در حال حاضر سه کشور آمریکا، برزیل و روسیه بیشترین تعداد مبتلا را دارند و از لحاظ شمار جان باختگان نیز آمریکا، انگلیس و برزیل بیشترین تلفات را داشته اند.
به گزارش جماران، شمار مبتلایان به کرونا در جهان به 7,103,184 نفر، و تعداد جان باختگان بر اثر این بیماری نیز به 406,353 نفر رسیده است.
در حال حاضر سه کشور آمریکا، برزیل و روسیه بیشترین تعداد مبتلا را دارند و از لحاظ شمار جان باختگان نیز آمریکا، انگلیس و برزیل بیشترین تلفات را داشته اند.
بر اساس آخرین آمار دانشگاه جانز هاپکینز، آمریکا با 2 میلیون و 7 هزار و 449 مبتلا و 112 هزار و 469 فوتی در اثر بیماری کووید19 رتبه نخست را در میان کشورهای جهان دارد.
از 50 ایالت آمریکا در حال حاضر فقط ایالت «نیوجرسی» همچنان در وضعیت «ماندن در خانه» است و بقیه ایالت ها یا به طور کامل بازگشایی شده اند یا در یکی از سه مرحله بازگشایی قرار دارند.
برزیل که به یکی از کانون های جدید کرونا تبدیل شده، امروز دوشنبه طبق آخرین گزارش دانشگاه جانز هاپکینز با 691 هزار و 962 مبتلا رتبه دوم را در فهرست 10 کشور اول کرونایی جهان به دست آورده است. شمار مبتلایان در این کشور تنها در ظرف دو هفته دو برابر شده است.
کارشناسان گمان می کنند که تعداد واقعی مبتلایان در برزیل می تواند چندین برابر بیشتر از میزان رسمی ثبت شده باشد.
دولت برزیل برای مقابله با بحران کرونا راه غیرمعمولی را در پیش گرفته و انتشار آمار روزانه مبتلایان و قربانیان را متوقف کرده است.
روسیه با 476 هزار و 658 مبتلا در جایگاه سوم قرار دارد اما این کشور به لحاظ فوتی ها در رتبه 12 قرار گرفته است. در روسیه 5 هزار و 971 نفر بر اثر ابتلا به کووید19 جان خود را از دست داده اند.
تعداد مبتلایان به کرونا در انگلیس به 286 هزار و 194 نفر رسیده اما این کشور با بیش از 40 هزار فوتی بعد از آمریکا همچنان جایگاه دوم را در جهان حفظ کرده است. تنها در ظرف دو هفته چهار هزار نفر به شمار فوتی ها در انگلیس افزوده شده است.
کاهش محدویت ها در اسپانیا و ادامه مرگ و میر
در شرایطی که اسپانیا محدودیت های وضع شده برای مقابله با کرونا را کاهش داده، در عرض دو هفته گذشته حدود چهار هزار نفر جانشان را در اثر بیماری کووید 19 در این کشور از دست داده اند.
اسپانیا به لحاظ شمار مبتلایان و فوتی ها در مقام ششم کشورهای کرونایی جهان قرار گرفته است.
اجرای قوانین قرنطینه دو هفته ای برای مسافران ورودی به انگلیس
در انگلیس از امروز دوشنبه قانونی به اجرا گذاشته شد که بنابر آن مسافرانی که به این کشور وارد می شوند برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا، موظفند به مدت دو هفته در قرنطینه بمانند.
این مسافران در هنگام ورود موظفند اطلاعات مرتبط با اقامت خود را به مرزبانی اعلام کنند.
انگلیس این برنامه را برای جلوگیری از موج دوم شیوع کرونا طراحی کرده است. برخی صنایع هشدار داده اند که از این قوانین به شدت متضرر می شوند.
در انگلیس بر اساس قوانین جدید کسانی که قرنطینه را رعایت نکنند معادل 1000 پوند جریمه خواهند شد. در اسکاتلند این جریمه حدود 480 پوند خواهد بود.
این قوانین مختص سفرهای هوایی نیست و تمامی مسافران بین المللی که از مرزهای زمینی، دریایی و ریلی وارد انگلیس شوند مشمول این قانون خواهند شد.
کسانی که از اعلام آدرس خود که قرار است طی این دو هفته در آن بمانند خودداری کنند، باید به مکان های خاصی که دولت تعیین کرده بروند که هزینه آن را هم خود مسافران می پردازند.
برای کسانی که هنگام ورود به انگلیس آدرس خود را اعلام نکنند، جریمه ای معادل 100 پوند در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر صنایع هوایی و شماری از نمایندگان مجلس از دولت به دلیل اجرای این طرح انتقاد کرده اند.
مسافران جمهوری ایرلند، جزایر مانش و جزیره «آیل آو من» بین ایرلند و انگلیس مشمول این قرنطینه نیستند.
