بسیاری از کشورهای جهان تحویل سال نو را با احتیاط برگزار کردند و تلاش کردند از تجمع های بزرگ جلوگیری کنند.

به گزارش جماران، حدود یک روز از پایان یافتن سال ۲۰۲۱ میلادی با همه اندوه‌ها و ترس‌ها می‌گذرد و جهان در حالی سال جدید میلادی را آغاز کرده است که سیاستمداران با اتکاء به موفقیت‌های دانشمندان در تولید انواع واکسن‌های ضدکرونا و سپس داروهایی برای مبتلایان به این ویروس، نوید پایان نه‌چندان دور این همه‌گیری جهانی را می‌دهند.

با این وجود دل بستن به چنین نویدی آن هم در حالی که سویه «اومیکرون» به سرعت در حال گسترش و پر کردن بیمارستان‌ها از مبتلایان است، چندان آسان به نظر نمی‌رسد. به همین دلیل نیز در بسیاری از کشورهای غربی، آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی همچون آنچه در سال گذشته دیده شده بود، آزادانه جشن گرفته نشد.

از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی یعنی زمانی که اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در شهر «ووهان» چین به ثبت رسید، بیش از ۲۸۵ میلیون نفر در سراسر جهان به کووید۱۹ مبتلا شده‌اند و از این تعداد بیش از ۵ میلیون نفر جان خود را از دست داده‌اند.

کشورهای جهان چگونه به استقبال سال ۲۰۲۲ میلادی رفتند؟

به گزارش یورونیوز، در پاریس، پایتخت فرانسه مقامات ترجیح دادند که مراسم آتش بازی آغاز سال نو را به دلیل افزایش شمار عفونت‌ها لغو و پوشیدن ماسک را در فضاهای باز دوباره اجباری کنند.

در برلین، پایتخت آلمان پلیس از مردم خواست که در نزدیکی دروازه براندنبورگ جمع نشوند؛ یعنی جایی که کنسرتی بصورت زنده اما بدون تماشاگران در حال اجرا بود.

در مادرید، پایتخت اسپانیا مقامات تنها به ۷ هزار نفر اجازه ورود به میدان دروازه خورشید (پوئرتا دل سول) را دادند، مکانی که به طور سنتی میزبان حدود ۲۰ هزار نفر برای جشن و پایکوبی است.

در ایالات متحده، مقامات چند شیوه متفاوت را به اجرا گذاشتند. از جمله در لس آنجلس مانع از حضور مردم در کنسرتی بزرگ شدند که تا زمان شمارش معکوس آغاز سال نو ادامه داشت و در مقابل، در نیویورک اجازه حضور مردم در چنین کنسرتی داده شد اما برای تعدادی بسیار کمتر از حد معمول.

جو بایدن نیز در پیامی ویدئویی نوید سالی بهتر را داد و گفت در سال گذشته بازگشت به کار و مدرسه و شادی را ممکن کردیم و سال جدید را نیز با همین خط مشی ادامه خواهیم داد. این پیام در حالی منتشر شد که در شب جشن‌های کریسمس، برنامه پرواز هزاران نفر به دلیل تاثیر همه‌گیری کرونا بر کارکنان شرکتهای هواپیمایی لغو شده بود.

در روسیه، رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین به قربانیان ویروس کرونا ادای احترام کرد و روس‌ها را به خاطر قدرتشان در مواجهه با شرایط سخت ستود؛ با این حال هشدار داد که همه‌گیری «هنوز عقب‌نشینی نکرده است».

روسیه در حال حاضر پنجمین کشور جهان با بیشترین شمار مبتلایان به ویروس کرونا است. تا کنون بیش از ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت ۱۴۶ میلیون نفری روسیه به ویروس کرونا و سویه‌های مختلف آن مبتلا شده و از این تعداد بیش از ۳۰۹ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

در واتیکان نیز پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان سنت هرسالۀ بازدید از مکان شبیه سازی شده محل تولد عیسی مسیح را که در میدان سنت پیتر ساخته شده بود، لغو کرد تا به این ترتیب از حضور و ازدحام جمعیت جلوگیری شود.

