نخستین گروه از سربازان اوکراینی برای آموزش نظامی جهت مقاومت در برابر ارتش روسیه، وارد انگلیس شدند.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، دولت انگلیس امروز یکشنبه اعلام کرد که نخستین گروه از سربازان اوکراینی برای آموزش نظامی جهت مقاومت در برابر ارتش روسیه، وارد انگلیس شدند.
آموزش سربازان اوکراینی در چارچوب حمایت لندن از کی یف از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین به شمار می رود.
«بن والاس» وزیر دفاع انگلیس که در آموزش های این هفته شرکت کرد تأکید کرد که این برنامه آموزش جدید و بلندپروازانه مرحله دوم از حمایت انگلیس از نیروهای مسلح اوکراین در جنگش برای مقابله با نیروهای روسی است.
بن والاس گفت: به لطف مهارت ارتش انگلیس به اوکراین کمک می کنیم تا ارتش خود را بازسازی کند و مقاومت خود برای دفاع از حاکمیت کشورش و حق اش در تعیین آینده اش گسترش دهد.
در این برنامه آموزشی 1050 نیروی ارتش انگلیس در پایگاه های نظامی در شمال غرب، جنوب غرب و جنوب شرق انگلیس بسیج شده اند.هر دوره نیز چند هفته طول می کشد و نیروهای اوکراینی در این دوره مهارت های لازم برای نبرد در خط مقدم جبهه را کسب می کنند.
در جریان سفر «بوریس جانسون» نخست وزیر مستعفی انگلیس به کی یف در 17 ژوئن گذشته دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد که لندن به کی یف پیشنهاد آموزش 10هزار نیروی اوکراینی در هر 120 روز را ارائه کرده است.
تحولات دیگر
روزنامه آلمانی فاش کرد؛ رایزنیهای محرمانه واشنگتن برای توقف جنگ اوکراین
یک روزنامه آلمانی، از رایزنیهای محرمانه واشنگتن و همپیمانان اروپاییاش برای پایان دادن دیپلماتیک به جنگ در اوکراین خبر داد.
روزنامه آلمانی «دی ولت» نوشت که آمریکا با متحدان کلیدی اروپایی خود در حال انجام مناقشات و رایزنیهای محرمانه برای بررسی راههای دیپلماتیک پایان دادن به درگیری در اوکراین است.
این روزنامه نوشت: «به نظر میرسد که رایزنیهای محرمانهای میان ایالات متحده آمریکا و همپیمانان کلیدی اروپایی آن برای بررسی راههای دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ» در اوکراین در جریان است.
دی ولت در این گزارش، جزئیات بیشتری در خصوص این رایزنیها فاش نکرد، اما نوشت که ایجاد دلایلی برای «سردرگم کردن و گرفتار کردن» غرب کار دشواری نیست به همین دلیل نیز اکثر اروپاییهای از یافتن «راه حل دیپلماتیک» برای جنگ اوکراین حمایت میکنند.
انگلیس: روسیه در حال تقویت نیروهایش در مرز اوکراین است
وزارت دفاع انگلیس روز شنبه اعلام کرد: روسیه در حال انتقال نیروهای نظامی ذخیره از سراسر کشور و استقرار آنها در نزدیکی اوکراین برای عملیات تهاجمی آینده است.
واحد اطلاعات نظامی وزارت دفاع انگلیس در توئیتی اعلام کرد که بخش بزرگی از یگانهای جدید پیادهنظام روسیه به همراه خودروهای زرهی «امتی-البی» احتمالا در مرز اوکراین مستقر خواهند شد.
براساس این گزارش، وزارت دفاع انگلیس، خودروهای زرهی «امتی-البی» را خودروهایی توصیف کرده است که از سالها پیش توسط وزارت دفاع روسیه انبار شده بودند و این نخستین بار است که مورد استفاده قرار میگیرند.
وزارت دفاع انگلیس از ابتدای جنگ اوکراین، به طور مستمر درباره آرایش نظامی ارتش روسیه ادعاهایی را منتشر می کند. مسکو، مطالب منتشر شده در رسانههای انگلیسی و اظهارات مقام های این کشور را بخشی از جنگ روانی علیه خود اعلام کرده است.
