همه خطوط امدادرسانی روسیه در جنوب اوکراین تقریبا زیر کنترل آتش ارتش اوکراین است و این یعنی ارتش اوکراین می تواند با سلاح های دوربرد و هر وقت که بخواهد این خطوط را در هم بکوبد.

به گزارش جماران به نقل از رویترز، ارتش اوکراین اعلام کرد که توپخانه اش یک انبار مهمات روسیه را در نزدیکی پلی مهم در جنوب این کشور هدف قرار داد. ارتش اوکراین تأکید کرد که اکنون این توان را دارد که همه خطوط امدادرسانی و پشتیبانی روسیه را در این منطقه اشغالی هدف قرار دهد.

ارتش اوکراین تصریح کرد که در حمله به این پل در جنوب این کشور 11 نظامی روس در انبار مهمات در روستای «ویسیله» واقع در 130 کیلومتری نیروگاه هسته ای زابوریژیا کشته شدند. این منطقه در اشغال روس هاست.

تا کنون دولت روسیه به گزارش مرتبط با حمله در استان «خرسون» یا برد آتشباری ارتش اوکراین واکنش نشان نداده است.

«ناتالیا  هومینیوک» سخنگوی فرماندهی ارتش اوکراین در جنوب گفت که همه خطوط امدادرسانی روسیه در جنوب اوکراین تقریبا زیر کنترل آتش  ارتش اوکراین است و این یعنی ارتش اوکراین می تواند با سلاح های دوربرد و هر وقت که بخواهد این خطوط را در هم بکوبد.

 از سوی دیگر، برخی مسئولان آمریکایی گفتند که روسیه اقدامات ملموسی را برای برگزاری همه پرسی در شماری از شهرهای مناطق اشغالی در شرق اوکراین را برای رفتن شان زیر سایه روسیه را آغاز کرده است.

یک مسئول ارشد در شورای امنیت ملی آمریکا گفت که روسیه برای برگزاری این گونه همه پرسی در خرسون و زابورژیا و مناطق جدایی طلب در لوهانسک و دونتسک و بخش هایی از خارکیف برنامه ریزی کرده است.

 

دیگر تحولات

 

پس‌لرزه‌های جنگ اوکراین در دنیای سیاست آلمان

وکیل مدافع گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان روز جمعه اعلام کرد که موکلش از بوندستاگ، پارلمان فدرال این کشور به دلیل محروم کردن وی از برخی امتیازهایش به عنوان رئیس پیشین دولت فدرال شکایت کرده است. 

گرهارد شرودر طی ماه‌های گذشته و به دنبال تهاجم نظامی روسیه به اوکراین به دلیل ارتباط نزدیکش با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه تحت فشار قرار گرفته بود. پارلمان فدرال آلمان در همین راستا سه ماه پیش تصمیم گرفت که گرهارد شرودر را از برخی از امتیازهایش از جمله دفتری که در بوندستاگ در اختیارش قرار گرفته بود محروم کند. 

یکی از سخنگویان دیوان اداری برلین ثبت شکایت گرهارد شرودر از بوندستاگ را تائید کرده است. 

کمیسیون بودجه پارلمان فدرال آلمان پیش از این در توجیه محرومیت گرهارد شرودر از امتیازهایش به عنوان صدراعظم اسبق، این اقدام را «پیامد رفتار او در قبال تهاجم نظامی روسیه به اوکراین» دانسته بود. 

در مقابل وکیل مدافع گردهارد شرودر تصمیم بوندستاگ را «غیرقانونی» خوانده است. به گفته وی صدراعظم آلمان بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ تنها از طریق رسانه‌ها در جریان تصمیم بوندستاگ قرار گرفت و امکان دفاع از خود در برابر نمایندگان را پیدا نکرد. 

مقامات پارلمان فدرال آلمان تاکنون به شکایت گرهارد شرودر، ۷۸ ساله واکنشی نداده‌اند. دوران زمامداری گرهارد شرودر در آلمان همزمان با به قدرت رسیدن ولادیمیر پوتین در روسیه بود. بین رهبران دو کشور در اوایل دهه ۲۰۰۰ رابطه‌ای دوستانه شکل گرفت. گرهارد شرودر در سال ۲۰۰۴ ولادیمیر پوتین را «یک دموکرات کامل» خواند. 

