به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار دوشنبه شب درنشست شورای ادارای استان بوشهر افزود: برای اجرای این مهم در استانها نشست هایی با مسوولان برگزار شده است تا آسیب های مترتب بر فقدان این مهم و وضعیت موجود برای کاهش آن بررسی شود.
وی اظهارداشت:هم اینک نسل دهه 60 و 70 از انقلاب و جنگ هیچ خاطره ای ندارند و مسایل و سووالات فراوانی دارند و بسیاری از سوولات آنان نیز بی پاسخ مانده است که ادامه این موضوع می تواند مسئله آفرین باشد که محل پرداختن به این موضوع خانواده است.
ابتکار با گرامیداشت یکمین سالگرد آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: نقشی که وی در کنار امام راحل، رهبر معظم انقلاب و مردم ایفا کرد راه و مسیر تحکیم و تقویت مبانی انقلابی اسلامی فرا روی کشور قرار داد.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر ضرورت همدلی در بخش های مختلف جامعه افزود: همه قوا با همکاری هم باید برنامه های کلان توسعه کشور در زمینه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را پیش ببرند که لازمه آن همکاری و حرکت در کنار هم برای تحقق این سیاست هاست.
وی ادامه داد: یکی از رویکردهایی که همواره مورد تاکید امام (ره) نیز بود مسئله عدالت به مفهوم کلان آن است که یکی از آنها عدالت جنسیتی و نقش زنان در جامعه اسلامی است که مورد تاکید ویژه دولت تدبیر و امید نیز قرار دارد.
ابتکار افزود: اکنون شاهد تحول چشمگیری در وضعیت زنان و خانواده در سطح استان ها هستیم که نمونه آن سرمایه انسانی استان بوشهر است.
وی گفت: این پدیده مقوله ای امید بخش و نشان دهنده سرمایه ارزشمند این استان است که لازمه همکاری و انسجام بین بخشی و بین قوا برای پیشبرد این برنامه و تداوم این مسیر ضروری است.
وی یادآورشد: درحوزه سمن ها، تشکل ها و فعالان غیر دولتی تحولات و رشد کمی و کیفی سمن ها نشان دهنده وضعیت بسیارخوبی برای مشارکت مردم و تبلور ظرفیت های موجود در استان بوشهر است.
ابتکار گفت: استان بوشهر در مسیر علمی و بحث کارآفرینی اقدامات قابل توجهی داشته که این مسیر بالنده و رو به پیشرفت باید تداوم داشته باشد.
وی گفت: نگاه به حوزه زنان نگاه ملی است که تحقق این مهم در گرو همکاری همه دستگاه و بخش ها ست.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: براساس سیاست ها و برنامه های محوری دولت نگاه به حوزه زنان ملی است و مسایل زنانه نیست بلکه به همه بخش ها و فارغ از جنسیت است تا همه آحاد جامعه از شرایطی که دولت ایجاد می کند برای تعالی فردی و جامعه تلاش کنند.
وی گفت: هم اینک در زمینه دسترسی به خدمات بین دختران و پسران از جمله افراد بازمانده از تحصیل یا ورزش های همگانی فاصله و شکاف هایی وجود دارد که بدلیل مسایل خاص اجتماعی و فرهنگی باید شرایطی برای تغییر این وضعیت فراهم شود.
ابتکار اظهارداشت: براساس ماده 101 قانون برنامه ششم توسعه همه دستگاههای اجرایی دولت مکلف هستند براساس شاخص ها موضوع عدالت جنسیتی را در سطح ملی و استانی پیگیری کنند اما برخی دستگاهها از جمله آموزش عالی ، آموزش و پرورش و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی مسوولیت بیشتری دارند که ما نیز پیگیر عملکرد دستگاهها در این زمینه هستیم.
وی گفت: همچنین ماده 102 قانون برنامه ششم توسعه به موضوع خانواده مربوط است که در دستور کاراست و کارگروهی در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برای پایش و روش دقیق این ماده تشکیل شده است.
معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: افزون بر این، بند' ت' ماده 80 قانون برنامه ششم توسعه نیز مربوط به زنان سرپرست خانواده است که در قالب کارگروهی تقسیم کار ملی شده است تا از آسیب هایی که این قشر را در معرض خطر قرار می دهد پیشگیری شود.
وی گفت: از رویکردهای دیگر برنامه های حمایتی دولت برای زنان ،اشتغال و کارآفرینی است .
ابتکار افزود: هم اینک فاصله دختران تحصیل کرده بیکار نسبت به پسران در برخی از مناطق سه برابر است البته در 2 سال اخیر 67 درصد اشتغال های ایجاد شده بدلیل مشاغلی که خانم ها ایجاد می کنند به این قشر اختصاص یافته است.
وی یادآورشد:بخشنامه شورای عالی اداری دولت مکلف کرده است تا پایان دولت 30درصد پست های مدیریتی عالی تا میانی و اجرایی را براساس شایستگی و توانمندی در اختیار زنان و جوانان قرار دهد.
معاون رئیس جمهوری درامور زنان و خانواده گفت:دربسیاری از حوزه ها عقب ماندگی هایی در استفاده از ظرفیت و اشتغال زنان وجود دارد که در مکاتباتی با استانداران برای برون رفت از وضعیت موجود انجام شده است.
ابتکار با اشاره به موفقیت آمیز بودن اجرای طرح های تاب آوری اجتماعی و ارتقا و توانمند سازی زنان در استان بوشهر گفت: این طرح که از دولت یازدهم با همکاری سازمان‌های مردم نهاد، دانشگاهیان و محققان اجرایی شده زمینه توانمندسازی برای کاهش آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی خانواده‌ها و زنان را فراهم کرده است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اجرای فاز دوم این طرح بیان کرد: طرح توانمند سازی زنان سرپرست خانوارها و ارتقا توان‌افزایی سازمان‌های مردم نهاد از دیگر مواردی است که اجرای آن در اولویت برنامه ها قرار دارد.
ابتکار گفت: توسعه مشاغل مرتبط و سازگار با محیط زیست از برنامه‌های کارآفرینی و مشاغل سبز است که ویژه جوانان تحصیل کرده از جمله دختران است.
7212/6045** خبرنگار: عبدالصمد شهریاری ** انتشار دهنده: اکبر اقبال مجرد
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.