وزیر دفاع امریکا سفر خود را به آسیا شروع کرده و این اولین سفرهای خارجی او در مقام رئیس پنتاگون است. همچنین قرار است وزیر خارجه امریکا نیز در توکیو و سئول به لوید آستین ملحق شود.

 

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، تهدیدات چین و کره شمالی در مورد اولین سفر دولت بایدن در سطح کابینه به خارج از کشور؛ به عنوان بخشی از تلاش گسترده تر برای تقویت نفوذ آمریکا و آرام کردن نگرانی ها در مورد نقش آمریکا در آسیا بسیار زیاد خواهد بود.

این در حالی است که یک مقام ارشد دولت جو بایدن روز شنبه گفت که مقامات آمریکایی از ماه گذشته سعی کرده اند از طریق چندین کانال با کره شمالی ارتباط برقرار کنند، اما هنوز پاسخی دریافت نکرده اند. به گفته این مقام ارشد آمریکایی، دولت جدید این کشور چندین بار سعی کرده تا با کره شمالی تماس برقرار کند ولی در یک سال گذشته پیونگ یانگ به تماس های صورت گرفته از سوی دولت های بایدن و ترامپ پاسخ معناداری نداده است.

این مقام توضیح نداد که پیغام آمریکا چه محتوایی داشته و دقیقا چه نوع تلاش‌هایی انجام شده است اما تاکید کرد که دولت بایدن مشغول بازبینی سیاست آمریکا نسبت به کره شمالی است و نهادهای مختلف دولت در این تلاش نقش دارند. او گفت دولت مشغول «بازبینی تمامی گزینه‌ های موجود برای رسیدگی به خطر روزافزون کره شمالی برای همسایه‌ هایش و برای جامعه وسیع ‌تر جهانی است.»

هنوز روشن نیست که بی ‌تفاوتی یا خاموشی کره شمالی چه تأثیری بر سیاست آمریکا خواهد گذاشت.

یکی از مسیرهای دیپلماتیک به کار گرفته شده، ارسال پیام به دفتر نمایندگی کره شمالی در سازمان ملل متحد بوده است. از سوی دیگر، رسانه های کره شمالی کماکان از به رسمیت شناختن پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری خودداری کرده اند و هنوز حتی اسم بایدن هم به عنوان رئیس ‌جمهور آمریکا نیامده است.

 

56867175_303

 

این امر باعث می شود که رایزنی ها با همسایگان این کشور یعنی ژاپن، کره جنوبی و چین بسیار مهم تر باشد.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه و «لوید آستین» وزیر دفاع برای مذاکرات چهار روزه از دوشنبه به ژاپن و کره جنوبی می روند، زیرا دولت جدید تلاش می کند همکاری های خود را با دو متحد مهم منطقه ای تقویت کند. این سفر در آستانه دیدار روز پنجشنبه هجدهم ماه مارس بین بلینکن و «جیک سولیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید با «وانگ یی و یانگ جی چی» همتایان چینی آنها در «آنکوریج» آلاسکا صورت می‌گیرد.

لوید آستین در جمع خبرنگارانی که او را در سفر به سه کشور آسیایی ژاپن، هند و کره جنوبی همراهی می ‌کنند، گفت: «این سفر کلا در مورد ائتلاف و مشارکت است. هدف از این سفر تقویت توانمندیهاست.» 

وزیر دفاع آمریکا ادامه داد در حالی که همه تمرکز آمریکا متوجه مقابله ضدجهادی در خاورمیانه است، چین به سرعت در حال نوسازی ارتش خود است.

آستین با اذعان تلویحی به پیشرفت ‌های نظامی چین، گفت: برتری رقابتی که ما داشتیم، رو به افول گذاشته است. البته ما هنوز این برتری را حفظ می‌ کنیم و در تلاشیم آن را تقویت کنیم.

وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: هدف ما اطمینان از حفظ توانمندی ‌ها و برنامه ‌های عملیاتی لازم برای برخورداری از بازدارندگی لازم مقابل چین و هر کشور دیگری است که قصد خصومت با آمریکا را دارد. 

