سازمان های اطلاعاتی آمریکا ادعای ترامپ درباره اینکه منشأ ویروس کرونا آزمایشگاهی در چین بوده است را رد کردند.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بدون آن که شاهدی بر مدعای خود بیاورد گفت مطمئن است منشأ ویروس کرونا از آزمایشگاهی در چین بوده است. او به این ترتیب آتش تنش با پکن بر سر منشاء شیوع این ویروس مرگبار را شعلهورتر ساخت.
رئیس جمهور آمریکا روز گذشته -پنجشنبه- ۳۰ آوریل (۱۱ اردیبهشت) در کاخ سفید ادعای خود مبنی بر خروج ویروس کرونا از آزمایشگاه ویروسشناسی ووهان چین را «با درجه بالایی از اطمینان» مطرح کرد، اما وقتی از وی پرسیده شد که آیا شواهدی بر این مدعا دارد دارد، گفت: «بله، بله دارم اما نمیتوانم به شما بگویم. من اجازه ندارم این را به شما بگویم.»
دونالد ترامپ پیش از این نیز چین را به ساخت ویروس و کم کاری در مدیریت کرونا متهم کرده بود. موسسه ویروسشناسی ووهان که زیر حمایت دولت چین فعالیت میکند تاکنون این ادعا را رد کرده و دیگر مقامات ایالات متحده نیز این کمتر از این احتمال صحبت کردهاند.
بیشتر کارشناسان معتقدند که این ویروس از یک بازار محلی فروش جانوران وحشی در ووهان منشأ گرفته و از حیوانات به انسان منتقل شده است. سازمانهای اطلاعاتی آمریکا نیز روز پنجشنبه اعلام کردند که ویروس جدید کرونا ساخت بشر نیست و از نظر ژنتیکی نیز دستکاری نشده است.
ترامپ طی هفتههای اخیر به شکل فزایندهای در زمینه عاملیت شیوع کرونا به چین اتهام زده است. همهگیری کووید ۱۹ تا کنون در آمریکا نزدیک به یک میلیون و صد هزار مبتلا و حدود ۶۴ هزار کشته بر جای گذاشته و به رکود اقتصادی بیپیشینه در این کشور انجامیده است، چیزی که بخت انتخاب مجدد ترامپ در انتخابات ماه نوامبر را پایین آورده است.
پیش از این و به دنبال انتشار برخی گزارشهای مطبوعاتی در مورد منشأ چینی ویروس کرونا، رئیس جمهور آمریکا گفته بود دولتش مشغول بررسی این موضوع است که آیا این ویروس مصنوعی بوده و در آزمایشگاه ووهان تحت حمایت دولت چین ساخته شده یا این که تصادفا از این آزمایشگاه یا آزمایشگاهی نظیر آن خارج شده است.
در حالی که ترامپ چین را به سوء مدیریت کرونا متهم کرده و میگوید دولت پکن به موقع جهان را از خطر کرونا آگاه نکرده، چین نیز گفته است که احتمالا ارتش آمریکا ویروس این بیماری را به چین وارد کرده است.
ترامپ روز پنجشنبه همچنین گفت که چین احتمالا یا نتوانسته جلوی گسترش کرونا را بگیرد یا تعمدا اجازه انتشار آن را داده است. رئیس جمهوری آمریکا البته در مورد این که آیا او رئیس جمهور چین، «شی جینپینگ» را مسئول نادرستی اطلاعات در مورد پیدایش کرونا میداند یا نه، اظهار نظری نکرد.
او درباره همکاری چین برای یافتن ریشه شیوع کرونا گفت: «به نظر میرسد که آنها حد اقل سعی میکنند تا حدودی با ما شفاف باشند.»
ترامپ همچنین افزود: «ما این موضوع را روشن خواهیم کرد. در آیندهای نه چندان دور خواهید دید. اما در هر صورت اتفاقی که افتاده وحشتناک است. باید ببینیم آیا آنها اشتباهی مرتکب شدهاند یا این که ابتدا یک اشتباه را شروع کردهاند و بعد مرتکب اشتباه دیگری شدهاند. شاید هم کسی به قصد این کار را انجام داده باشد.»
این در حالی است که سازمان های اطلاعاتی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کردند که نتیجه بررسی آنها نشان می دهد که ویروس جدید کرونا ساخت بشر نیست و از نظر ژنتیکی نیز دستکاری نشده است.
با این حال آژانس های اطلاعاتی ایالات متحده تاکید کرده اند که همچنان در حال بررسی منشاء بیماری همه گیر «کووید ۱۹» هستند. بنا به اعلام سازمان های اطلاعاتی آمریکا بررسی ها برای تعیین اینکه منشاء شیوع نوع جدید ویروس کرونا تماس با حیوانات یا حادثه ای در آزمایشگاه شهر ووهان در چین بوده است ادامه دارد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا پیش از این به احتمال نقش آفرینی آزمایشگاه ویروس شناسی ووهان در شیوع ویروس جدید کرونا اشاره کرده بودند. یک هیات دیپلماتیک و پژوهشی ایالات متحده پیش از این در سال ۲۰۱۸ میلادی پس از بازدید از آزمایشگاه ویروس شناسی شهر ووهان نسبت به «ضعف امنیتی آزمایشگاه ویروس های کرونا» هشدار داده بودند.
دولت چین چند هفته پیش محدودیت هایی را برای انتشار نتیجه تحقیقات درباره منشاء ویروس جدید کرونا وضع کرده بود.
بسیاری از دانشمندان بر این باور هستند که منشاء شیوع این ویروس خفاش ها هستند اما انتقال اولیه آن به انسان به واسطه یک حیوان دیگر صورت گرفته است.
سخنگوی وزارت خارجه چین پیش از این ادعا کرده بود که نوع جدید ویروس کرونا اولین بار در آمریکا ظهور کرده و ارتش ایالات متحده عامل انتقال آن به چین بوده است.
بنابراین گزارش، شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به بیماری همه گیر «کووید ۱۹» در کشورهای مختلف جهان از ۲۳۰ هزار نفر فراتر رفته است. این در حالی است که تاکنون نتیجه تست کرونای بیش از سه میلیون و ۲۶۰ هزار نفر مثبت اعلام شده است.