برای ایمنی بیشتر در برابر ویروس کرونا توصیه می شود که دوز سوم واکسن ضد کرونا نیز تزریق شود.
به گزارش جماران، شرکت «فایزر-بیونتک» که از پیشگامان تولید واکسن کووید۱۹ در جهان محسوب میشود برای ایمنی بیشتر در برابر گونههای جهشیافته ویروس کرونا تزریق دوز سوم را توصیه کردند.
این شرکت آمریکایی-آلمانی در حالی اعلام کرده که از هفتههای آینده درخواست مجوز دوز سوم واکسن تولیدی خود را به ویژه در ایالات متحده و اروپا ارائه میکنند که سویه جهش یافته دلتا این روزها در بسیاری از نقاط جهان به همهگیری بیماری کووید۱۹ دامن میزند.
دوز سوم واکسن فایزر-بیونتک حکم یادآوری را دارد و برای تقویت ایمنی و محافظت بدن در برابر گونههای جهش یافت ویروس بنا است به افرادی که دو دوز نخست را دریافت کردهاند، تزریق شود.
تولید کنندگان واکسن فایزر با اعلام اینکه از نتایج آزمایشهای جاری برای دوز سوم بسیار دلگرم شدهاند، یادآور شدند که قصد دارند دادههای مرتبط با این آزمایشها را در هفتههای آینده به آژانسهای دارویی ایالات متحده آمریکا و اروپا ارائه و درخواست مجوز برای دوز سوم کنند.
بنا به آنچه شرکت فایزر-بیونتک مدعی شده دادههای مقدماتی مورد بررسی قرار گرفته نشان میدهد که تزریق یک دوز یادآوری دیگر شش ماه پس از دوز دوم، شرایط مساعدی برای ایمنی سازگار در بدن دریافتکنندگان ایجاد میکند و سطح بالایی از پادتنهای خنثیکننده علیه ویروس کرونا از جمله گونه جهش یافته بتا که برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد را برمیانگیزد.
گفته میشود که سطح فعالسازی پادتنهای خنثیکننده بر اساس نتایج آزمایشهای دوز سوم ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از سطوح مشاهده شده پس از دریافت دو دوز نخست واکسن است.
فایزر-بیونتک اعلام کرده است که به زودی نتایج کامل آزمایشهای یاد شده را در یک مجله علمی معتبر منتشر خواهد کرد.
به گزارش یورونیوز، این شرکت همچنین تصریح کرد که واکسن تولیدی آن نتایج خوبی را در آزمایشگاه علیه سویه دلتا نشان داده است و آنها در حال انجام آزمایشهای مکمل برای تایید این فرضیه هستند.
در بیانیه فایزر-بیونتک آمده است: «گرچه محافظت در برابر موارد شدید بیماری تا شش ماه پس از تزریق دوز دوم در حد بالایی قرار دارد اما انتظار میرود که با گذشت زمان تاثیر واکسن در برابر موارد خفیفتر که با علائم همراه است و نیز بواسطه ظهور گونههای جهش یافته تا حدی کاهش یابد.»
در این بیانیه تاکید شده: «به همین دلیل است که همچنان معتقدیم بر اساس همه دادههای بدست آمده احتمال دارد که دوز سوم بین ۶ تا دوازده ماه پس از واکسیناسیون با دوز دوم لازم و ضروری باشد.»
سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا و مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریها، به عنوان مهمترین آژانس فدرال بهداشت عمومی در این کشور روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای مشترک اعلام کردند که در حال بررسی ضرورت یا عدم ضرورت تجویز یک دوز یادآوری دیگر واکسن علیه بیماری کووید۱۹ هستند.
کمک اروپا به ارمنستان برای عبور از بحران کرونا
اتحادیه اروپا برای ترمیم اقتصاد ارمنستان، به این کشور کمک میلیارد یورویی می کند.
به گزارش اسپوتنیک، الیور وارخلی، کمیسر توسعه سیاست و همسایگی اروپا طی گفتگویی با مهر گریگوریان سرپرست معاون نخست وزیر ارمنستان اظهار داشت: اتحادیه اروپا 1.6 میلیارد یورو برای بازسازی اقتصاد متاثر از ویروس کرونا به ارمنستان اختصاص خواهد داد.
قسمت عمده این بودجه به ترمیم بخشهایی از اقتصاد ارمنستان که بیشترین خسارت را در پی محدودیتهای کرونایی متحمل شده اند، اختصاص داده خواهد شد.
وارخلی گفت: ما یک بسته سرمایه گذاری اقتصادی برای عبور از بحران آورده ایم. ما آمادیم خیلی سریع سرمایه گذاری هایی را شروع کنیم که با آنها در دولت ارمنستان کار کردیم. ما پنج برنامه ویژه را پیشنهاد می کنیم که می توانیم از طریق آنها در زمینه های کلیدی وضعیت مردم ارمنستان را به طور قابل توجهی بهبود بخشیم - 1.6 میلیارد یورو سرمایه گذاری می کنیم.
پیش از این گزارش شده بود که بیماری همه گیر ویروس کرونا در درجه اول به دو بخش اقتصاد - گردشگری و حمل و نقل - ضربه می زند. بسته شدن مرزها موجب اختلال در تجارت و گردشگران شده و مانع از این می شود که بسیاری از کارگران فصلی، به ویژه کارگران کشاورزی در خارج از کشور فعالیت کنند.
در همان زمان، کاهش قیمت کالاهای جهانی مستقیماً بر آذربایجان، ارمنستان و بلاروس تأثیر گذاشت و کاهش در ورودی حواله ها پیامدهای منفی آنچه در منطقه اتفاق می افتد را تشدید کرد.