گرهارد شرودر حدود سه ماه پیش اعلام کرد که از عضویت در هیات مدیره شرکت «روس‌نفت» کناره‌گیری می‌کند. وی همچنین از عضویت در هیات مدیره شرکت روسی گازپروم صرف نظر کرد.

 

حصر خانگی خبرنگار روس مخالف جنگ 

مارینا اوسیانیکوا، خبرنگار روس که به طور علنی با تهاجم نظامی کشورش به اوکراین مخالفت کرده است در حصر خانگی قرار گرفت.

بنا به اعلام دادگاهی در مسکو حصر خانگی برای این خبرنگار زن در چهارچوب پرونده‌ای کیفری و به عنوان محدودیتی پیش از محاکمه در نظر گرفته شده است. مارینا اوسیانیکوا ممکن است در این پرونده براساس ماده‌ای از قانون کیفری که پس از حمله روسیه به اوکراین تصویب شد به حداکثر ۱۰ سال حبس محکوم شود. 

اتهام این خبرنگار «بی‌اعتبار» کردن ارتش روسیه است. بنا به اعلام دادگاه حوزه باسمانی در مسکو مارینا اوسیانیکوا تا روز ۹ اکتبر در حصر خانگی به سر خواهد برد. 

مارینا اوسیانیکوا، ۴۴ ساله طی هفته‌های گذشته دو بار به اتهام «بی‌اعتبار» کردن ارتش روسیه به پرداخت جریمه محکوم شده بود. ماموران پلیس روسیه روز چهارشنبه پس از تفتیش منزل این خبرنگار، او را برای بازجویی با خود برده بودند. مارینا اوسیانیکوا در جلسه روز پنجشنبه دادگاه دست‌نوشته‌ای در دست داشت که بر روی آن نوشته شده بود: «باشد که کودکان قربانی [در جنگ اوکراین] در خواب به سراغتان بیایند.»

وی ماه گذشته نیز در جریان تظاهرات خیابانی پلاکاردی در دست داشت که بر روی آن نوشته شده بود: «پوتین قاتل است و سربازهایش فاشیست هستند. ۳۵۲ کودک [در اوکراین] کشته شده‌اند، چند کودک دیگر باید کشته شود تا متوقف شوید؟»

او به دلیل در دست داشتن این پلاکارد نیز تحت تعقیب قضایی قرار گرفت. 

مارینا اوسیانیکوا پیش از این در جریان یک برنامه زنده تلویزیونی به تهاجم نظامی روسیه به اوکراین اعتراض کرده بود. او در جریان حضور چند ثانیه‌ای خود در برابر دوربین پلاکاردی در دست داشت که بر روی آن از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و «تبلیغات سیاسی» مسکو انتقاد شده بود.

در پی بمباران مجدد محوطه نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا در اوکراین، شورای امنیت سازمان ملل متحد جلسه فوق‌العاده تشکیل داد. روسیه و اوکراین بار دیگر متقابلا یکدیگر را به حمله به این نیروگاه متهم کردند. واشنگتن از طرح ایجاد یک محدوده غیرنظامی برای محافظت از این سایت هسته‌ای، حمایت کرد.

نیروگاه تولید برق هسته‌ای زاپوریژیا در اوکراین روز پنجشنبه بار دیگر بمباران شد. این بار هم روسیه و اوکراین یکدیگر را به‌ حمله متهم می‌کنند. 

شرکت دولتی انرژی اتمی اوکراین با صدور بیانیه‌ای با خطرناک توصیف کردن آسیب‌های وارد شده به نیروگاه زاپوریژیا اعلام کرد: «شرایط وخیم‌تر می‌شود. بسیاری از سنجه‌های تشخیص میزان اورانیوم و همچنین ایستگاه پمپاژ آب مصرف شده، آسیب دیده‌اند.» براساس همین بیانیه «بمب‌ها به نزدیکی یکی از رآکتورها و یک انبار مواد رادیوآکتیو برخورد کرده اند.»

