفع نخواهد کرد.
این اظهارات وزیر خارجه آلمان در شبکههای اجتماعی واکنش منفی بسیاری از طرف آلمانیها و مردم جهان به دنبال داشت.
اولاف شولتس صدراعظم آلمان پیش از آن وعده داده بود که برلین تا هر زمانی که طول بکشد، حمایت از اوکراین را ادامه خواهد داد.
هفته گذشته وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرد که صادرات تجهیزات نظامی این کشور به اوکراین در سال جاری افزایش یافته است.
اعتراض آلمانی ها
مردم آلمان در اعتراض به تولید اسلحه و ارسال آن به اوکراین روز جمعه در مقابل یک کارخانه اسلحه سازی دست به تجمع زدند که این تجمع با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد.
خبرگزاری «دویچه وله»، گروه تظاهرکنندگان ضد جنگ موسوم به «خلع سلاح راین متال» با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل کارخانه اسلحهسازی «کراوس مافی وگمن» در شهر «کاسل» آلمان نسبت به تولید اسلحه و صادرات آن به اوکراین اعتراض کردند.
جنبش اعتراضی «خلع سلاح راین متال» به منظور توقف تولید اسلحه در آلمان پنجمین کشور صادر کننده اسلحه در جهان و صادرات آن به ویژه به اوکراین ، برای برگزاری اعتراضها در سراسر این کشور فراخوان داده است.
به گزارش این خبرگزاری آلمانی، پلیس این کشور با معترضان درگیر شده و اسپری فلفل و باتوم علیه آنها استفاده کرده است متعرضان نیز به سمت نیروهای پلیس اشیایی پرتاب کردند که به زخمی شدن هشت پلیس منجر شد. براساس اعلام پلیس در این رابطه دستکم یک نفر هم دستگیر شده است.
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان به تازگی در اظهاراتی گفته بود که اهمیتی ندارد که رای دهندگان آلمانی چه فکری میکنند یا چقدر زندگی آنها سخت میشود، من اوکراین را در اولویت قرار میدهم. حتی اگر اعتراضها به افزایش قیمت انرژی، زیاد شود برلین تحریمها علیه روسیه را رفع نخواهد کرد.
این اظهارات وزیر خارجه آلمان در شبکههای اجتماعی واکنش منفی بسیاری از طرف آلمانیها و مردم جهان به دنبال داشت.
اولاف شولتس صدراعظم آلمان پیش از آن وعده داده بود که برلین تا هر زمانی که طول بکشد، حمایت از اوکراین را ادامه خواهد داد.
هفته گذشته وزارت اقتصاد آلمان اعلام کرد که صادرات تجهیزات نظامی این کشور به اوکراین در سال جاری افزایش یافته است.
ارزیابی چین از منافع آمریکا درقبال تحریم انرژی روسیه و تداوم جنگ اوکراین
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اشاره به تبعات سنگین جنگ اوکراین برای اروپایی ها از جمله افزایش بهای انرژی، گفت: آمریکا به عنوان عامل اصلی بروز این بحران، از ادامه این جنگ سود می برد.
بنابر گزارش تارنمای وزارت امورخارجه چین، « ژائو لیجیان » سخنگوی وزارت امورخارجه چین در مصاحبه مطبوعاتی درباره بحران اوکراین گفت با توجه به مواجه کشورهای اروپایی با کمبود انرژی به دلیل تحریمها علیه روسیه و واردات گاز از آمریکا از آنسوی اقیانوس که به نفع این کشور است به نظر میرسد با گذر 6 ماه از آغاز بحران اوکراین تحریمهای یکجانبه غربی بیاثر بوده و مشکلی را رفع نکرده است.
« ژائو لیجیان » در ادامه سخنانش افزود گزارشها نشان می دهند قیمت گاز طبیعی در اروپا به بیش از ده برابر در برابر آمریکا رسیده است.شرکت های آمریکایی بیش از 100 میلیون دلار در هر محموله گاز طبیعی به اروپا سود میکنند. به همین دلیل واضح است که درست مانند فروشندگان اسلحه و غلات، تاجران انرژی نیز نمیخواهند این فرصت را از دست بدهند و این بحران پایان یابد. همزمان کشورهای معمولی اروپایی در حال داده هزینه هستند.
این مقام چینی خاطرنشان کرد بیدلیل نبود که « جورج گالووی » عضو سابق پارلمان انگلیس گفته بود " آمریکا حاضر است تا آخرین قطره خون اوکراین جنگ را ادامه دهد. در پایان هم حاضر است تا آخرین قطره خون اروپا ، این جنگ ادامه یابد. "
سخنگوی وزارت امورخارجه چین تاکید کرد که آمریکا از ابتدا عامل بروز بحران اوکراین بوده است و اکنون از فاصله ای دور و از آن سوی اقیانوس ها این جنگ را تماشا می کند و از آن سود می برد.