مرکز ژنوم نیویورک با تحلیل وضعیت زندگی ۱۳ میلیون نفر از ساکنان اروپا و آمریکای شمالی اعلام کرد ژن خوب فقط ۱۶درصد در افزایش طول عمر، آنهم به میزان متوسط ۵ سال تأثیر دارد.
به گزارش جماران، مرکز ژنوم نیویورک (New York Genome Center) در حال تنظیم شجرهنامهای است که پروفایل ۱۳میلیون فرد را شامل میشود. این پروژه بزرگترین شجرهنامه در جهان است و قدیمیترین اجداد افراد حاضر در آن، حدود ۵۰۰ سال پیش زندگی میکردند.
بهطور متوسط، در این مطالعه ۱۱ نسل پیشین تمام افراد شرکتکننده موردبررسی قرار میگیرد. اکثر افراد این شجرهنامه در آمریکای شمالی و اروپا زندگی میکنند و در بسیاری از موارد، مهاجرت رخ داده است. این مطالعه چندین واقعیت جالب را آشکار ساخت.
بهعنوانمثال، مردم در اوایل عصر مدرن تحرک زیادی نداشتند. حتی در اواخر دهه ۱۷۵۰ میلادی (۱۱۳۰ شمسی)، بیشتر آمریکاییان همسران خود را در شعاع ۱۰ کیلومتری پیدا میکردند و قبل از دهه ۱۸۵۰ میلادی (۱۲۳۰ شمسی)، اکثر مردم با خویشاوندان خود ازدواج میکردند.
این درحالی است که صد سال بعد، افرادی که در دهه ۱۹۵۰ (۱۳۳۰) متولد شده بودند، تمایل زیادی داشتند تا برای پیدا کردن یک شریک مناسب، سفر کنند.
محققان همچنین دریافتهاند که ژنها بهتنهایی نقش اندکی در طول عمر یک فرد ایفا میکنند. مقایسه نسلهای متوالی خانوادههای مختلف نشان داد که در ۱۶ درصد موارد، ژنها عامل اصلی زندگی طولانی هستند. پیش از این، این رقم تا ۳۰ درصد بالاتر بود.
محققان از این پروژه نتیجه گرفتهاند که ژنهای خوب میتوانند عمر فرد را بهطور متوسط تا پنج سال افزایش دهند. این رقم خیلی زیاد نیست. مطالعات قبلی نشان داده بود که استعمال سیگار، ۱۰ سال طول عمر انسان را کم میکند. این بدان معنی است که برخی از انتخابات زندگی میتوانند بسیار مهمتر از ژنتیک باشد.