آمریکا به دنبال یک "انقلاب رنگی" برای منحرف کردن روسیه از اوکراین و اعزام نیروها به قزاقستان و توجه به این کشور است
به گزارش جماران به نقل از روزنامه الکترونیکى رأی الیوم چاپ لندن در سرمقاله امروز خود به قلم عبدالباری عطوان سردبیر این روزنامه نوشت: اعتراضات خشمگین مردمی که در اکثر شهرهای قزاقستان به راه افتاد ، با سرکوب و گلوله های نیروهای امنیتی دولتی مواجه شد، یکی از فصل های تشدید درگیری بین محور روسیه و چین با محور غرب به رهبری ایالات متحده، بر مناطق تحت نفوذ اوکراین (یا اروپای مرکزی) و آسیای مرکزی (قزاقستان) است.
قزاقستان که نهمین کشور بزرگ جهان از نظر مساحت است، دارای بزرگترین ذخایر نفت در منطقه دریای خزر،با تولید 1.1 میلیون بشکه نفت در روز و جمعیتی بیش از 19 میلیون نفر که اکثر آنها مسلمانان هستند، است، قزاقستان قربانی دو چیز اساسی شده است: اول موقعیت استراتژیک آن است که آن را بین دو ابرقدرت چین و روسیه محدود کرده است و دوم ازدواج نیمه کاتولیک بین فساد و یک رژیم دیکتاتوری، مستبد و غیرعقلانی است.
اعتراضات به صورت مسالمت آمیز و در مخالفت با هزینه های بالای زندگی، تشدید نرخ فقر در کشوری که یکی از ثروتمندترین کشورهای آسیای مرکزی به شمار می رود،آغاز شد. نرخ بالای بیکاری و فساد دولتی، و دستور العمل هاى فردی یا جمعی، وسیع ترین دروازه ای است که به ویژه توطئه های غرب و آمریکا از طریق آن نفوذ می کند و انقلاب ها را در کشورهای غیر متحد شعله ور می کند.
آمریکا به دنبال یک "انقلاب رنگی" برای منحرف کردن روسیه از اوکراین و اعزام نیروها به قزاقستان و توجه به این کشور است که همپیمان برجسته و باثبات مسکو به شمار می رود؛ قزاقستان باثبات ترین کشور در منطقه است. نزدیک بود این طرح آمریکا موفق شود اما سرعت حرکت روسیه آمریکا را ناکام کرد. واکنش سریع روسیه در برآورده کردن درخواست کمک قاسم ژومارت توکایف رییسجمهور قزاقستان و اعزام بیش از دو هزار سرباز نمود پیدا کرد. روسیه رهبر سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) - شامل روسیه، بلاروس، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان، است این سازمانی است که مظهر « ناتو کوچک» است که دارای 20000 نیروی واکنش سریع است و در سال 2009 پس از اشغال عراق و افغانستان توسط آمریکا، تأسیس شد.
پوتین رئیس جمهور روسیه اجازه موفقیت یک "انقلاب رنگی" مشابه همتای سوری خود و قبل از آن در اوکراین را نخواهد داد؛ انقلابی که به هر قیمتی منجر به استقرار یک رژیم طرفدار غرب بیخ گوش روسیه در جنوب این کشور شود، و قاطعانه با حملات آمریکا به متحدانش در آسیای مرکزی مقابله مى کند، این همچنین شتاب رئیس جمهور قزاقستان را به سمت سیاست مشت آهنینی که نیروهای امنیتی قزاقستان برای سرکوب اعتراضات و استفاده از گلوله های جنگی به سبک چین در حمله به معترضان در میدان تیان آن مین در پکن را تفسیر می کند.
رئیس جمهورسابق قزاقستان نورسلطان نظربایف که بیش از 30 سال از استقلال قزاقستان پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی با آهن و آتش حکومت کرده و آن را به یک مزرعه خانوادگی تبدیل کرده است، نماد فساد در این کشور است و دارای بزرگترین فساد ها است و مسئولیت بدبختی شهروندان با اوست شاید عجله جانشین او توکایف برای کاهش قیمت بنزین عنصر اصلی انفجاری برای تظاهرات و تعهدش برای انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی یکی از بارزترین شواهد درک او از درسهای انقلابهای رنگی قبلی است که آمریکا و کشورهای غربی به راه انداختنه اند تا مگذارد کشورش در باتلاق هرجومرج، بیثباتی و فروپاشی گرفتار شود.
صرف نظر از نتیجه این اعتراضات،زنگوله را آیزان کرد و اراده و خواسته های مشروع مردم در اصلاحات سیاسی و اقتصادی، دستیابی به عدالت و برابری و ریشه کن کردن فساد را بازتاب داد.
تونی بلر، نخستوزیر سابق بریتانیا (او مشاور دولت نظربایف رئیسجمهور سابق بود) هر جا میرود، به هر طریقی نشاندهنده تشدید فساد و آغاز مقدمه انقلابهای رنگی است در خصوص «مشاورههای» او به بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس و غیرخلیج فارس، ما درسهای زیادی گرفتیم.