داروی جدید فقط در مراحل اولیه ابتلا به کرونا مفید خواهد بود.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، شرکت بیوتکنولوژی «ایمونوا» در آرژانتین در حال ساخت سرم ضد کووید ۱۹ است. در این روش، پلاسمای خون اسب به روش پلاسمافرزیس به دست آمده و از آن سرمی برای جلوگیری از ورود ویروس جدید کرونای به سلولها میشود. طبق گفته محققان آرژانتینی، این دارو تنها در مراحل اولیه ابتلا به بیماری کووید ۱۹ موثر خواهد بود.
«لینوس اسپاتز» سرپرست گروه پژوهشی این شرکت در این باره میگوید: «واکسن زدن در درازمدت همیشه بهترین روش است. اما این دارو در صورتی که در مراحل اولیه شروع بیماری کووید ۱۹ به بیماران داده شود از ورود ویروس به سلولها جلوگیری میکند.»
به گفته او خون اسب مانند یک «کارخانه بیولوژیکی» عمل میکند: «اسبها مثل کارخانه زیستی هستند، هیچ اتفاقی برایشان نمیافتد. این کار مثل واکسن زدن آنها علیه چیزی است. آنها پادتن تولید میکنند و شما میتوانید مقدار زیادی از این پادتنها را بدست بیاورید، چرا که میتوانید از طریق پلاسمافرزیس مقدار زیادی سرم تولید کنید. در این روش، خونی که از اسبها گرفته شده دوباره به بدنشان منتقل میشود.»
به گفته سرپرست این تیم پژوهشی، سرمی که بدین ترتیب به دست میآید ۲۰ الی ۱۰۰ برابر بیشتر از سرم مبتلایان به کووید-۱۹ در حال نقاهت قدرت خنثی کردن ویروس جدید کرونا را دارد.
این شرکت بنا دارد داروی جدید را ظرف ۱۵ الی ۲۰ روز آینده در ۱۵ بیمارستان و کلینیک خصوصی در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین، بر روی حدود ۲۵۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ آزمایش کند. به گفته سرپرست تیم پژوهشی پیشبینی شده آزمایش این دارو دو ماه به طول انجامد.