شروع عملیات ویژه روسیه در اوکراین به تیرگی بیشتر روابط مسکو-لندن انجامید و سطح تنش بین دو طرف بسیار بالا بوده و انگلیس از حامیان مالی و تسلیحاتی کییف محسوب میشود.
روسیه: آمریکا به دنبال طولانیتر کردن درگیری اوکراین است
سفارت روسیه در آمریکا در بیانیه ای نوشت: آمریکا با سلاح های بیشتری از جمله سامانه های فوق سیار موشکی و توپخانه ای (هیمارس) اوکراین را تجهیز می کند زیرا به دنبال طولانی کردن درگیری به هر قیمتی است.
خبرگزاری تاس نوشت: بیانیه سفارت روسیه به دنبال تصمیم جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای اعطای بسته کمک نظامی به اوکراین به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار صادر شده است.
در این بیانیه آمده است: این تصمیم بر اساس تمایل شدید واشنگتن برای طولانی کردن درگیری به هر قیمتی و با استفاده از تجهیزات تسلیحاتی خود به منظور جبران افزایش تلفات در میان گردانهای ملیگرا و نیروهای اوکراینی اتخاذ شده است.
وزارت دفاع آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که بسته جدید کمک های نظامی به اوکراین شامل سامانه های فوق سیار موشکی و توپخانه ای بیشتر و دیگر تجهیزات است.
وزارت دفاع آمریکا نیز در بیانیه ای اعلام کرد: این مجموعه شامل تجهیزات و تدارکاتی است که آمریکا قبلا به اوکراین ارسال نکرده است و شامل هزار گلوله توپ ۱۵۵ میلی متری است که دقت بیشتری دارند.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه (۲ اسفند) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پهپاد «بیرقدار تیبی۲» ترکیه به اوکراین رسید
رئیسدفتر رئیسجمهور اوکراین در پیامی ضمن تشکر از مردم لیتوانی و شرکت صنایع دفاعی ترکیه، اعلام کرد که پهپاد «بیرقدار تیبی۲» تحویل کییف شده است.
«آندری یرماک» رئیس دفتر «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین روز گذشته (جمعه) از انتقال یک فروند پهپاد «بیرقدار تیبی۲» ساخت ترکیه از لیتوانی به اوکراین خبر داد.
طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، رئیس دفتر زلنسکی ضمن تشکر از مردم لیتوانی و شرکت صنایع دفاعی «بایکار» ترکیه که سازنده پهپاد است، در پیامی توئیتری نوشت: «به افسانه بیرقدار در اوکراین خوشآمد میگویم».
لیتوانی اخیرا شاهد سازماندهی یک کمپین مردمی با هدف خرید پهپاد بیرقدار تیبی۲ برای اوکراین بوده و گفته شد که این کمپین، طی سه روز موفق به جمعآوری مبلغ شش میلیون یورو برای این کار شده است.
چند روز گذشته بود که خبرگزاری آناتولی ترکیه اعلام کرد که شرکت صنایع دفاعی ترکیه (بایکاار) در همبستگی با تلاش مردم لیتوانی برای کمک به اوکراین، یک فروند پهپاد «بیرقدار تیبی۲» را به صورت رایگان به این کشور تحویل داده است.
این پهپاد در لیتوانی نام «شاهین» به خود گرفته است؛ پهپادی که چهارم جولای در پایگاه هوایی «سیاولیای» با حضور «آرویداس آنوسوسکاس» وزیر دفاع لیتوانی و همچنین «خلوق بیرقدار» مدیر شرکت بایکار برگزار شده تحویل لیتوانیها داده شد.
مدیر شرکت بایکار در بیاناتی به یک شبکه تلویزیونی گفته بود که قدردانی عمیق خود را از مشارکت صدها هزار لیتوانیایی در کمپین کمک مالی جهت خرید پهپاد برای اوکراین ابراز میکنم؛ شرکت ما پس از این اتفاق تصمیم گرفت همبستگی خود با کمپین مردمی لیتوانی را نشان داده و آن پهپاد را به صورت رایگان تحویل دهد.
