گرچه فرمان برکناری شش نفر در وزارت دفاع عربستان از سوی ملک سلمان صادر شده است، اما تردیدی وجود ندارد که این اقدامات از سوی محمد بن سلمان صورت می ‌گیرد.

 

به گزارش جماران، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: چهار مقام ارشد و دو شاهزاده عربستان به اتهام «فساد مالی» و «انجام فعالیت ‌های مشکوک مالی» در وزارت دفاع برکنار شده ‌اند. علت واقعی این برکناری ‌ها روشن نیست. منتقدان محمد بن سلمان با دیده تردید به این اقدامات می‌ نگرند.

دستگیری اعضای خاندان سلطنتی در عربستان و برکناری آنها از پست‌ های کلیدی در سال ‌های گذشته پدیده نادری نبوده است.

اکنون دولت عربستان سعودی اعلام کرده است که به دستور ملک سلمان، پادشاه این کشور 6 نفر از مقامات ارشد از کار خود برکنار شده ‌اند. دو نفر از آنها از اعضای خاندان سلطنتی عربستان هستند.

در بین این افراد نام شاهزاده «فهد بن ترکی» فرمانده نیروهای عربستان در یمن و پسر او، «شاهزاده عبدالعزیز بن فهد» معاون فرماندار استان «جوف» نیز دیده می ‌شود.

شاهزاده فهد بن ترکی فرماندهی نیروهای عربستان در جنگ یمن را در فوریه سال 2018 برعهده گرفته بود. این در حالی است که جنگ یمن در سال 2015 و به ابتکار «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان آغاز شده بود.

سپردن رهبری ائتلاف نظامی عربستان در یمن به فهد بن ترکی در شرایطی صورت گرفت که صنعا همچنان در اختیار حوثی ها بود.

شاهزاده فهد بن ترکی پیش از آن نیز در پست ‌های کلیدی ارتش سلطنتی عربستان فعالیت می ‌کرده است؛ او از جمله نظارت بر لشکر پیاده سلطنتی را برعهده داشته است.

فساد مالی یا تحکیم قدرت

گرچه فرمان برکناری این شش نفر از سوی ملک سلمان صادر شده است، اما تردیدی وجود ندارد که این اقدامات از سوی محمد بن سلمان صورت می ‌گیرد.

محمد بن سلمان ولیعهد 35 ساله عربستان که عملا زمام امور این کشور را برعهده دارد، بارها اعلام کرده است که مبارزه با فساد در شمار اولویت ‌های او در اداره کشور است.

برکناری این دو شاهزاده و چهار مقام ارشد دیگر این کشور نیز به اتهام فساد مالی و فعالیت ‌های مشکوک مالی مشاهده شده در وزارت دفاع صورت گرفته است.

توضیح بیشتری پیرامون این فعالیت ‌های مشکوک مالی  در اختیار رسانه‌ ها قرار نگرفته است. بنابراین روشن نیست که آیا این افراد بازداشت شده ‌اند یا وکیلی برای آنها پیش‌بینی شده است.

در بیانیه دولت عربستان درباره برکناری این افراد آمده است که تحقیقات پیرامون این پرونده با مشارکت مسئولان دولتی و نظامی ادامه خواهد داشت و اقدامات ضروری پس از روشن شدن نتایج این تحقیقات صورت خواهد گرفت.

منتقدان محمد بن سلمان در صحت اتهامات وارده به این افراد تردید دارند و این اقدامات را تلاش‌ های او برای حذف رقبا و تحکیم قدرت خود می ‌دانند.

لازم به یادآوری است که محمد بن سلمان پس از به دست گرفتن زمام امور کشور نیز با استفاده از اتهام مبارزه با فساد، دست به اقدامات مشابهی زده بود.

در سال 2017 به دستور محمد بن سلمان هتل مجلل «رتیز کارلتون» در ریاض تبدیل به زندان شد و شماری از مقامات بلندپایه و شاهزادگان خاندان سلطنتی برای چندین هفته در این هتل زندانی شده بودند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.