از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در ماه فوریه، این چندمین بار است که حمله به محدوده نیروگاه زاپوریژیا خبرساز می‌شود. نخستین بار روسیه مسئولیت حمله را پذیرفت اما در دو مورد دیگر و در حالیکه این سایت هسته‌ای در کنترل نیروهای این کشور است، مسکو اوکراین را مسئول حمله به بزرگ‌ترین نیروگاه تولید برق هسته‌ای اروپا معرفی می‌کند. 

شرکت انرژی اتمی اوکراین همچنین می‌گوید با وجود خسارات، هیچگونه موردی از میزان غیر عادی رادیوآکتیو شناسایی نشده است.  مقام‌های روسیه و اوکراین هم با وجود ایراد اتهام متقابل، اعلام کردند هیچ کسی در جریان این حملات آسیب ندیده است. 

هشدار آنتونیو گوترش و جلسه اضطراری شورای امنیت برای رسیدگی به وضعیت امنیتی زاپوریژیا

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه از تشدید تنش‌ها و امکان بروز فاجعه هشدار ابراز نگرانی کرد. وی با طرح درخواستتوقف کلیه عملیات نظامی در نزدیکی زاپوریژیا، پیشنهاد کرد یک منطقه غیرنظامی برای محافظت از این نیروگاه برق هسته‌ای تعریف شود. ایالات متحده آمریکا از این پیشنهاد حمایت کرد. 

 ساعاتی بعد، شورای امنیت سازمان ملل متحد با حضور از راه دور رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تشکیل جلسه داد. آقای گروسی با ارائه گزارشی از وضعیت سایت هسته‌ای زاپوریژیا، خواستار اعزام فوری یک هیات تحقیق به منطقه شد و گفت شخصا داوطلب می‌شود تا این گروه را در محل رهبری و هدایت کند.  

نمایندگان کشورهای غربی، روسیه را مسئول تامین امنیت این نیروگاه خوانده و خواستار کاهش فوری تنش‌ها در منطقه حساس زاپوریژیا شدند. نماینده روسیه در سازمان ملل بار دیگر اوکراین را مسئول حملات چندباره به این نیروگاه معرفی کرد. 

ولودیمر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین شامگاه پنجشنبه و در جریان گفت‌وگوی روزانه با شهروندان این کشور، از جامعه جهانی خواست برای جلوگیری از بروز فاجعه هسته‌ای به اوکراین برای بیرون راندن اشغالگران روس، کمک کند.

نروژ به پروژه آموزش نظامیان اوکراینی در انگلیس پیوست

 

نروژ به عنوان جدیدترین کشور شمال اروپا پس از سوئد، فنلاند و دانمارک به پروژه تحت رهبری انگلیس برای آموزش نظامیان اوکراینی برای نبرد با روسیه پیوست.

در ادامه تلاش‌های کشورهای غربی برای اعمال فشار به روسیه، نروژ نیز به پروژه‌ آموزشی تحت رهبری انگلیس برای آموزش نظامیان اوکراینی پیوست.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، «بیورن آریلد گرام» وزیر دفاع نروژ اعلام کرد که کشورش در آموزش نظامیان اوکراینی در انگلیس ایفای سهم خواهد کرد.

وزیر دفاع اوکراین در بیانیه‌ای در جریان کنفرانس کمک‌های مالی به اوکراین که در «کپنهاگ» پایتخت دانمارک برگزار شد، گفت: نیروهای اوکراینی به شدت به آموزش و پرورش بیشتر نیاز دارند. نروژ نسبت به ابتکار بریتانیا برای آموزش سربازان اوکراینی در بریتانیا مثبت است. ما با مربیان در این آموزش پایه‌ای سربازان مانند چندین کشور دیگر شرکت خواهیم کرد».

گرام بر اهمیت حمایت بیشتر غرب از اوکراین در مقابل عملیات ویژه روسیه برای خلع‌ سلاح اوکراین و نازی‌زدایی این کشور تأکید کرد. او سه نکته کلیدی در ادامه راه را «هماهنگی، پیش بینی پذیری و پایداری» توصیف کرد.

