دبیر شورای نگهبان با اشاره به نظارت شورای نگهبان بر انتخابات گفت: نظارت استصوابی که مطابق آن میتوان انتخابات حوزهای را باطل و یا تائید کرد برای برخی قابل قبول نیست. بر اساس تفسیر شورای نگهبان از قانون اساسی و به موجب قانون عادی، نظارت شورا استصوابی است و کسانی که مخالف آن هستند افرادی هستند که خود رد صلاحیت شدهاند و به همین دلیل از قانون ایراد میگیرند.
به گزارش جماران؛ دبیر شورای نگهبان گفت: پاسداری شورای نگهبان از شرع و قانون اساسی ضامن بقای جمهوری اسلامی است و این نهاد، نقش تعیینکننده و منحصر به فردی در این رابطه بر عهده دارد.
آیتالله جنتی در دیدار با اعضای دفتر نظارت و بازرسی انتخابات، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان بوشهر، ضمن تبریک میلاد پیامبر اسلام (ص) و امام صادق (ع) اظهار داشت: بنیان فرهنگی مذهب شیعه و نشر فرهنگ اسلامی توسط امام صادق (ع) پایهگذاری شد و مردم توسط ایشان به ولایت امیر المؤمنین (ع) دعوت شدند. وی همچنین با تبریک هفته وحدت افزود: امام راحل (ره) همیشه منادی وحدت بودند و اقشار مختلف مردم اعم از شیعه و سنی را به حفظ و رعایت حقوق یکدیگر دعوت میکردند. در واقع هفته وحدت از برکات انقلاب و دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با تشکر از سخنان آیتالله صفاییبوشهری، نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، وجود وی در این استان را مایه خیر و برکت معرفی و خاطرنشان کرد: ایشان منشأ خدمات شایستهای در استان از جمله تربیت طلاب و اهل علم هستند که هر کدام در آینده میتوانند عامل هدایت مردم و تقویت کننده اسلام باشند.
وی با بیان اینکه «مردم استان بوشهر، مردمی ولایتمدار هستند»، گفت: وحدت مثال زدنی که در استان از آن نام برده میشود از ناحیه ولایتمداری مردم است که میتواند الگوی دیگر استانها قرار گیرد.
دبیر شورای نگهبان ادامه داد: اگر ولایتمداری نباشد، درگیری و اختلاف خواهد بود. همانطور که پیامبر اسلام و اهل بیت علیهم السلام در زمان خودشان محور وحدت مردم بودند در این زمان هم امام بزرگوار و مقام معظم رهبری محور وحدت هستند که از برکات و نتایج آن آرامش خاطر و امنیت مردم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در تشریح وظایف شورای نگهبان، پاسداری این نهاد از شرع و قانون اساسی را ضامن بقای جمهوری اسلامی دانست و اظهار داشت: مسئولیت نظارت بر سلامت انتخابات و حفظ آرای مردم و نیز تأیید صلاحیت نامزدهای انتخابات از وظایف سنگینی است که به عهده شورای نگهبان گذاشته شده است و این نهاد، نقش تعیینکننده و منحصر به فردی در این موارد بر عهده دارد.
جنتی با بیان اینکه «شورای نگهبان تلاش کرده به خوبی به وظایف خود عمل کند»، تصریح کرد: شورای نگهبان نهادی مستقل است که به جایی وابسته نیست و این مسألهای است که امام راحل و مقام معظم رهبری همواره بر آن تأکید دارند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به وظیفه سنگین بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی، گفت: شورای نگهبان بیشترین دقت را در تائید صلاحیت افراد داشته است و سعی کرده که حق کسی ضایع نشود.
وی با تاکید بر ضرورت اصلاح قانون انتخابات گفت: بررسی صلاحیت تعداد زیادی از افراد در انتخابات مختلف کار بسیار سنگینی است. ۱۲ هزار نفر برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کردند که بسیاری از آنها ناشناخته و فاقد صلاحیت هستند و همین کار بررسی صلاحیتها را بسیار دشوار میکرد.
دبیر شورای نگهبان با اشاره به نظارت شورای نگهبان بر انتخابات گفت: نظارت استصوابی که مطابق آن میتوان انتخابات حوزهای را باطل و یا تائید کرد برای برخی قابل قبول نیست. بر اساس تفسیر شورای نگهبان از قانون اساسی و به موجب قانون عادی، نظارت شورا استصوابی است و کسانی که مخالف آن هستند افرادی هستند که خود رد صلاحیت شدهاند و به همین دلیل از قانون ایراد میگیرند.