آستین ادامه داد: یکی از مواردی که وزیر خارجه و من قصد انجام آن را داریم، تقویت اتحاد‌های منطقه ‌ای است. ما در این سفر، بیشتر، نظرات و پیشنهاد‌های متحدان منطقه‌ ای خود را خواهیم شنید. 

برخی از کارشناسان این سفر را در سایه بی اعتمادی دو متحد  شرق دور نسبت به دولت قبلی آمریکا می دانند . در عین حال گفته می شود هدف از سفر آسیایی اعضای کابینه بایدن، بازگرداندن آن چیزی است که وی آن را یک رویکرد آرام و یکدست در روابط با توکیو و سئول پس از چهار سال روابط معاملاتی و غالباً دمدمی مزاجانه در دوران دونالد ترامپ باشد. او با ملاقات با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی نه یک بار، بلکه سه بار، هنجارهای دیپلماتیک را لغو کرد. اما سه دور دیدار میان دونالد ترامپ با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی دستاورد چندانی نداشت و پیونگ یانگ با خلع سلاح هسته ای موافقت نکرد.

پیونگ ‌یانگ خواهان لغو برخی تحریم‌ ها در ازای کاهش ظرفیت ‌های هسته ‌ای خود بود اما واشنگتن توافق نکرد. البته تنش ‌های بین دو کشور در طول این سه نشست از سال اول ریاست ‌جمهوری ترامپ (2017) که در آن رئیس‌ جمهور آمریکا و رهبر کره شمالی در توییتر همدیگر را تهدید به حمله می ‌کردند، بهتر بود. در آن سال کره شمالی دست به آزمایش موشک ‌های دوربرد زد که قابلیت حمله به شهرهای آمریکا را دارند و این باعث درگرفتن دعوای لفظی بین پیونگ یانگ و واشنگتن شد.

بلینکن و آستین همچنین برنامه هایی برای برگزاری جلسات مجازی با روزنامه نگاران، اعضای جامعه مدنی و دیگران دارند. آنها پس از اطمینان به همتایان خود در مورد تعهدات ایالات متحده در قبال امنیت ژاپن و کره جنوبی، قصد دارند بر روی چین با قاطعیت، چالش هسته ای کره شمالی و بیماری همه گیر ویروس کرونا تمرکز کنند.

بایدن در اولین ماه های حضورش درخواست خود برای بازگشت آسیا و اقیانوسیه به راس برنامه های سیاست خارجی ایالات متحده را اعلام کرده است. بایدن با رعایت مضمون گسترده تر دیپلماتیک «بازگشت آمریکا»، متعهد شده است که ثبات منطقه را در هسته اصلی ابتکارات بین المللی خود حفظ کند.

در حال حاضر، دولت جدید آمریکا در حال بررسی سیاست این کشور در رابطه با کره شمالی است و پیش بینی می شود سیاست جدید واشنگتن ماه آینده اعلام شود. کیم جونگ اون اندکی قبل از ورود جو بایدن به کاخ سفید، از «گسترش زرادخانه هسته‌ ای» کشورش خبر داده و آمریکا را «بزرگترین دشمن» کشورش خوانده بود. جو بایدن در جریان کارزار انتخابات ریاست جمهوری، رهبر کره شمالی را «جنایتکار» خوانده و گفته بود، تنها در صورتی حاضر به ملاقات و گفت ‌و گو با اوست که از زرادخانه اتمی خود دست بردارد.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا یک ماه پیش چالش ‌های ناشی از برنامه‌ های تسلیحاتی کره شمالی را یکی از اولویت‌ های دولت جدید آمریکا عنوان کرد. با این حال، کیم جونگ اون در آستانه به قدرت رسیدن جو بایدن گفت که فعالیت ‌های سیاسی خارجی کشورش باید در جهت به زانو در آوردن آمریکا تنظیم و متمرکز شود.

این کشور همچنین در آستانه برگزاری مراسم تحلیف بایدن از موشک‌ های بالستیک جدید خود رونمایی کرد.

کره شمالی این روزها حتی از حد معمول هم بیشتر از جهان بیرون خود منزوی است، چرا که بیش از یک سال است که مرزهای خود را برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا به کلی بسته است. در چند ماه گذشته بازرگانی این کشور با چین، که متحد اصلی آن محسوب می‌ شود، بیش از 90 درصد کاهش داشته است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.