نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: شرایطی که داریم باید با وحدت و همدلی مشکلات را حل کرد. اینکه بیاییم یک گروه را بکوبیم زدن ریشه است، منتهی همه باید تلاش کنیم تا اوضاع را اصلاح کنیم. برای مثال نوع برخورد با منتقدان باید اصلاح شود.
به گزارش جماران؛ علی مطهری با بیان اینکه در رفتار با مردم و مخالفان مشکل داریم، گفت: این سختگیریها مضر به حال انقلاب است. این نگاه امنیتی باید تغییر کند و متوجه باشیم که همه جاسوس و نفوذی نیستند. هر کس که با یک خارجی ملاقات میکند جاسوس نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز (یکشنبه) در برنامهای تحت عنوان شهید مطهری و آینده انقلاب اسلامی که در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: باید نگاه درستی به مهدویت داشته باشیم چرا که به تعبیر عرفانی آن، زمین هیچگاه از حجت خالی نخواهد بود و به فرموده رسول خدا (ص) اگر یک روز از دنیا باقی مانده باشد خداوند آن روز را آن قدر دراز میکند تا فرزندی از من قیامت کند.
وی افزود: همه ادیان به قیام مصلح اعتقاد دارند و فقط مختص به شیعه نیست. اسلام میگوید عاقبت بشر عدالت است، اما «راسل» در جایی گفته بشر به دست خودش نابود میشود البته ظاهر قضیه هم همین را نشان میدهد، اما ما اعتقاد داریم بشر از این پرتگاهها زیاد دیده است و سرانجام جهان شاهد ظهور مصلح خواهد بود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: واقعیت قیام حضرت مهدی (عج) انفجار نیست که برای مثال ظلمها آنقدر زیاد شود که جامعه به حد انفجار برسد. شهید مطهری معتقد بود انقلاب اسلامی نیز انفجار نیست، انقلاب مهدی (عج) نیست، مثل رسیدن یک میوه است و انتظار فرج باز هم به این معنی نیست که تکلیف را از ما ساقط کند.
فرزند شهید مطهری با بیان اینکه علت خاصی وجود داشت که آیتالله مطهری خیلی زود به شهادت رسید، گفت: شهید مطهری روی خلوص و نیت انقلاب اسلامی تاکید زیادی داشتند. وقتی ایشان چند سال قبل از پیروزی انقلاب پیشبینی کردند که مجاهدین خلق، مارکسیسم میشوند از همین جا بود که دشمنیها با شهید مطهری آغاز شد و گروه فرقان که ایشان را به شهادت رساند نیز شاخهای از مجاهدین خلق بود. این دلایل بود که آنان بزرگترین دشمن خود را شهید مطهری میدانستند چرا که ایشان معتقد بودند که سران منافقین به دروغ دم از اسلام میزنند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اما وقتی شهید مطهری به نیت پاک افراد آگاه میشد آن افراد را به امام (ره) معرفی میکردند. برای مثال ایشان مرحوم بازرگان را به عنوان رییس دولت موقت به امام (ره) معرفی کردند.
مطهری افزود: در آن چند ماهی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ایشان در قید حیات بودند آینده انقلاب را بیان میکردند و در اسفند 57 در مسجد فرشته تهران در مورد آینده انقلاب با مردم سخن گفتند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: شهید مطهری روی بحث آزادی و عدالت تاکید زیادی داشتند و نقش زنان در جمهوری اسلامی را مطرح کردند. ما هنوز کتابی جامعتر از کتاب ایشان نداریم.
وی افزود: ویژگی انقلاب اسلامی این است که تمام آرمانهای خود را در مفاهیم اسلامی قرار داده است. برای مثال انقلاب روسیه عدالت را مطرح کرد و انقلاب فرانسه آزادی را، منتهی مفاهیم آزادی و عدالت در انقلاب اسلامی ایران با این دو انقلاب متفاوت است.
مطهری در همین خصوص افزود: اسلام میگوید با عقایدی که ناشی از فکر نباشد باید مبارزه کرد به همین دلیل بود که پیامبر (ص) وقتی وارد کعبه شد تمام بتها را شکست و نگفت که عقاید مردم محترم است؛ بنابراین در این موارد راه اروپاییها از ما جدا میشود.
وی خاطرنشان کرد: شهید مطهری معتقد بود انقلاب اسلامی باید به آزادی و استقلال فرهنگی و مکتبی بها دهد. غربیها میگویند هر فردی آزاد است تا زمانی که مزاحم دیگران نشود اما ما چیز دیگری میگوییم.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام علی (ع) نمونه کامل دموکراسی را اجرا کردند، گفت: ایشان میفرمایند در خفا و آشکار از من انتقاد کنید و مثل سلاطین با من صحبت نکنید؛ به همین دلایل بود که خوارج آزادی کامل داشتند و در خطبههای نماز مرتب به حضرت علی (ع) انتقاد میکردند اما ایشان آزادی خوارج را محترم میشمارند اما زمانی که خوارج دست به سلاح بردند با آنها مقابله کرد، اما قبل از آن اجازه تعرض به آنها را نداد.
مطهری با بیان این که شهید مطهری همیشه اعتقاد داشت وجود افکار مختلف سبب پیشرفت است ابراز عقیده کرد: هیچ کس به اندازه شهید مطهری به آزادی بیان معتقد نبود.
