استیضاح سه وزیر کابینه دوازدهم در آخرین روزهای سال در حالی برگزار می‌شود که هر سه وزیر در آستانه استیضاح، عباس آخوندی، علی ربیعی و محمود حجتی شش ماه قبل از نمایندگان مجلس رای اعتماد گرفتند.

به گزارش جماران؛ استیضاح سه وزیر کابینه دوازدهم در آخرین روزهای سال در حالی برگزار می‌شود که هر سه وزیر در آستانه استیضاح، عباس آخوندی، علی ربیعی و محمود حجتی شش ماه قبل از نمایندگان مجلس رای اعتماد گرفتند.

حسن روحانی در شرایطی هر سه وزیر را به مجلس معرفی کرد که سابقه حضور چهار ساله در دولت یازدهم، در کارنامه کاری آنها ثبت شده بود.

با این حال به فاصله شش ماه بار دیگر طرح استیضاح دو وزیری که پیش از این نیز در دولت یازدهم زمزمه استیضاح‌شان بارها و بارها به گوش می‌رسید، طرح شده است. آخوندی پیش تر نیز دو بار در سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ استیضاح شده است.

هر چند استیضاح حق نمایندگان مجلس است اما سوال اینجاست که برگزاری جلسات مکرر استیضاح در این فاصله های کوتاه چه هزینه ای را در بر دارد. پیش از این در مهر ماه سال گذشته بود که حشمت‌الله فلاحت پیشه، نماینده اسلام آباد در مجلس شورای اسلامی هزینه هر دقیقه اداره مجلس را برابر با ۳۰۰ میلیون تومان اعلام کرد. وی تاکید داشت با توجه به این هزینه لازم است نمایندگان با ارائه برخی گزارش های بی دلیل وقت مجلس را نگیرند.

حال استیضاح سه وزیر در آستانه سال جدید، در حالی که هر سه با سابقه چهار ساله حضور در دولت یازدهم، کارنامه ای روشن و شفاف داشتند چه هزینه ای را تحمیل خواهد کرد.

بر اساس ماده ۲۲۳ آیین نامه داخلی مجلس، در جلسه استیضاح، پس از بیانات استیضاح کنندگان، رئیس جمهور می‌توانـد بـه دفـاع از وزیـر یـا وزیـران مـورد استیضاح بپردازد، همچنین وزیر یا وزیران مورد استیضاح نیز می‌توانند به دفاع از خود بپردازند. حداکثر وقت دفاع از استیضـاح برای رئیس جمهور یا چند وزیر پنج ساعت و برای یک وزیر سه ساعت خواهد بود. در ضمن وزیر یا وزیران مورد استیضاح می‌توانند حداکثر یک ساعت از وقت دفاع خود را در اختیار یک یا دو نفر از نماینـدگان موافق قرار دهند. بیانات استیضاح کنندگان و پاسخ آنها در یک یا چند جلسه باید به طور متوالی صورت گیرد. با احتساب این الزام قانونی می توان زمان برگزاری هر جلسه استیضاح را حدود ۵ ساعت تلقی کرد. پیش از این نیز آخرین استیضاح آخوندی در اسفند ماه ۱۳۹۵ در جلسه ای ۵ ساعته برگزار شد.

قرار است استیضاح وزرای راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در دو نوبت صبح و یک نوبت عصر برگزارش شود.

به این ترتیب با در نظر گرفتن رقم اعلامی یعنی ۳۰۰ میلیون تومان برای اداره هر دقیقه مجلس، هر جلسه استیضاح ۹۰ میلیارد تومان آب می خورد؛ چرا که ۳۰۰ دقیقه از وقتی مجلس با احتساب هزینه ای ۳۰۰ میلیون تومانی ۹۰ میلیارد تومان هزینه دربرخواهد داشت. با در نظر گرفتن ۱۵ ساعت برای استیضاح هر سه وزیر این رقم به ۲۷۰ میلیارد تومان خواهد رسید.

بر اساس مفاد پیش بینی شده در آیین ‌نامه داخلی مجلس، نمایندگان می‌توانند با در نظر گرفتن اصل هشتاد و نهـم  قـانون اساسـی، وزیـر یـا هیـأت وزیـران را استیضاح کنند. استیضاح وقتی قابل طرح در مجلس است که به امضای حداقل ده نفر از نمایندگان برسد.

بر این اساس تقاضای استیضاح نمایندگان از وزیر یا وزیران بایـد کتبا در جلسـه علنـی بـه رئـیس مجلـس داده شـود و در آن، موضوع استیضاح صریحاً و با ذکر مورد یا موارد معین شود. تقاضای مزبور در آن جلسه یا جلسه بعد قرائت می‌شود. ایـن تقاضا بدون مباحثه و فوراً برای وزیر یا هیأت وزیران فرستاده می‌شود.

بر اساس این گزارش آخوندی سومین باری است که در جایگاه وزیر راه و شهرسازی استیضاح می شود. ربیعی و حجتی اما برای اولین بار در این ۵ سال مورد استیضاح نمایندگان قرار می‌گیرند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 881633
  • منبع: خبرآنلاین
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.