اکثریت نمایندگان کنگره آمریکا به قطع حمایت این کشور از ائتلاف نظامی به سرکردگی عربستان در جنگ یمن رای داده بودند. اکنون ترامپ این قطعنامه را وتو کرده بنابراین کنگره برای خنثی کردن وتوی ترامپ به دو سوم آرا نیاز دارد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، سی ان ان گزارش داد کنگره آمریکا بر آن بود تا به مشارکت آمریکا در جنگ یمن پایان دهد؛ تصمیمی که اکنون با وتوی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور روبرو شده است.

ترامپ پس از وتوی تصمیم کنگره در ارتباط با حمایت نظامی آمریکا از ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی در جنگ یمن نوشت: «این تصمیم کنگره، تصمیمی خطرناک و غیرضروری بود با هدف محدود کردن همان حقوقی که قانون اساسی به رئیس جمهور آمریکا داده است. در صورت تصویب این قطعنامه، جان آمریکایی‌ ها و سربازان شجاع این کشور هم در حال حاضر و هم در آینده به مخاطره می‌ افتاد.»

در پی وتوی ترامپ، «انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات امروز چهارشنبه گفت: ‌تاکید ترامپ بر حمایت از ائتلاف عربی به رهبری عربستان، اشاره‌ ای مثبت و استراتژیک است.

سنا و مجلس نمایندگان آمریکا این قطعنامه‌ را در فوریه و مارس تصویب کرده بودند. این نخستین مصوبه مشترک دو مجلس آمریکا برای محدود کردن اختیارات دونالد ترامپ در اعزام نیروهای این کشور به عملیات خارجی محسوب می‌ شود. این قطعنامه در سنا با 54 رای موافق در مقابل 46 رای مخالف به تصویب رسید و در مجلس نمایندگان نیز 247 نماینده به آن رای مثبت دادند و 175 نماینده با آن مخالفت کردند.

کنگره برای خنثی کردن وتوی رئیس جمهور نیاز به دو سوم آرا دارد و به عقیده تحلیلگران، با توجه به اکثریت آرای مجلس سنا که در اختیار جمهوری خواهان است، دستیابی به چنین سطحی از آرا بعید به نظر می‌ رسد.

این دومین باری است که ترامپ از حق وتوی خود برای مخالفت با تصمیم کنگره استفاده می‌ کند.

سنای آمریکا در 14 مارس (23 اسفند) پس از مجلس نمایندگان، طرح لغو فرمان وضعیت اضطراری در مرزهای جنوبی کشور را تصویب کرد. اما رئیس جمهور آمریکا در 15 مارس (24 اسفند) این مصوبه کنگره را وتو کرد. این در حالی بود که اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در26 مارس (6 فروردین) نتوانستند دو سوم آرای این مجلس را برای رد وتوی ترامپ به دست بیاورند.

حق کنگره یا حق رئیس جمهوری

کنگره آمریکا، هم مجلس سنای این کشور و هم مجلس نمایندگان، با تصمیم خود بر آن بودند تا مانع از اعزام نیروی نظامی جدید از سوی ترامپ به جنگ یمن شوند.

طرفداران تصمیم قطع حمایت نظامی از عربستان در جنگ یمن بر این باور بودند که مشارکت در جنگ یمن، حقوق و اختیارات کنگره در رابطه با اعلان جنگ را محدود می‌ کند. به باور آنها این تنها کنگره است و نه رئیس جمهور که می‌ تواند درباره اعزام سرباز به یک جنگ تصمیم بگیرد.

طرفداران قطعنامه قطع حمایت نظامی از عربستان در جنگ یمن از حملات هوایی ائتلاف نظامی به یمن انتقاد کرده و معتقد هستند که بسیاری از شهروندان غیرنظامی یمن در اثر این حملات جان خود را از دست داده و این حملات منجر به فاجعه‌ ای انسانی در آن کشور شده است.

چندین عضو دموکرات کنگره در ماه‌ های اخیر استدلال کرده اند که حمایت نظامی آمریکا از عربستان و متحدانش در جنگ یمن بدون تصویب کنگره برخلاف قانون اساسی است و تلاش کرده اند اعلام جنگ را که از جمله اختیارات قانونی کنگره است به این نهاد بازگردانند.

گفته می‌ شود که از زمان شروع جنگ یمن در سال 2015 تاکنون، ده‌ ها هزار نفر از مردم یمن جان خود را از دست داده‌ اند و بیش از 10 میلیون نفر از گرسنگی رنج می‌ برند. علاوه بر این، خبر از شیوع بیماری وبا برای سومین بار منتشر شده است.

 
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.