موزه ای در شهر دیرالزور وجود دارد که حدود 20 هزار اثر تاریخی قبل از میلاد در آن نگهداری می شد که توسط گروه تروریستی داعش به طور کامل از بین رفته است.

به گزارش جماران؛ گروه های تروریستی در جنگ بیش از هفت ساله در سوریه علاوه بر کشتار و ویرانی، هویت و تاریخ گذشتگان را در طول این مدت نشانه گرفته و سبب از بین رفتن و یا سرقت بسیاری از آنها شده اند.

بی‌شک کشتارهای بی‌رحمانه و دیگر اعمال جنایتکارانه گروه های تروریستی آن قدر فجیع و ظالمانه است که دیگر اعمال ضد بشری‌ از جمله تخریب و تاراج تاریخ و میراث تمدنی سوریه که یکی از کهن‌ترین مناطق دنیا به حساب می آید در مرحله بعدی قرار گرفته و یا با بی تفاوتی به آن نگاه می شود.

باید در نظر داشت که جنگ فاجعه ای است که خسارت هایش هیچگاه جبران نمی شود و اثرات آن سال های طولانی باقی می ماند و با گذشت زمان نیز قابل ترمیم نیست. 

سوریه در چند سال اخیر که درگیر جنگ و حملات تروریست ها بود، جدا از موضوعات سیاسی و فجایع انسانی که در این کشور رخ داده بخشی از تاریخ و فرهنگ آن هم نابود شد. 

در این میان برخی از آثار باستانی که در سوریه برای همیشه نابود شده اند، جلوه ای از تاریخ چندین هزار ساله را به نمایش می گذاشتند اما امروز از جلال و هیبت آن ها تنها تلی از خاک به جای مانده است. 

سوریه که افراد مسن آن را به نام شام و یا شامات می شناسند یکی از کهن ترین و غنی‌ ترین کشورهای جهان از نظر دارا بودن آثار تاریخی ارزشمند محسوب می‌شود که محوطه های تاریخی آن در فهرست میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) قرار دارند که همگی آنها طی نزدیک به هشت سال جنگ داخلی در این کشور به شدت صدمه دیده و یا نابود شده است. 

تروریست ها با اقدام به تاراج و تخریب آثار فرهنگی و تاریخی سوریه سبب شدند که آیندگان تنها با تصاویری از آثار تاریخی در کتاب ها به هویت خود افتخار کنند. 

**بی تفاوتی برخی از سوری ها نسبت به آثار تاریخی 

مدیر کل اداره آثار باستانی سوریه در این زمینه گفت: متاسفانه جنگ ثابت کرد که برخی از مردم سوری در برابر تهاجم اثر تاریخی هیچ عکس المللی نشان نمی دهند و حتی بعضی نیز به قاچاقچیان کمک کرده اند تا آثار تاریخی را پیدا و به تاراج ببرند. 

محمود حمود اظهار داشت: گروه های تروریستی در جنگ علیه کشورهای سوریه و عراق آثار تاریخی و فرهنگی زیادی را از این کشورها تخریب و به غارت بردند، به طوری که اکنون این آثار در برخی کشورهای غربی مشاهده می شود. 

وی گفت که دو قانون در سازمان ملل متحد تصویب شده که بر اساس آن نباید آثار تاریخی سوریه دست بخورد و به تاراج برود اما تا امروز هیچ نهاد بین الملی در قبال تخریب و به سرقت بردن آثار تاریخی در این کشور به وظایف خود پایبند نبوده است. 

حمود تصریح کرد: ایران، سوریه و عراق تاریخ طولانی و مشترک و به هم پیونده خورده ای دارند که با نابودی این آثار توسط تروریست ها آیندگان نمی توانند پیوند بین این کشورها را نظاره گر باشند و تنها در کتاب های تاریخی آن را می خوانند. 

وی گفت که گروه های تروریستی با خروج و فروش بعضی از آثار تاریخی و فرهنگی به غرب هویت و تاریخ ملت سوریه را نشانه گرفته اند. 

**تخریب موزه های سوریه 

وی با اشاره به تخریب و غارت برخی موزه ها در سوریه گفت: تروریست ها در طول حدود هشت سال جنگ، موزه ادلب را به طور کامل تخریب و هر چه را که در آن بود به تاراج بردند. 

مدیرکل اداره آثار باستانی سوریه افزود: برخی آثار موزه ادلب به قرن سوم قبل از میلاد باز می گردد که متاسفانه از 16 هزار اثر تاریخی در این موزه حدود 10 هزار اثر توسط تروریست ها از بین رفته است. 

حمود با اشاره به موزه تدمر نیز گفت که حدود 6 هزار اثر تاریخی از موزه تدمر در استان حمص توسط تروریست ها به سرقت رفته و قبل از تهاجم تروریست ها به این شهر 400 اثر تاریخی و دست نوشته از این منطقه به دمشق منتقل شد و باقی آثار را نتوانستیم از این موزه خارج کنیم و اکنون نیز از سرنوشت آنها خبری نیست. 

وی بیان کرد: تروریست ها در حمله به موزه تدمر در شرق سوریه بیشتر مجسمه های تاریخی را که مربوط به قرن دوم قبل از میلاد بود به خاطر بزرگی آنها نتوانستند از سوریه خارج کنند و به همین خاطر آنها را تخریب کرده اند. 

مدیرکل اداره آثار باستانی سوریه بیان کرد: برخی از این آثار در موزه ملی جمع آوری شده که پس از تعمیر و بازسازی موزه تدمر بار دیگر به این مکان منتقل می شود. 

وی گفت که سوریه معتقد است که صهیونیست ها روی موزه تدمر نظر خاصی داشتند و گنج های فراوانی در این منطقه با کمک این رژیم به تاراج رفته است. 

وی گفت که موزه ای در شهر دیرالزور وجود دارد که حدود 20 هزار اثر تاریخی قبل از میلاد در آن نگهداری می شد که توسط گروه تروریستی داعش به طور کامل از بین رفته است. 

آثار تاریخی با قدمت هشت هزار ساله در منطقه صالحیه در حومه دیرالزور سوریه نیز سال گذشته از دست گروه تروریستی داعش در امان نماند و این گروه تروریستی ویدئویی منتشر کرد که در آن اعضای داعش در حال تخریب مجسمه ها و آثار تاریخی در غرب شهر بوکمال بودند. 

تخریب قبور مسلمانان و دیگر مذاهب، تخریب قبور تاریخی و مذهبی در سوریه، نبش قبور متبرکه پیامبرانی همانند حضرت یونس (ع)، جرجیس و شیث، غارت و ویرانی تل عجاجه و تل براک در شمال شرقی سوریه که دارای عتیقه های باستانی سه هزار ساله بوده از دیگر اعمال وحشیانه داعش در تخریب آثاری ملی و فرهنگی اقوام مختلف در سوریه است.

بر اساس برخی گزارش ها گروه تروریستی داعش و دیگر تروریست ها با غارت و قاچاق آثار باستانی سوریه سودهای هنگفتی کسب کردند و از این درآمدها برای اعزام نیرو و تقویت توان عملیاتی خود و انجام حمله های تروریستی استفاده کردند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.