وی ادامه داد: «ما باید از کمک‌های مالی سامانه‌های فردی و از ذخایر خود به سمت خریدهای بیشتر و مستقیم از صنعت دفاع حرکت کنیم. ما باید برای این امر بودجه‌ای را تخصیص دهیم و از اوکراین در فرایندهای تدارکات حکایت کنیم».

وی ادامه داد: «ما برای مدت طولانی در کنار اوکراین خواهیم بود. در عین حال، اوکراینی ها باید ظرفیت مدیریت و برنامه ریزی خود را ایجاد کنند و کشورهای غربی نیز باید در این زمینه به آنها کمک کنند».

طبق گزارش اسپوتنیک، پیش از این نروژ، نظامیان اوکراینی را در خصوص استفاده از توپخانه ام 109 در آلمان آموزش داده بود. نروژ جدیدترین کشور شمال اروپا محسوب می‌شود که به پروژه آموزش تحت رهبری انگلیس پیوسته است. پیش از این سوئد و فنلاند و دانمارک نیز متعهد شده بودند که به ترتیب 120، 20 و 130 مربی برای آموزش نظامیان اوکراینی تخصیص دهند.

 

ارتش انگلیس: در حمله به پایگاه کریمه ۸ جنگنده روسی نابود شد

  بخش اطلاعات ارتش انگلیس مدعی است در حمله نیروهای اوکراینی به پایگاه روسیه در شبه‌جزیره کریمه، حداقل ۸ جنگنده روسی از بین رفته است.

بعد از اذعان مقامات اوکراینی به حمله نیروهای ویژه این کشور به پایگاه هوایی روسیه در شبه‌جزیره کریمه، لندن نیز جزئیاتی از خسارات روس‌ها در این حادثه را فاش کرد.

رکن اطلاعات ارتش انگلیس جمعه گفت: «در نهم آگوست ۲۰۲۲، انفجارهایی در فرودگاه نظامی ساکی در غرب کریمه، که توسط روسیه اداره می‌شود، رخ داد. علت اصلی انفجارها نامشخص است، اما ابرهای قارچی بزرگی در ویدئوی شاهدان قابل مشاهده است».

این نهاد نظامی با بیان اینکه ابرهای قارچی انفجار قطع به یقین ناشی از انفجار حداکثر چهار انبار مهمات بدون پوشش بوده، مدعی شد: «حداقل پنج فروند جنگنده بمب‌افکن سوخو-۲۴ فِنسِر و سه فروند جنگنده چند منظوره سوخو-۳۰ فِلَنکِر در این انفجارها تقریباً نابود شده یا آسیب جدی دیده‌اند».

به نوشته وبگاه این سازمان، در این بیانیه آمده است: «منطقه اعزام در مرکز پایگاه هوایی ساکی آسیب جدی دیده است، اما فرودگاه احتمالاً قابل استفاده است. از دست‌دادن ۸ فروند جنگنده نشان دهنده نسبت ناچیزی از کل ناوگان هواپیماهایی است که روسیه برای پشتیبانی از جنگ در اختیار دارد».

ارتش انگلیس ادعا کرد: «با این حال، پایگاه ساکی در درجه اول به عنوان پایگاهی برای هواپیماهای ناوگان دریای سیاه نیروی دریایی روسیه استفاده می‌شد. اکنون توانایی هوانوردی دریایی ناوگان به طور قابل توجهی کاهش یافته است».

در پایان این بیانیه آمده است: «این حادثه احتمالاً ارتش روسیه را بر آن خواهد داشت تا در شناخت تهدیدها علیه خود تجدید نظر کند. کریمه احتمالا به عنوان یک منطقه امن در پشت خط مقدم دیده شده است».

روز چهارشنبه یک مقام اوکراینی بدون فاش کردن جزئیات حمله به پایگاه هوایی روسیه در کریمه، گفته بود این حمله توسط یگان‌های ویژه ارتش اوکراین انجام شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.