وی با بیان اینکه مساله حجاب کم اهمیت نیست، گفت: اینکه برخی از دانشجویان مطرح میکنند گشت ارشاد را مجلس به قانون تبدیل کرده است حرف اشتباهی است چرا که آن را دولت انجام میدهد و در اختیار مجلس نیست.
مطهری افزود: با حجاب اختیاری مخالفم چرا که حجاب اختیاری موجب برهنگی میشود اما اجباری بودن حجاب به آن معنا نیست که خیلی سفت و سخت جدی گرفته شود. برای مثال بسیاری از خانمها هماکنون حجاب واقعی را رعایت نمیکنند اما کسی هم معترض آنها نمیشود. در مورد برخورد اخیر گشت ارشاد با یک بانو هم باید گفت که آن خانم کاملا بیحجاب بوده است و هنگامی که با مامور گشت پلیس مواجه میشود به پلیس حمله میکند و انگشت مامور را میشکند. مقاومت در برابر پلیس کار اشتباهی است؛ چرا که پلیس باید اقتدار داشته باشد؛ البته پلیس هم نباید رفتار ناهنجار از خود نشان دهد؛ بنابراین حکومت اسلامی باید حجاب را کنترل کند اما به شکل درست.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما باید به اصلاح امور ادامه دهیم. در اعتراضات اخیر که در دی ماه سال گذشته انجام شد منشاء این اعتراضات درون حکومتی بود چرا که یک عده برای ضربه زدن به دولت این اعتراضات را به راه انداختند اما به سرعت کار از دستشان در رفت و منافقین و سلطنتطلبان فوری از آن بهرهبرداری کردند.
مطهری گفت: فشارهای خارجی زیاد است و ریشه این مشکلات ناشی از هدفهایمان است. اگر فردا اعلام کنیم از آرمانهای فلسطین دست بر میداریم فکر نکنید همه چیز تمام میشود و مشکلات حل خواهد شد.
وی گفت: مردم در شرایط سختتر از امروز هم بودهاند منتهی روحیه مردم در زمان جنگ خیلی بهتر بود؛ چرا که در آن زمان مردم نگاه دیگری داشتند و معتقد بودند که به انقلاب بدهکار هستند و خود را باید فدای آرمانهای آن کنند، اما امروز این تفکرات از بین رفته است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی افزود: شرایطی که داریم باید با وحدت و همدلی مشکلات را حل کرد. اینکه بیاییم یک گروه را بکوبیم زدن ریشه است، منتهی همه باید تلاش کنیم تا اوضاع را اصلاح کنیم. برای مثال نوع برخورد با منتقدان باید اصلاح شود.
مطهری با بیان اینکه در مورد آینده انقلاب زیاد ناامید نیستیم، گفت: ایران قبل از انقلاب ژاندارم منطقه بود و دوست اسرائیل محسوب میشد و علیه مسلمانان با اسرائیل همپیمان بود اما امروز شرایط خیلی بهتر شده و جایگاه ایران در منطقه و جهان بالاتر رفته است؛ به طوری که استقلال سیاسی و نظامی داریم اما در زمینه عدالت نتوانستهایم آنچنان که باید خوب عمل کنیم؛ هر چند وضع روستاهای ما از قبل انقلاب خیلی بهتر شده است.
وی با بیان اینکه در رفتار با مردم و مخالفان مشکل داریم، گفت: این سختگیریها مضر به حال انقلاب است. این نگاه امنیتی باید تغییر کند و متوجه باشیم که همه جاسوس و نفوذی نیستند. هر کس که با یک خارجی ملاقات میکند جاسوس نیست.
وی افزود: به انتخاب مردم حتی اگر اشتباه باشد باید احترام بگذاریم و شرایط باید به گونهای باشد که مردم از اظهارنظر نترسند.
مطهری خاطرنشان کرد: قانون اساسی اگر درست اجرا شود موارد بسیار خوبی دارد. فصل سوم قانون اساسی در مورد حقوق ملت است اما متاسفانه گاهی آن را دور میزنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دانشجویی که از او پرسید ظاهرا عملکرد لیست امید، ناامیدکننده بوده است، گفت: حضور بنده در لیست امید اینگونه بود که خود دوستان نام بنده را در لیست امید قرار دادند که البته تشکر هم کردم اما اطلاع قبلی از آن نداشتم. عملکرد لیست امید شاید درخشان نبوده اما ناامیدکننده هم نبوده است. برای مثال نماینده قوه مقننه برای نظارت بر مطبوعات از لیست امید است که از حقوق مردم به خوبی دفاع میکند؛ بنابراین اگر لیست امید نبود آن وقت مجلس دیگری داشتیم.
مطهری خاطرنشان کرد: این سخن دانشجویان را قبول دارم که نظارت استصوابی باید روزی حل شود. اعتقاد دارم که این نظارت باید با قانون انتخابات حل و فصل شود. هماکنون برای تعیین صلاحیت کاندیداهای انتخابات باید استعلامهای چهارگانه کفایت کند اما گاهی تحقیقات محلی برای تعیین صلاحیت کاندیداها به کار گرفته میشود که این اشتباه است. مجلس باید در این خصوص اقدام کند که البته شورای نگهبان ممکن است آن را رد کند و تا زمانی که شورای نگهبان این موضوع را رد کند، همچنان با این مشکل روبرو خواهیم بود.