گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

علی بیگدلی: نوع تقاضای آمریکا از ایران با سال 2015 متفاوت است/ استراتژی بایدن در خاورمیانه، «شکیبایی» است

یک تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: ایران در دو راهی مذاکره و عدم مذاکره گرفتار شده است و با اینکه آقای ظریف تقریبا در تمامی اظهارنظرهای خود گفته که درباره مسائل دیگر مذاکره ای در کار نیست. اما به نظر می رسد که مسئولین ایرانی باید تصمیمی مهم تر اتخاذ کنند.

پایگاه خبری جماران: این روزها با اظهارنظرهای مختلف مقامات کاخ سفید، شرایط برای حل و فصل موضوعات حول محور برجام سخت تر از گذشته شده است. به نظر می رسد پای خواسته های جدیدی از ایران مطرح باشد که به گفته تحلیلگران با تقاضاهای سال 2015 متفاوت است.

هرچند مقامات ایران تاکنون هرگونه مذاکره درباره مسائل غیرهسته ای را رد کرده اند، اما به نظر نمی رسد که برای رسیدن به راه حلی واحد، مسیر ساده ای در پیش باشد.

در همین ارتباط، یک تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: بایدن و تیم همراهش نیاز به زمان بیشتری دارند و طرفین می توانند با دیپلماسی پنهانی و محرمانه گام های موثری برای به دست آوردن امتیازهای برابر بردارند.

استراتژی بایدن به کار بستن شکیبایی درخصوص مسائل خاورمیانه است

علی بیگدلی در گفت و گو با خبرنگار جماران، گفت: متاسفانه علاوه بر این که ما در اظهارنظرها و تصمیماتی که می گیریم، عجولانه برخورد کرده ایم، بازیگری بایدن و اطرافیانش هم توأم با تاخیر و تعجیل است و آنها چندان پر التهاب وارد مساله خاورمیانه نشده اند. با اینکه بایدن نسبت به بازگشت به برجام ابراز تمایل کرده، ولی به نظر می رسد که استراتژی او در خصوص تمامی مسائل از ماه ها قبل چیده شده است.

وی افزود: بایدن و تیم همراهش درباره هیچ کدام از مسائل خاورمیانه اظهارنظر قطعی نکرده اند و در خصوص ایران نیز صرفا به گفتن این جمله بسنده می کنند که ایران باید به تعهدات برجامی خود بازگردد. در مورد عربستان و اسرائیل نیز همین طور است. بنابراین استراتژی او به کار بستن شکیبایی درخصوص مسائل خاورمیانه است. به نظر می رسد که آنها صبر خواهند کرد تا التهاب خاورمیانه ناشی از دوره ترامپ کاهش پیدا کند.

نوع تقاضای آمریکا از ایران با سال 2015 متفاوت است

این تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: در ارتباط با رفتار ایران نیز برخی شتابزدگی ها رخ داد. نمونه آن را می توان در خصوص مصوبه برجامی مجلس مشاهده کرد. اینکه نمایندگان تاکید کنند اگر آمریکا به تعهدات برجامی عمل نکند و تحریم ها را برندارد، از ان پی تی خارج می شویم، مقداری عجولانه بود. به نظرم باید فرصت بیشتری به بایدن می دادیم چرا که هنوز مهره های کابینه او کامل نشده و نتوانسته به تمامی ابعاد سیاست داخلی و خارجی خود بپردازد.

وی بیان کرد: بحث دوم مربوط به اختلافات عمیقی است که میان ما و آمریکا وجود دارد. ما گفته ایم نیاز به مذاکره نداریم و آمریکا باید تحریم ها را بردارد. اما به این سادگی نیست و این موضوع به نوعی خوشبینی برخی از مقامات ما را نشان می دهد. به نظر می رسد که اظهارنظرهای مقامات ما، سیاست پیشگیرانه ای است برای اینکه آمریکا تقاضاهای دیگری نداشته باشد. امروز مشخص شده که نوع تقاضاهایی که آنها از ما دارند با تقاضاهای سال 2015 متفاوت است.

 

آمریکا بسته ای از پیشنهادات جدید را مطرح کرده است

بیگدلی اظهار داشت: تقاضایی که در دوره اوباما از ایران شد با خواسته هایی که دولت بایدن از ما دارد، متفاوت است. می بینیم که مسائلی از قبیل رعایت حقوق بشر، کنترل موشک ها، دخالت ایران در کشورهای منطقه ای و همچنین کمک های تدارکاتی و تسلیحاتی به گروه هایی که آمریکا نامشان را «تروریست» گذاشته، مطرح شده است. در واقع، آمریکا بسته ای از پیشنهادات جدید را مطرح کرده و همین باعث شده تا ما با مشکلات تازه ای مواجه باشیم.

وی بیان کرد: ایران در دو راهی مذاکره و عدم مذاکره گرفتار شده است و با اینکه آقای ظریف تقریبا در تمامی اظهارنظرهای خود گفته که درباره مسائل دیگر مذاکره ای در کار نیست. اما به نظر می رسد که مسئولین ایرانی باید تصمیمی مهم تر اتخاذ کنند. زیرا فشارهای اقتصادی زندگی مردم را تحت شدیدترین تاثیرات قرار داده و پیداست که آمریکایی ها نیز نمی توانند ایران را در حل مسائل منطقه نادیده بگیرند. به نظرم بایدن و تیم همراهش نیاز به زمان بیشتری دارند و طرفین می توانند با دیپلماسی پنهانی و محرمانه گام های موثری برای به دست آوردن امتیازهای برابر بردارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.