در این برنامه تاریخچه فرهنگی شب یلدا و آیین و سنت دیرینه ایرانیان بررسی و بحث و تبادل نظر شد.
کارشناس این برنامه که دارای مدرک دکترا در رشته ادبیات فارسی و از علاقهمندان شاهنامه و دانش اسطوره شناسی است، گفت: در اسطوره یک نظام منسجم و سلسله باورهایی وجود دارد که باید با یک رویکرد علمی و چارچوبمند تحلیل و بررسی شود.
بعقوب پولادی با بیان اینکه برخی داستانها میتواننند برای یک قوم مقدس و برای قوم و آیین دیگر مفهومی نداشته باشد، افزود: یلدا نیز یک باور در آیین مهرپرستی است که بین ایران و هند ریشه مشترک دارد.
وی اظهارداشت: ایرانیان اعتقاد دارند که در شب یلدا، قویترین جنگ میان روشنی و تاریکی است که در آن دعا خوانده و آتش میافرزوند و انتظار دارند که نور بر تاریکی پیروز شود.
وی بیان کرد: این چنین آیین و فرهنگها در جای خود دارای ارزشهای دیگری است و به جهان نظم و ثبات میبخشیده و تاثیرهایی چون پیدایش گاهشماری و منظم شدن و رشد و کشت داشتهاست.
دیگر کارشناس این برنامه گفت: فرهنگ شب یلدا ریشه ایرانی دارد که پس از اشاعه در فرهنگ غربی دوباره به ایران برمیگردد.
عبدالله دشتی مکان افزود: فرهنگ شب یلدا با قدرت بیشتری به حیات خود ادامه داده و مردم آن را بیشتر از قبل گرامی میدارند.
مسئول خانه سمنهای گناوه گفت: سازمانهای مردم نهاد به عنوان بازوان توانمند در جوامع مختلف به شمار میآیند و نقش بسیار مهم و انکارناپذیری در حوزه فرهنگی و اجتماعی دارند.
مصطفی خرمی افزود: خانه سمنها متعلق به آحاد مردم است و آماده همکاری و اجرای برنامه از همه طیف ها و گروههای جامعه است.
وی اظهارداشت: در این ارتباط برنامههای متعدد فرهنگی در خانه سمنها برگزار شده که نشست یکشنبههای کتاب بصورت مستمر و آیین نگاهی به شب یلدا نمونهای از آن است.
شب یلدا یا شب چله یکی از کهنترین جشنهای ایرانی است که همه ساله در شب اول فصل زمستان گرامی داشته میشود.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر قرار دارد.