رشد جهش وار شیوع کرونا در هند و پرو
داده های دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا که میزان آلودگی به کرونا و آمار جانباختگان در 180 کشور جهان را گزارش می دهد، حاکی از آن است که وضعیت کشورهای رتبه های پنجم تا دهم در آلودگی به کرونا در چند روز گذشته تغییر کرده است.
هند که دو هفته پیش در جایگاه یازدهم کشورهای کرونایی جهان قرار داشت، اکنون در ظرف دو هفته با رشد دوبرابری تعداد بیماران کرونایی مواجه شده است.
هند با بیش از 258 هزار نفر آلوده به کرونا اکنون در جایگاه پنجم کشورهای کرونایی جهان قرار گرفته اما تعداد فوتی ها در این کشور 7 هزار نفر اعلام شده است. بر اساس داده های دانشگاه جانز هاپکینز شمار فوتی ها هم در ظرف دو هفته گذشته در هند دو برابر شده است.
یکی دیگر از کشورهایی که به فهرست 10 کشور کرونایی جهان پیوسته پرو است که با بیش از 196 هزار مبتلا در جایگاه هشتم قرار گرفته است. دو هفته پیش پرو رتبه دوازدهم را در جدول بیماران کرونایی داشت.
بهبود یافتن آخرین بیمار مبتلا به کرونا در نیوزیلند
پزشکان نیوزیلند اعلام کردند که آخرین بیمار مبتلا به کرونا در این کشور بهبود یافته و بیش از دو هفته در این مورد جدیدی شناسایی نشده است.
«جاسیندا آردرن» نخست وزیر نیوزیلند اعلام کرد در پی بهبود وضعیت و عدم وجود مبتلا به کرونا در این کشور، از روز سه شنبه از سطح دوم محدودیت ها وارد سطح اول می شویم.
نخست وزیر نیوزیلند در این رابطه به خبرنگاران گفت: ما بعد از نیمه شب (از روز سه شنبه) وارد سطح اول می شویم.
به گفته وی با ورود به سطح اول در کشور محدودیت های فعلی که در چارچوب مبارزه با شیوع کرونا اعمال شده بود، برداشته می شوند، اما ورود اتباع خارجی همچنان ممنوع خواهد بود.
در عین حال نخست وزیر نیوزیلند تاکید کرد که به طور قطع موارد جدیدی از ابتلا به بیماری کووید19 در این کشور شناسایی خواهد شد.
تاکنون در نیوزیلند 1504 مورد ابتلا به کرونا شناسایی شده است، 1482 نفر بهبود یافته و 22 نفر جان خود را از دست داده اند. طی 17 روز اخیر هیچ مورد ابتلای جدیدی در این کشور شناسایی نشده است.
روسیه
در روسیه آمار مبتلایان به حدود 476 هزار تن رسیده و مقام های دولتی شمار مرگ و میر را 5971 تن اعلام کرده اند.
منتقدان با ابراز تردید نسبت به شمار تلفات، از جمله به تجدید نظرها در آمار قبلی اشاره می کنند.
مقام های بهداشتی شهر مسکو چندی پیش آماری جدید و تجدیدنظر شده از تلفات ماه آوریل ارائه کردند؛ انتظار می رود این روند در مورد آمار ماه مه نیز تکرار شود.
موج جدید کرونا در عربستان
در عربستان سعودی نیز اعلام شد تعداد مبتلایان به کرونا از مرز 100 هزار تن گذشته و به 101،914 نفر رسیده است. مقام های بهداشتی این کشور می گویند در 10 روز گذشته موج جدید کرونا بازگشته و مجموع جان باختگان به 712 تن رسیده است.
شماری از نهادهای بین المللی نسبت به سهل انگاری و همچنین بازگشت موج جدید کرونا هشدار داده اند؛ این هشدار به سخنرانی رهبر کاتولیک های جهان نیز راه یافت.
هشدار پاپ
پاپ فرانسیس در مراسم هفتگی میدان سَن پیتر گفت: «نمی توان زودتر از موعد اعلام پیروزی کرد».
پاپ از اینکه شرایط در ایتالیا رو به بهبودی است ابراز خرسندی کرد اما بدون نام بردن از کشوری خاص گفت: «همین جمعه پیش، در یک کشور، هر دقیقه یک نفر فوت می کرد». کلیسای جامع و میدان سَنپیتر مدت ها به دلیل همه گیری کرونا تعطیل بود اما در حال حاضر هر دو محل با شرط محدودیت بازدیدکننده باز هستند.
بر اساس داده های دانشگاه جانز هاپکینز و سازمان بهداشت جهانی در میان 180 کشور دنیا، لزوتو با 4 بیمار کرونایی کم ترین بیمار کووید19 را دارد. این کشور یک میلیون و 800 هزار نفر جمعیت دارد و در جنوب آفریقا واقع شده است.