او جمعه شب در جریان اجرای مراسم عشاء ربانی، طی سخنانی گفت که در جریان همه‌گیری ویروس کرونا، احساس «گم شدن» در سراسر جهان تقویت شده است.

در لندن، پایتخت بریتانیا نمایش سنتی آتش‌بازی که ده‌ها هزار نفر را به مرکز شهر و کرانه‌های رودخانه تیمز می‌کشاند لغو شد و نمایش نور و پهپادها جایگزین آن گردید که آن نیز از تلویزیون‌ها پخش شد. محل دقیق برگزاری این برنامه اعلام نشد تا از تجمع مردم جلوگیری شود.

در آن سوی جهان در برزیل، در سواحل دلفریب کوپاکابانای ریودوژانیرو، تنها به جمعیت محدودی اجازه داده شد که ۱۶ دقیقه تماشاگر برنامه آتش بازی باشند.

پیش از همه‌گیری ویروس کرونا، هرساله جشن سال نوی میلادی بیش از ۲ میلیون نفر را به ساحل کوپاکابانای شهر ریو می‌کشاند. اما در سال ۲۰۲۰ به همین دلیل هیچ جشنی برگزار نشد و امسال نیز کنسرت زنده‌ای وجود نداشت و موسیقی از بلندگوها پخش می‌شد.

با این وجود همه کشورها تا این اندازه محتاط نبودند. در بلگراد، پایتخت صربستان برخلاف سایر نقاط اروپا برگزاری تجمعات گسترده مجاز بود و برای سال نو جشن‌های پرشوری برگزار شد. همین موضوع باعث شده که تیم‌های پزشکی این کشور از هم اکنون درباره رویارویی با هزاران مورد جدید ابتلا به کووید پس از تعطیلات کریسمس ابراز نگرانی کنند.

استرالیا نیز از کشورهایی بود که با وجود گزارش رکورد ۳۲ هزار مورد جدید ابتلا به کووید، جشن‌های سال نو میلادی را برگزار کرد و در نیمه شب ۳۱ دسامبر، برنامه آتش بازی مفصلی را بر فراز پل بندرگاه سیدنی و خانه اپرا به اجرا گذاشت. با این حال جمعیت تماشاگران بسیار کمتر از سال‌های قبل از همه‌گیری بود.

در کره جنوبی نیز مقامات بسیاری از سواحل و تفریگاه‌ها و سایر جاذبه‌های گردشگری سواحل شرقی را که معمولاً مملو از جمعیتی می‌شد که می‌خواستند اولین طلوع خورشید سال جدید را تماشا کنند، بستند.

در هند، میلیون‌ها نفر مراسم ورود به سال جدید را در خانه‌های خود برگزار کردند زیرا با وضع مقررات منع آمد و شد شبانه و سایر محدودیت‌ها، جشن‌های مرسوم در دهلی نو، بمبئی و دیگر شهرهای بزرگ لغو شده بود.

در منطقه شانگهای چین، مقامات مجبور شدند نمایش نوری را که هرساله برگزار می‌شود و صدها هزار تماشاگر را در امتداد رودخانه هوانگپو جذب می‌کند، لغو کنند. هیچ برنامه‌ای برای برگزاری جشن‌های عمومی در پکن وجود نداشت و معابد پرطرفدار شهر یا بسته شده بود و یا بطور محدود زائرانی را می‌پذیرفت.

در فیلیپین مردم در کنار همه‌گیری ویروس کرونا با معضل دیگری نیز دست و پنجه نرم می‌کردند؛ زیرا طوفان قدرتمند دو هفته پیش، مایحتاج اولیه ده‌ها هزار نفر را در آستانه شب سال نو از بین برده بود. بیش از ۴۰۰ نفر در اثر طوفان کشته شدند و حداقل ۸۲ نفر همچنان ناپدید هستند.

وقتی خبرنگاران از لیمر سینگسون، مادر ۱۷ ساله‌ای که ماه گذشته خانه‌اش را بر اثر آتش سوزی از دست داد و سپس طوفان کلبه چوبی موقت او را نیز ویران کرد و خانواده کوچک او به همراه فرزند یکساله‌اش را روانه اردوگاه آوارگان کرد پرسیدند چه آرزویی برای سال جدید داری؟ تنها پاسخ داد: «امیدوارم که مریض نشویم.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.