پنتاگون خلبان‌ها و نیروهای نظامی یگان‌های ویژه سابق افغانستان را برای اعزام به اوکراین آموزش می‌دهد.

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، یک منبع دیپلماتیک-نظامی تأکید کرد که پنتاگون خلبان‌ها و نیروهای نظامی یگان‌های ویژه سابق افغانستان را برای اعزام به اوکراین آموزش می‌دهد.

این منبع دیپلماتیک-نظامی تصریح کرد که وزارت دفاع آمریکا از سال گذشته در حال جذب خلبان‌های افغانستانی است که به این کشور فرار کردند.

به ادعای این منبع ناشناس، این برنامه آموزشی در ایالت کالیفرنیا صورت ‌می‌گیرد و قرار است تمام خلبان‌های آموزش دیده‌ افغان از طریق لهستان به اوکراین اعزام شوند.

وی تاکید کرد که این دوره آموزشی نه تنها شامل خلبان‌های سابق بلکه شامل افغانستانی‌هایی که در گذشته در واحدهای ویژه فعالیت می‌کردند نیز می‌شود.

کشورهای غربی و هم پیمانانشان با ارسال کمک های نقدی، تجهیزات و اسلحه به اوکراین که از بیش از ۶ ماه پیش با روسیه درگیر جنگ شده است، کمک های نظامی به کی یف را افزایش می دهند.

تاکنون بسیاری از کارشناسان درباره ورود کشورهای غربی از جمله آمریکاو همچنین ناتو به جنگ اوکراین هشدار داده و درباره شروع جنگ هسته‌ای یا جنگ جهانی سوم ابراز نگرانی کرده‌اند.

به تازگی «ریچارد بلک» مقام سابق وزارت دفاع آمریکا در اظهاراتی اعلام کرد که نه ایالات متحده و نه ناتو به تعداد اوکراینی‌های کشته شده در درگیری میان این کشور و روسیه اهمیت نمی‌دهند و برای آن‌ها، پیروزیِ طرف خودشان مهم است.

بلک تاکید کرد که اوکراین در تصمیم‌گیری برای صلح یا ادامه جنگ نقشی ندارد و تصمیم در این مورد با واشنگتن است.

 

آلمان سلاح های فوق مدرن به اوکراین می دهد

اولاف شولتس صدر اعظم آلمان اعلام کرد که اوکراین طی هفته های آینده از آلمان«سلاح های جدید فوق مدرن» دریافت می کند.

شولتس گفت که از جمله این سلاح ها سامانه های دفاع هوایی، رادار و پهپادهای شناسایی هستند.

صدراعظم آلمان گفت که آلمان همه کمک های مورد نیاز اوکراین  را  تا زمانی که کی یف به آنها نیاز داشته باشد ارائه می کند.

همچنین آلمان قرار است که در 25 اکتبر آینده در برلین کنفرانس بین المللی کمک به اوکراین برگزار کند.

 

شلیک موشک‌های آمریکایی با جنگنده‌های روسی

استفاده روزافزون ارتش اوکراین از موشک‌های آمریکایی در جریان پرواز جنگنده‌های «میگ-۲۹» برای حمله به سامانه‌های دفاع هوایی روسیه می‌تواند به عاملی تاثیرگذار برای برهم زدن توازن موجود در جنگ بین دو طرف تبدیل شود.

توانایی نیروهای اوکراین برای انهدام پدافند هوایی روسیه در مناطق اشغال شده از خاک اوکراین با استفاده از موشک‌های هوا به زمین و رادارگریز هارم (HARM) ساخت آمریکا اخیرا افزایش یافته است. این در حالی است که ارتش روسیه برای انهدام دفاع هوایی اوکراین قابلیت‌های مشابهی ندارد. 

عدم توازن بین توانایی‌های دو طرف برای حمله به سامانه‌های دفاع هوایی یکدیگر می‌تواند موازنه قوا را در حالی که بیش از شش ماه از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین می‌گذرد تغییر دهد. 

الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین پیش از این در ماه ژوئیه به تحویل موشک‌های رادارگریز آمریکایی اشاره کرده بود اما اولین نشانه از استفاده اوکراین از این موشک‌ها روز هفتم ماه اوت به دست آمد. پس از آن نیز تاکنون چند بار عکس‌هایی دال بر استفاده اوکراین از این موشک‌ها منتشر شده است. 

نیروی هوایی هیچ کشوری تا پیش از این جنگنده‌های ساخت اتحاد جماهیر شوروی سابق را به موشک‌های آمریکایی هارم مجهز نکرده بود. از سوی دیگر برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی است که اوکراین در خفا جنگنده‌های دست دوم «میگ-۲۹» متعلق به برخی از کشورهای عضو ناتو را صاحب شده یا به دنبال تصاحب آنها است.

بحث‌هایی درباره تحویل جنگنده‌های ساخت روسیه یا اتحاد جماهیر شوروی سابق به اوکراین در هفته‌های اولیه تهاجم نظامی روسیه مطرح شده بود. تخمین زده می‌شود که نیروی هوایی اوکراین حتی با در نظر گرفتن انهدام شماری از جنگنده‌های «میگ-۲۹» همچنان بیش از ۵۰ فروند از این هواپیماهای نظامی را در اختیار دارد. 

با این حال مشخص نیست که اوکراین موفق به تغییر ساختار چه تعداد از این جنگنده‌ها برای حمل موشک‌های آمریکایی شده است. از سوی دیگر اطلاعی از تعداد موشک‌های رادارگریز آمریکایی که پنتاگون در اختیار ارتش اوکراین گذاشته است نیز در دست نیست. 

آمریکا در چهارچوب بسته کمک ۸۰۰ میلیون دلاری اخیر به اوکراین قرار است موشک‌های رادارگریز بیشتری در اختیار کی‌یف بگذارد. 

در مجموع ارتش اوکراین تاکنون ۹۱ خودرو و جنگ‌افزار دفاع هوایی و حدود ۱۲ رادار روسیه را منهدم کرده است. در مقابل نیروهای روسیه تاکنون ۴۹ خودرو و جنگ‌افزار دفاع هوایی و حدود ۲۰ رادار اوکراین را منهدم کرده‌اند.

برتری اوکراین بر روسیه در زمینه انهدام سامانه‌های دفاع هوایی به این معنا است که هواپیماهای نظامی، بالگردها و پهپادهای اوکراینی فضا و قدرت عمل بیشتری برای عملیات در نزدیکی جبهه‌های نبرد خواهند داشت. 

در همین راستا افزایش موارد انفجار در انبارهای ذخیره، پایگاه‌های هوایی، خطوط ریلی و پل‌ها در مناطق تحت کنترل ارتش روسیه را می‌توان نشانه کارایی نیروی هوایی اوکراین در انهدام سامانه‌های دفاع هوایی روسیه دانست.

 

ماموریت بازدید از نیروگاه هسته‌ای بزرگ اوکراین در راه است

به گفته رافائل گروسی، موانع بازدید از نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در اوکراین برطرف شده است.

به گزارش  آسوشیتدپرس، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه گفت که ماموریت کارشناسی مورد انتظار ناظر هسته‌ای سازمان ملل در نیروگاه زاپوریژیا در اوکراین «اکنون در راه است.»

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ماه‌هاست که به دنبال دسترسی به نیروگاه زاپوریژیا، بزرگترین نیروگاه هسته ای اروپا، که توسط نیروهای روسیه کنترل می شود و به وسیله کارکنان اوکراینی از روزهای اولیه منازعه 6 ماهه اداره می‌شود، بوده است.

این فوریت در روزهای اخیر تشدید شده است زیرا روسیه و اوکراین ادعاهایی مبنی بر حملات در نیروگاه یا نزدیکی آن را مطرح کرده‌اند و نگرانی‌ها مبنی بر اینکه درگیری‌ها می‌تواند باعث نشت گسترده تشعشعات شود، تشدید شده است. هفته گذشته، فعالیت این نیروگاه به طور موقت متوقف شد.

