ارتش کره جنوبی اعلام کرد: کره شمالی امروز دوشنبه یک موشک کوتاه برد را در ساحل شرقی خود شلیک کرد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرد از یک شهر ساحلی در استان «هامگیونگ جنوبی» که در شرق کره شمالی واقع شده است، سه شلیک انجام شد. در بیانیه صادر شده توسط او همچنین اعلام کرد چند موشک به فاصله 200 کیلومتری و با ارتفاع حداکثر 50 کیلومتر شلیک شدند.

ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرد این سه پرتابه که هنوز نوع آنها مشخص نیست از شرق کره شمالی پرتاب شده است: «ما همچنان اوضاع را زیر نظر داریم تا ببینیم آیا پرتاب‌ های دیگری انجام خواهد شد یا نه و در وضعیت آماده‌ باش هستیم.»

«سان‌ داک» شهری که پرتاب‌ های تازه از اطراف آن صورت گرفته، همان‌ جایی‌ است که کره شمالی در شهریور ماه به‌ طور رسمی نخستین موشک‌ انداز چندگانه بسیار بزرگ خود را آزمایش کرد؛ موشک‌ هایی که نزدیک به 380 کیلومتر برد و 97 کیلومتر ارتفاع داشتند و سئول آنها را «بالستیک کوتاه‌ برد» عنوان کرد.

این اتفاق دو روز پس از آن رخ داد که کره شمالی در اعتراض به محکومیت های خارجی از رزمایش های قبلی اش (که با مهمات واقعی انجام شده بود) تهدید کرد «اقدام مهمی» را انجام خواهد داد.

مقام‌ های ارتش کره جنوبی می‌ گویند موشک‌ انداز‌های چندگانه تفاوت چندان زیادی با موشک‌ های کوتاه‌ برد بالستیک ندارند؛ هرچند پیونگ‌ یانگ از این‌ که آن‌ها را بالستیک بنامد دوری می‌ کند، چون چنین آزمایشی از سوی شورای امنیت سازمان ملل منع شده‌است.

مدیر امنیت ملی کره جنوبی، وزیر دفاع و همچنین مدیر دستگاه اطلاعاتی این کشور یک ویدئو کنفرانس اضطراری برگزار و با اجماع اعلام کردند که این اقدام کره شمالی برای تلاش ها به منظور برقراری صلح در شبه جزیره کره کمک کننده نیست.

ژاپن هم از شناسایی و ردیابی دست کم یک موشک خبر داد اما اعلام کرد این موشک به آب های سرزمینی ژاپن یا منطقه ویژه اقتصادی نرسید. توکیو همچنین اعلام کرد شلیک این موشک ها یک تهدید جدی برای امنیت بین المللی محسوب می شود.

طی 10 روز گذشته کره شمالی اعلام کرد «کیم جونگ اون» رهبر این کشور بر دو دور رزمایش توپخانه ای با استفاده از تسلیحات واقعی از ماه نوامبر گذشته نظارت کرد. کیم در حالی به استقبال سال جدید میلادی رفت که وعده داد بازدارندگی هسته اش را تقویت خواهد کرد و در بحبوحه یک بن بست در دیپلماسی تحت رهبری آمریکا با هدف متقاعد کردن کیم برای دست برداشتن از برنامه هسته ای اش در ازای دریافت مزایای اقتصادی و سیاسی اعلام کرد به مهلت قانونی مهم در ارتباط با عدم آزمایش سلاح ها پایبند نخواهد بود.

کره جنوبی و برخی از کشورهای اروپایی به برگزاری دومین رزمایش کره شمالی در روز یکم ماه مارس اعتراض کردند که به عقیده آنها طی آن موشک های بالستیک شلیک شد که این اقدام نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

کره شمالی تاکید می کند حق انجام دادن رزمایش های نظامی را در مواجهه با نیروهای آمریکایی و کره جنوبی در نزدیکی مرزهای خود دارد.

در پی برگزاری بحث هایی در ارتباط با رزمایش روز یکم ماه مارس از سوی کره شمالی، شورای امنیت سازمان ملل متحد بیانیه ای صادر نکرد ​اما پنج عضو اروپایی آن آنچه را که «اقدامات تحریک آمیز» خواندند، محکوم کردند.

بلژیک،​ استونی، فرانسه، آلمان و انگلیس پس از آن اعلام کردند این آزمایشات صلح، امنیت و ثبات بین المللی و منطقه ای را زیر سوال می برد و ناقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد است که با اجماع به تصویب رسیده اند.

وزارت خارجه کره شمالی روز شنبه این پنج کشور اروپایی را به «تکرار استدلال پوچ محکومیت و نقض قطعنامه ای سازمان ملل متحد در هر زمانی که ما رزمایش های نظامی انجام می دهیم» متهم کرد.

در بیانیه وزارت خارجه کره شمالی آمده است: «تفکر غیر منطقی و سفسطه این کشورها به تدریج در حال شبیه شدن به اقدامات آمریکاست که در قبال ما خصومت آمیز است.»

این بیانیه می افزاید:​ رفتار بی محابای این کشورها که از سوی آمریکا تحریک می شود، به فیوزی تبدیل خواهد شد که یک واکنش مهم دیگر ما را در پی خواهد داشت.

هفته گذشته خواهر کوچکتر کیم جونگ اون انتقادها و توهین هایی را علیه کره جنوبی مطرح کرد زیرا سئول پیشتر از رزمایش های پیونگ یانگ انتقاد کرده بود اما بیانیه او با نامه کیم برای رئیس جمهور کره جنوبی همراه شد که به او در ارتباط با شیوع ویروس کرونا تسلیت گفته بود.

طی دو سال گذشته رهبران آمریکا و کره شمالی دیدارها و گفت‌ و گوهایی را انجام دادند که هدف آن پاکسازی اتمی شبه‌ جزیره کره عنوان شده‌است. البته این دیدارها از نظر عملی راه به جایی نبرده است.

مذاکرات هسته ای بین پیونگ یانگ و واشنگتن از زمان برگزاری نشست دوم بین کیم و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در هانوی ویتنام در اوایل سال 2019 -که بدون صدور بیانیه به پایان رسید- در بن بست مانده است.

گفت و گوهای بعدی بین دو کشور در بحبوحه مناقشات بر سر چگونگی کاهش تحریم ها در ازای برداشتن گام های محدود برای دور شدن از تسلیحات هسته ای از سوی کره شمالی هم نتوانست سبب پیشرفت های قابل توجهی شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.