یکی از سنگینترین آتشسوزیها در جنگلهای آمازون بیداد میکند و زبانههای آتش مساحت هر چه بیشتری از جنگلها را به کام خود میکشد.
به گزارش جماران، خبرگزاری آلمان در گزارشی نوشت: رئیسجمهور برزیل ارتش را برای اطفای حریق راهی مناطق آمازون کرده است. اما آتشسوزی رو به گسترش است و از ۱۶۶۳ مورد جدید جنگلسوزی در طول دو روز سخن میرود. این رقم از آغاز سال جاری میلادی به این سو ۷۶هزار مورد بوده است.
یکی از سنگینترین آتشسوزیها در جنگلهای آمازون بیداد میکند و زبانههای آتش مساحت هر چه بیشتری از جنگلها را به کام خود میکشد.
بنا بر گزارش انستیتوی برزیلی پژوهشهای فضایی، فقط طی دو روز پنجشنبه و جمعه گذشته (۲۲ و ۲۳ اوت) ۱۶۶۳ مورد آتشسوزی جدید در جنگل بارانی آمازون سر باز کرده است. این دادهها مربوط به روز شنبه ۲۴ اوت (۲ شهریور) است.
این نهاد پژوهشی در آغاز هفته گذشته آمار و تصاویر ماهوارهای هشدارآمیزی از جنگلسوزیها در منطقه آمازون منتشر کرد. بر اساس این دادهها، از آغاز سال جاری میلادی بدین سو بیش از ۷۶هزار مورد جنگلسوزی رخ داده است که نسبت به سال گذشته ۸۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
اغلب این موارد در زمینهای خصوصی رخ داده است، اما مناطق طبیعی حفاظتشده و نیز زمینهایی که در مالکیت افراد بومی آمازون است نیز در امان نبودهاند و هر بار دچار حریق شدهاند.
به گزارش انستیتوی برزیلی پژوهشهای فضایی، میزان جهانی ریشهکنشدن درختان جنگلهای بارانی در ماه ژوئن سال جاری ۶۰ درصد بیشتر از زمان مشابه در سال گذشته بوده است. بخش اعظم این نابودی طبیعت در برزیل رخ داده است.
«ژائیر بولسونارو» رئیسجمهور برزیل دادههای این انستیتوی تحقیقاتی را دروغ خواند و در پی انتشار این اطلاعات، رئیس این نهاد پژوهشی را از کار برکنار کرد. بولسونارو به نقش انسان در تغییرات اقلیمی باور ندارد و از دوستداران گسترش صنایع کشاورزی است.
بولسونارو پس از انتقادهای شدید محافل بینالمللی به رویکردهای او و عدم حمایت از حفاظت جنگلهای آمازون، بالاخره اعلام کرد که ارتش را به مقابله با حریق اعزام خواهد کرد.
حال عملیات نظامی ۴۴هزار سرباز در ایالت «روندونیا» آغاز شده است. تاکنون چهار ایالت از ارتش تقاضای کمک کردهاند.
اعلام پشتیبانی هفت کشور صنعتی
اجلاس سران هفت کشور صنعتی اعلام کرد از مبارزه با حریق در منطقه آمازون پشتیبانی خواهند کرد. «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه در این رابطه در حاشیه نشست سران گفت که کمک گروه۷ باید «هرچه سریعتر» به منطقه برسد.
کشور همجوار برزیل، کلمبیا نیز از جامعه جهانی تقاضای کمک کرده است. ماکرون گفت که با کشورهای آمریکای لاتین تماس خواهد گرفت. او افزود که مسئله بر سر «کمکهای مالی و فنی» است.
رئیسجمهوری فرانسه بر خواست پیشین خود تأکید ورزید و گفت که باید در حوزه درختکاری و گسترش جنگلها نیز تلاش ورزید و یاری رساند.
در همین حال، ماکرون رئیس جمهور فرانسه امروز دوشنبه اعلام کرد که کشورهای عضو گروه 7 قصد دارند حداقل 20 میلیون یورو برای فرو نشاندن آتش سوزی در جنگل های آمازون در آمریکای لاتین اختصاص دهند.
ماکرون در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «سباستیان پینیرا» همتای شیلی خود در بیاریتز محل نشست گروه 7 گفت که کاری که اکنون می کنیم ایجاد طرحی برای احیای جنگل های آمازون است.
وی افزود که کمکی فوری برای مبارزه با آتش سوزی در جنگل های آمازون به مقدار حداقل 20 میلیون یورو اختصاص می دهیم.
رئیس جمهور شیلی نیز از این تصمیم استقبال کرد و گفت که «ما از اختصاص این مبلغ برای آمازون بسیار خوشحالیم.»
از جهتی دیگر، در پی ادامه آتش سوزی های گسترده آمازون «ژائیر بولسونارو» رئیسجمهور راستگرای برزیل بیشتر تحت فشار بینالمللی قرار گرفت زیرا او از آغاز جنگلسوزیها را بیاهمیت تلقی کرده بود. بولسونارو روز جمعه گذشته (۲۳ اوت) گفته بود: «همه جای دنیا جنگلسوزی وجود دارد؛ و این نمیتواند بهانهای برای تحریمهای بینالمللی باشد.» پس از فشارهای بینالمللی بود که بولسونارو ناگزیر شد تا ارتش را به میدان بفرستد.