گروسی در توییتر نوشت: «آن روز فرا رسیده است» و افزود که «ماموریت پشتیبانی و کمک» آژانس بین المللی انرژی اتمیِ مستقر در وین اکنون در راه است.

وی در ادامه نوشت: «ما باید از امنیت بزرگترین تاسیسات هسته ای اوکراین و اروپا محافظت کنیم. مفتخرم که این ماموریت را که اواخر این هفته در ZNPP خواهد بود، هدایت می کنم.»

گروسی که جدول زمانی دقیق تری یا جزئیات بیشتری ارائه نکرد، تصویری از خود به همراه 13 کارشناس دیگر منتشر کرد.

این مأموریت آسیب فیزیکی به تاسیسات را بررسی می کند، «عملکرد سیستم های ایمنی و امنیتی را تعیین می کند» و شرایط کارکنان را در کنار سایر موارد ارزیابی می کند.

 

آلمان: جنگ اوکراین می‌تواند چند سال طول بکشد

«آنالِنا بِربوک»، وزیر خارجه آلمان می‌گوید جنگ در اوکراین می‌تواند «چند سال» طول بکشد هرچند برلین آماده است تا در دراز مدت از کی‌یف حمایت کند.

وزیر خارجه آلمان تاکید کرد که کشورش «تا هر وقت که لازم باشد» به حمایت مالی و نظامی خود از اوکراین ادامه خواهد داد. آنالنا بربوک اظهار داشت: «طبیعتا مایلم که جنگ هر چه زودتر تمام شود اما متاسفانه باید فرض را بر این بگذاریم که اوکراین تابستان آینده نیز به سلاح‌های سنگین جدید دوستانش احتیاج خواهد داشت.»

سخنان وزیر خارجه آلمان در حالی بیان می‌شود که وضعیت نیروگاه اتمی زاپوریژیا، بحران انرژی و تبعات آن برای کشورهای اروپایی از جمله آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته در کانون توجه رسانه‌ها بود. 

 

 

اتحادیه اروپا تعلیق توافق صدور روادید با روسیه را در دستور کار دارد

روزنامه «فایننشال تایمز» گزارش داد که وزرای خارجه اتحادیه اروپا تعلیق توافق صدور روادید با روسیه را همزمان با گذشت شش ماه از آغاز تهاجم نظامی به اوکراین در دستور کار دارند. 

۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به این ترتیب امیدوار هستند تا بتوانند سفر گردشگران روس به اتحادیه را محدود کنند. شماری از کشورهای شرقی اتحادیه اروپا از جمله لیتوانی خواستار منع سفر گردشگران روس به این اتحادیه شده‌اند. 

با این حال به نظر می‌رسد که وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر سختگیری بیشتر با گردشگران روس برای دریافت روادید سفر به این اتحادیه به توافق دست پیدا کنند.

در این صورت گردشگران روس برای دریافت ویزای سفر به اتحادیه اروپا باید هزینه بیشتری بپردازند و مراحل اداری صدور روادید نیز برای آنها بیشتر خواهد بود.

 

بورل: ممنوعیت کامل ورود اتباع روس ایده خوبی نیست

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یکشنبه شب گفت که ممنوعیت کامل ورود اتباع روسیه به این اتحادیه «ایده خوبی نیست».

وی افزود که «قطع تماس با غیرنظامیان روس» نمی‌تواند «نتیجه مثبتی» در پی داشته باشد. به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با توجه به اینکه ممنوعیت کامل ورود اتباع روسیه به اتحادیه اروپا نیازمند اتفاق نظر بین هر ۲۷ کشور عضو است اتخاذ چنین تصمیمی ناممکن خواهد بود. 

جوزپ بورل با این حال گفت که بازنگری در روند صدور ویزا برای گروهی از روس‌‌ها لازم است. او تاکید کرد که اتحادیه اروپا باید در این زمینه به صورت «گزینشی» عمل کند.

جمهوری چک، فنلاند و استونی محدودیت‌هایی را در زمینه صدور روادید برای اتباع روسیه وضع کرده‌اند و از کمیسیون اتحادیه اروپا خواسته‌اند تا تصمیمی جمعی در این مورد گرفته شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.