عضو فقهای شورای نگهبان با تقدیر از ناظران شورای نگهبان، گفت: حدود ۴۰۰ هزار ناظر انتخاباتی در کشور فعال هستند که تمام تلاش خود را برای سلامت انتخابات و بررسی صلاحیت افراد به کار میگیرند.
وی ادامه داد: برای عملکرد هرچه بهتر ناظران، دورههای آموزشی مختلفی برگزار می شود و انتظار است که ناظران بر اساس حق و عدالت عمل کنند. تلاش ما نیز این بوده است که ناظرین را پالایش کنیم و تا جای ممکن، سلامت مسأله نظارت را تضمین کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی را نهادی انقلابی و مستقل معرفی و تصریح کرد: شورای هماهنگی نقش تعیین کنندهای در به صحنه کشاندن مردم در مناسبتهای مختلف دارد. اقدامی که دشمن را عصبانی میکند و نشان میدهد که این نظام و انقلاب متعلق به مردم است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: مردم ما با میل و اراده و نیز انگیزه اسلامی و انقلابی خودشان در راهپیماییها و مناسبتهای نظام شرکت میکنند. حضوری که اثر بسیار تعیین کننده در سرنوشت کشور دارد و ما ثمره آن را در راهپیمایی بزرگ نهم دی ماه دیدیم.
وی ضمن تأکید بر بزرگداشت بیش از پیش نهم دی به عنوان روز بصیرت، گفت: دشمنان در فتنه ۸۸ با نظام اسلامی و ولایت فقیه مشکل داشتند. آنها با برنامهریزیهای چند ساله و همکاری عدهای در داخل تلاش میکردند نظام را به سقوط بکشانند اما بعد از رهنمود مقام معظم رهبری و با راهپیمایی نهم دی همه این نقشهها باطل و فتنههای دشمن خنثی شد.
وی با یادآوری وظایف ستاد امر به معروف و نهی از منکر، اظهار داشت: علی رغم تأکید اسلام و اصل هشتم قانون اساسی بر فریضه امر به معروف و نهی از منکر، برخی در داخل، نبود قانون در این زمینه را بهانه میکردندکه خوشبختانه علیرغم کارشکنی، قانون آن نیز تصویب شد.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به اینکه این فریضه از مهمترین واجبات الهی است، اظهار داشت: مفهوم امر به معروف و نهی از منکر مظلوم واقع شده است. در حالی که مطابق روایات اگر به آن عمل شود به واجبات دیگر نیز عمل میشود و اگر خدای ناکرده مورد فراموشی قرار گیرد گناهان رواج پیدا میکنند.
جنتی یادآور شد: فریضه امربه معروف و نهی از منکر مردم را به راه راست هدایت میکند و جلو زشتیها را میگیرد و مایه ثبات و قوام احکام اسلام است و جنبه خیرخواهی و ارشاد مردم را دارد.
دبیر شورای نگهبان دایره امر به معروف و نهی از منکر را بسیار وسیع برشمرد و گفت: این فریضه الهی دارای ابعاد گسترده شخصی و اجتماعی است و به کمک آن میتوان از آسیبهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه آمریکا، رژیم صهیونیستی و آل سعود دشمن نظام اسلامی هستند، اظهار داشت: آمریکا و همپیمان منطقهای او داعش و گروههای تکفیری را که به هیچ کسی رحم نمی کرد به وجود آوردند تا چهره اسلام را زشت جلوه دهند. ما وظیفه داریم همواره با آنها دشمنی کنیم و افراد را از همکاری با دشمن نهی کنیم. این همان امر به معروف و نهی از منکر است.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر خاطر نشان کرد: در جامعه انقلابی و اسلامی حتی اگر دولت نیز کار اشتباهی کند باید به شیوههای مختلف تذکر داده شود و این مسئولیتی است که علاوه بر شرع، قانون اساسی بر عهده مردم گذاشته است.
دبیر شورای نگهبان در پایان با یادآوری تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر حفظ روحیه انقلابی در جامعه، افزود: روحیه انقلابی به معنی زنده و فعال بودن اسلام در زندگی است. حفظ این روحیه تنها مربوط به ۴۰ سال پیش و اوایل انقلاب نبود. بلکه باید همواره با این روحیه کارها را پیش برد و هر کسی در هر جا و مقامی که هست انقلابی عمل کند. چرا که هر جا این گونه عمل شد کارها به روال صحیح رسیده است.