روزنامه هاآرتص نوشت: رای هفته گذشته سازمان ملل که در آن اغلب کشورهای عضو اعلام کردند اقدام ترامپ باطل و بیمعنی است، یک رای جهانی مبنی بر عدم اعتماد به رییسجمهور آمریکا به شمار میآمد.
یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی با اشاره به تصمیم رییسجمهور آمریکا برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی نوشت: شکست ترامپ در سازمان ملل به نفع ایران است و اسرائیل باید نگران آن باشد.
به گزارش جماران، به نوشته روزنامه هاآرتص، تحلیلگران بر این باورند که شکست دونالد ترامپ رییسجمهور آمریکا برای جلب حمایت کشورهای عضو سازمان ملل از تصمیمش برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل یک هدیه برای ایران به شمار میآید.
رای هفته گذشته سازمان ملل که در آن اغلب کشورهای عضو اعلام کردند اقدام ترامپ باطل و بیمعنی است، یک رای جهانی مبنی بر عدم اعتماد به رییسجمهور آمریکا به شمار میآمد که در واقع اسرائیل از آن رنج خواهد برد. از این پس هر بار که این رژیم بخواهد جامعه بینالملل را در اقدامی علیه ایران یا هر دشمن دیگری متحد کند، با مشکل مواجه خواهد بود.
در ادامه این گزارش آمده است: خصومت میان اتحادیه اروپا، روسیه، چین و آمریکا در خصوص تحریمها و ترس نسبت به نقض توافق هستهای نیز در رایگیری درباره وضعیت قدس تاثیرگذار بوده است. این اتفاق یک جریان منفی ایجاد کرده است که در آن هر پیشنهاد جدیدی از سوی آمریکا علیه ایران میتواند تنها به این دلیل که ترامپ آن را مطرح کرده است با مخالفت بینالمللی مواجه شود و این خطر برای اسرائیل محسوب میشود.
از منظر ایران و کشورهای عرب با وجود ماهیت غیرالزامآور این رای، هیچ نتیجهای فرخندهتر از این نمیتوانست حاصل شود.
رییسجمهور آمریکا باید اواسط ژانویه تصمیمگیری کند آیا طبق متن توافق هستهای ایران و گروه 1+5 به لغو تحریمهای ایران ادامه خواهد داد یا نه. طبق این توافق، ایران پذیرفته است در ازاء لغو این تحریمها برنامه هستهایاش را محدود کند. ترامپ بارها این توافق را بدترین توافق مذاکره شده در تاریخ آمریکا خوانده و اسرائیل نیز هشدار داده است که توافق هستهای به ایران اجازه میدهد در عرض چند سال به سلاح هستهای دست پیدا کند.
دونالد ترامپ که در ماه اکتبر اعلام کرد دیگر توافق هستهای را تایید نمیکند، در ششم دسامبر نیز قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و اعلام کرد که آمریکا مقدمات انتقال سفارت خود از تلآویو به قدس را فراهم خواهد کرد. هیچ کشوری تا به امروز در این شهر مقدس سفارتخانه نداشته است، شهری که برای مسلمانان، مسیحیان و یهودیان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این تصمیم آمریکا همچنین با یکسری اعتراضات گسترده در سراسر جهان و به ویژه سرزمینهای فلسطین مواجه شده است.