کانادا رسانه های کلیدی روسیه را تحریم کرد
دولت کانادا در راستای افزایش فشار تحریمها علیه روسیه به علت جنگ اوکراین، رسانههای کلیدی این کشور از جمله خبرگزاری دولتی تاس را تحریم کرد.
خبرگزاری تاس که خود هدف این تحریم قرار گرفته به نقل از وزارت خارجه کانادا گزارش داد که علاوه بر تاس، شبکههای تلویزیونی روسیه از جمله شبکه یک، راشاتودی، انتیوی و رادیو و تلویزیون این کشور تحریم شدند.
فهرست تحریمهای جدید کانادا شامل ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه و دهها خبرنگار روسی نیز میشود.
زاخارووا قبلاً گفته که از این بابت تعجب نکرده، بلکه فکر میکرده که مدتهای قبل در فهرست تحریمها قرار داشته است.
کانادا پیش از این به همراه کشورهای انگلیس، ژاپن و آمریکا مشترکا خرید طلا از روسیه را تحریم کردند تا به این کشور و ثروتمندان آن اجازه ندهند از این فلز گرانبها برای اجتناب از تحریمها استفاده کنند.
دو هفته گذشته نیز اتاوا ۶ فرد و ۴۶ نهاد روس را که با بخش دفاعی روسیه همکاری میکنند، به فهرست تحریمهای خود اضافه کرد.
پایان نشست گروه ۲۰ با ژستهای تقابل جویانه آمریکا و روسیه
نشست گروه ۲۰ در حالی روز جمعه به کار خود پایان داد که به محملی برای نمایش ژستهای تقابلجویانه میان آمریکا و روسیه تبدیل شد.
نشست وزیران خارجه کشورهای عضو گروه ۲۰ در بالی با ژستهای تقابلجویانه روسیه و کشورهای غربی به ویژه آمریکا پایان یافت.
روزنامه نیویورکپست نوشته وزیران خارجه کشورهای گروه ۲۰ که به شهر «بالی» در اندونزی آمده بودند پس از پایان این اجلاس، بر خلاف رسم هر ساله با یکدیگر عکس یادگاری نگرفتند.
دلیل امتناع از گرفتن این عکس یادگیری این بود که بعضی از اعضای گروه ۲۰ گفته بودند نمیخواهند با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در یک قاب عکس قرار بگیرند. خبرگزاری کیودو ژاپن گزارش داده که «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا عامل اصلی بایکوت این مراسم عکس بوده است.
علاوه بر این، بلینکن و کشورهای غربی تصمیم گرفتند از حضور در جلسه پذیرایی که روز پنجشنبه برگزار شد هم به دلیل حضور سرگئی لاوروف در آنجا خودداری کنند. وزیر خارجه اندونزی گفت تصمیم این وزرا را درک میکند و به آن احترام میگذارد.
سرگئی لاوروف در پاسخ به این سوال که چرا عکس یادگاری گرفته نشد گفت: «من کسی را برای اینکه با من عکس بگیرد دعوت نکردم.»
از طرف دیگر رسانههای بینالمللی روز جمعه گزارش دادند «سرگئی لاوروف» هم حین سخنرانی وزیر خارجه آلمان جلسه را به نشانه اعتراض ترک کرد.
اجلاس گروه ۲۰ اولین مواجهه سرگئی لاوروف با مقامهای کشورهای غربی از زمان آغاز جنگ در اوکراین در ماه فوریه (اسفند) بود.
لاوروف از روسیههراسی کشورهای غربی به شدت انتقاد کرد.
وزیر خارجه روسیه در یک سخنرانی کوتاه در بالی گفت: «اگر غرب نمیخواهد گفتوگو انجام شود و آرزو میکند که اوکراین در میدان جنگ بر روسیه غلبه کند در این صورت احتمالاً چیزی برای گفتوگو با غرب وجود نخواهد داشت.»
دیپلمات کهنهکار روسیهای که در جلسه بین نمایندگان عربستان سعودی و مکزیک نشسته بود از غرب بابت ارسال سلاح به اوکراین نیز انتقاد کرد. لاوروف هنگام سخنرانی «آنالنا بائربوک»، وزیر خارجه آلمان جلسه را ترک کرد.
