انتخابات زودهنگام ارمنستان برای پایان دادن به بن‌ بست سیاسی در این کشور برگزار می‌ شود.

 

به گزارش جماران به نقل از شبکه الجزیره، چند ماه پس از تنش‌ ها با جمهوری آذربایجان در قره باغ، شهروندان ارمنستان امروز یکشنبه برای برگزیدن نمایندگان پارلمان این کشور به پای صندوق‌ های رای رفته اند.

 

E4Tm5_-XEAoa7Oo

 

این دومین انتخابات زودهنگام در چهار سال گذشته است.

در انتخابات امروز بیش از 2000 حوزه رای گیری در سراسر ارمنستان باز شده و 2.6 میلیون نیز واجد شرایط رای دادن هستند. 21 حزب سیاسی و چهار ائتلاف انتخاباتی در این رای گیری شرکت دارند اما دو نیروی سیاسی، رقبای اصلی هستند: «نیکول پاشینیان» کفیل مقام نخست وزیری و «روبرت کوچاریان» رئیس جمهور سابق دو جبهه اصلی این انتخابات را نمایندگی می‌ کنند.

 

E4TqlkkXEAE7KTE

E4TqlZqXIAAxCwp

 

نتیجه یک نظرسنجی که هفته گذشته منتشر شد از پیشتازی اندک جبهه تحت رهبری روبرت کوچاریان حکایت داشت. بنا به نتیجه این نظرسنجی جبهه سیاسی «ارمنستان» به رهبری رئیس جمهور پیشین با جلب حمایت 29 درصد از رای دهندگان از حزب «پیمان مدنی» به رهبری نیکول پاشینیان پیش افتاده است.

 

armenia-election

 

ناظران سیاسی می‌ گویند پیش بینی نتیجه انتخابات ارمنستان سخت است چرا که از یک سو بی علاقگی رای دهندگان بالا است و از سوی دیگر در روزهای پایانی قبل از موعد انتخابات، هم پاشینیان و هم کوچاریان  توانسته بودند جمعیت زیادی را به تجمعات انتخاباتی خود جلب کنند.

نیکول پاشینیان در سال 2018 و در پی وقوع یک انقلاب رنگین و مسالمت آمیز و با وعده برکناری حاکمان «فاسد» به قدرت رسید. با این حال شکست ارمنستان از جمهوری آذربایجان در آخرین جنگ قره‌ باغ دولت پاشینیان را به‌ شدت تضعیف کرد و وی در نهایت دو ماه پیش از برگزاری انتخابات زودهنگام از سمت خود کناره گرفت.

 

E4T00eTWEAApUr8

 

انتخابات زودهنگام ارمنستان برای پایان دادن به بن‌ بست سیاسی در این کشور و به درخواست نیکول پاشینیان سرپرست دولت و با هدف حل مشکلات و آرام کردن مردم بابت توافق صلح امضا شده با دولت باکو در نوامبر گذشته میلادی برگزار می‌ شود. پاشینیان امیدوار است با افزایش شمار نمایندگان همسو با خود در پارلمان، دولتی قدرتمند را تشکیل دهد. با این حال مخالفان گوناگون دولت، برای تشکیل پارلمان و دولت جدید مصمم هستند. این انتخابات در حالی برگزار می‌ شود که با وجود عقب‌ نشینی ارمنستان از بسیاری از مناطق قره‌ باغ، تنش‌ های پراکنده میان این کشور و جمهوری آذربایجان همچنان ادامه دارد.

توافق صلح با میانجی‌ گری روسیه به نبرد شش هفته‌ ای بین نیروهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه قره باغ پایان داد. هزاران تن از مردم ارمنستان در اعتراض به این توافق که آن را خیانتی به منافع کشورشان می‌ دانستند، به خیابان‌ های ایروان آمدند.

درگیری‌ ها در سپتامبر گذشته میلادی در منطقه قره باغ آغاز شد و نیروهای جمهوری آذربایجان وارد منطقه مورد مناقشه شده و برای شش هفته این درگیری‌ ها با حملات سنگین توپخانه و پهپادی به کشته شدن بیش از 6000 تن انجامید.

روبرت کوچاریان 66 ساله بین سال های 1998 تا 2008 رئیس جمهور ارمنستان بود. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی ارمنستان

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.