در حالی که در بسیاری از شهرها و ایالات آمریکا مقام‌ ها برای ممنوع کردن تکنیک پا روی گلو و گردن گذاشتن از سوی پلیس اقدام کرده‌ اند، ترامپ اعلام کرده ممکن است این روش در موقعیت ‌های خطرناک لازم باشد.

 

به گزارش جماران، خبرگزاری فرانسه گزارش داد در ماجرای کشته شدن «جورج فلوید» سیاه پوستی که سه هفته پیش جرقه اعتراضات تازه را در آمریکا زد، دو افسر تازه کار یعنی «جی کونگ» و «توماس لین» جورج فلوید را از پشت روی زمین خواباندند و افسر آموزش آنها، «درک شاوین»، 8 دقیقه و 46 ثانیه زانوی خود را روی گردن فلوید فشار داد.

حال در بسیاری از شهرها و ایالات آمریکا مقام‌ ها برای ممنوع کردن این تکنیک پلیس اقدام کرده‌ اند. این ممنوعیت یکی از مطالبات معترضان به مرگ جورج فلوید است.

اکنون «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است روش جنجالی مورد استفاده برخی از ماموران پلیس این کشور برای مهار مظنونان باید «به طور کلی» ممنوع شود، ولی ممکن است این روش در موقعیت ‌های خطرناک لازم باشد.

ترامپ در گفت و گو با فاکس نیوز که روز جمعه پخش شد، اعلام کرد: «اگر مامور پلیس در یک درگیری بد باشد و فردی را گرفته باشد... شما باید مراقب باشید.»

وی افزود: «ایده ایجاد حالت خفگی (روش جنجالی مورد استفاده پلیس) خیلی بی ضرر و خیلی بی عیب به نظر می‌ آید.»

با این حال، ترامپ در این مصاحبه اعلام کرد ممنوع کردن چنین اقدامی - که یکی از درخواست ‌های اصلی معترضان آمریکایی است - «به طور کلی» خوب خواهد بود.

معترضان از کشته شدن جورج فلوید سیاه پوست به دست یک مامور سفیدپوست پلیس که روی گردن وی زانو زده بود، به خشم آمده اند.

ترامپ افزود ممکن است «توصیه‌های بسیار محکمی» به مقامات محلی ارائه کند.

اظهارات ترامپ در این مصاحبه در واکنش به درخواست ‌ها از سراسر کشور برای خودداری پلیس از وارد کردن فشار به گلو و گردن در جریان دستگیری مظنونان است. ممکن است استفاده از این تکنیک به کشته شدن مظنون منجر شود.

موافقت ضمنی رئیس‌ جمهور آمریکا می ‌تواند خبر خوشی برای دموکرات ‌ها و جمهوری‌ خواهان در کنگره تلقی شود که در حال رایزنی برای تهیه لایحه اصلاحات اصولی در نیروی پلیس ‌‌اند.

همزمان در نیویورک، «اندرو کومو» فرماندار این ایالت در یک فرمان ویژه خواهان اصلاحات بنیادین در صدها اداره پلیس در سراسر نیویورک شده است.

این مقررات که از آوریل آینده (2021) به اجرا گذاشته خواهد شد مربوط به استفاده از زور و جانبداری نیروهای پلیس و سایر مسائلی است که به اعتراضات اخیر ضد نژادپرستی در آمریکا منجر شده است.

کومو می ‌گوید که برای مبارزه با نژادپرستی سازمان یافته باید ادارات پلیس تغییر کنند و به روز شوند و صلاحیت استفاده از بودجه عمومی را داشته باشند.

بر اساس قانون جدید، سوابق انضباطی نیروهای پلیس باید علنی باشد و همچنین استفاده از شیوه «گرفتن گردن» افراد ممنوع خواهد شد.

ترامپ حتی در پاسخ به سوال مجری فاکس نیوز که از رئیس‌جمهور آمریکا پرسید چرا در توییتر نوشته: «غارت که شروع شود، شلیک هم شروع می‌ شود»، گفت که منظورش این بوده که «وقتی غارت و آشوب شروع می ‌شود، در اغلب مواقع مرگ و خونریزی هم پشت آن می ‌آید که خیلی موقعیت بدی است.» این همان توییت ترامپ است که توئیتر دسترسی همگانی به آن را محدود کرد و روی آن برچسب هشدار «ترویج خشونت» زد.

فلوید زمانی جان خود را از دست داد که یک مامور پلیس در مینیاپولیس حدود 9 دقیقه روی گردن وی زانو زد و به حرف وی درباره این که نمی ‌تواند نفس بکشد، توجهی نکرد. مقامات این شهر قبول کرده اند این روش را ممنوع کنند.

در نیویورک، یک آمریکایی-آفریقایی تبار دیگر به نام «اریک گارنر» سال 2014 زمانی جان باخت که مامور پلیس در جریان دستگیری اش، وی را در حالت خفگی قرار داد.

گارنر به دلیل فروش غیرقانونی سیگار، هنگامی که پلیس تلاش می‌ کرد او را بازداشت کند، جان خود را از دست داد. پزشکی قانونی نیویورک گفته است مرگ اریک گارنر به دلیل فشار بر قفسه سینه او در شرایطی بوده که پلیس او را بدون اجازه حرکت به طور فیزیکی روی زمین نگهداشته بود.

تصاویر ویدئویی حکایت از آن داشتند که «دانیال پانتالیو» مامور پلیس دست های خود را دور گردن گارنر قفل کرده و سپس او را با خود به سمت زمین کشانده بود.

«ماریا هابرفلد» استاد کالج عدالت کیفری آمریکا در این باره می گوید: کشور آمریکا علیرغم داشتن 18000 واحد مختلف پلیس هیچ استاندارد ملی آموزشی ندارد. این در حالیست که در سراسر جهان، پلیس موظف است سال ها آموزش ببیند. اکنون  مرگ فلوید آخرین نمونه ای است که سیستم آموزشی کهنه و کشنده و ناکارآمد آمریکا را به رخ می کشد.

هابرفلد تاکید می کند: ما خیلی عقب هستیم. در ایالات متحده، آموزش افسران پلیس بین 10 تا حداکثر 36 هفته طول می کشد. این سطح آموزش با آموزش مورد نیاز در بیشتر کشورهای اروپایی و سایر کشورهای جهان تفاوت اساسی دارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.