لاوروف بعد از خروج از جلسه درباره اظهارات روسهراسانه کشورهای غربی گفت: «متجاوز، مهاجم، اشغالگر. امروز از این حرفها زیاد شنیدیم. برخی از سخنرانیهای امروز برای نمایش انجام شدند.»
اوکراینیها از کدام کشورها بیشترین اقامت موقت را دریافت کردهاند؟
مرکز آمار اتحادیه اروپا، «یورواستات» در گزارشی اعلام کرد که اوکراینیهای آواره از جنگ بیشترین اقامت موقت را در ماه مه ۲۰۲۲ از لهستان (۹۶ هزار و ۸۵ نفر) دریافت کردهاند. رومانی با ۲۰ هزار و ۴۳۵ نفر و بلغارستان با ۱۹ هزار و ۸۶۰ نفر از این نظر در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند.
بنا به گزارش یورواستات، اگرچه بیشتر افراد دریافتکننده اقامت موقت کشورهای اروپایی در ماه مه اوکراینیها بودهاند اما در این بازه زمانی ۸۲۵ نیجریهای در پرتغال و ۲۰۵ روس در لهستان مستقر شدهاند.
بر پایه این گزارش، شمار اوکراینیهای دریافتکننده حمایت و اقامت موقت در ۴ کشور عضو اتحادیه اروپا در ماه مه در مقایسه با آوریل ۲۰۲۲ افزایش یافته که بیشترین افزایش در رومانی با ۹ هزار و ۵۷۵ نفر و دانمارک با هزار و ۴۰ نفر بوده است. در مقابل، شمار اوکراینیهای دریافتکننده اقامت از ۱۸ کشور عضو اتحادیه اروپا کاهش یافته که بیشترین کاهش در لهستان با ۳۲۹ هزار و ۵۳۵ نفر، بلغارستان با ۴۱ هزار و ۶۱۰ نفر و فرانسه با ۱۴ هزار و ۵۳۵ نفر ثبت شده است.
در گزارش یورواستات همچنین آمده است که کمتر از نیمی از اوکراینیهای متقاضی دریافت اقامت موقت از کشورهای عضو اتحادیه اروپا افراد زیر ۱۸ سال بودهاند. بنا به این گزارش، لهستان بیشترین نرخ جذب کودکان اوکراینی را داشته است. پس از لهستان با ۳۰ هزار و ۱۷۰ نفر، رومانی با ۸ هزار و ۲۳۵ نفر و بلغارستان با هزار و ۷۵۷ نفر بیشترین نرخ جذب کودکان اوکراینی را در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا داشتهاند.
یورواستات در گزارش خود همچنین اعلام کرده است که بیشتر اوکراینیهای دریافتکننده حمایت و اقامت موقت از کشورهای عضو اتحادیه اروپا را زنان تشکیل دادهاند. بنا به این گزارش، لهستان با ۶۷ هزار و ۴۶۵ نفر و رومانی با ۱۳ هزار و ۷۸۵ نفر و بلغارستان با ۱۳ هزار و ۴۷۵ نفر بیشترین نرخ جذب زنان اوکراینی را در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا داشتهاند.
بنا گزارش یورواستات، دستکم یک سوم مردان اوکراینی که در کشورهای عضو اتحادیه اروپا پذیرش شدهاند، افراد زیر ۱۸ سال بودهاند.
البته یورواستات در گزارش خود تأکید کرده که گزارش ماه مه بدون در نظر گرفتن آمار اوکراینیهای پذیرش شده در چند کشور عضو اتحادیه اروپا که اطلاعات خود را تاکنون ارسال نکردهاند، نوشته شده است.
بیش از یک میلیون اوکراینی در لهستان
بر اساس اطلاعات ارائه شده تا ۳۱ مه ۲۰۲۲، بیشترین شمار اوکراینیهای دریافتکننده اقامت موقت از یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در لهستان با یک میلیون و ۱۴۲ هزار و ۳۷۵ نفر ثبت شده است. بلغارستان با ۱۱۱ هزار و ۸۹۵ نفر و اسلواکی با ۷۶ هزار و ۵۱۰ نفر از این نظر در رتبههای دوم و شوم قرار گرفتند.