بر اساس مطالعات صورت گرفته مطالعات تولید برق از جریان فاضلاب موجود در شبکه جمع‌آوری و خطوط انتقال فاضلاب شهری با استفاده از توربین‌ در دستور کار قرار وزارت نیرو قرار گرفته است.

 

به‌گزارش جماران، فرایند جریان فاضلاب در شهر تهران به صورت ثقلی انجام می‌شود و در محل افزایش شیب زمین نسبت به شیب شبکه فاضلاب برای عبور جریان فاضلاب از دراپ (گودی‌های درون شبکه) استفاده می‌شود که از  پتانسیل جریان ریزشی فاضلاب در محل دراپ‌ها می‌توان برق تولید کرد.

در این طرح از توربین‌های نوع اسکرو (پیچی) استفاده می‌شود که می‌تواند از فشار ایجادشده در اثر جریان ثقلی و اختلاف ارتفاع ریزشی فاضلاب در خطوط لوله شبکه فاضلاب برق تولید کند که توان تولید توربین‌های اسکرو با توجه به قطر لوله، دبی جریان فاضلاب و اختلاف ارتفاع تعیین می‌شود.

با نصب این توربین‌ها و تولید برق علاوه بر تامین بخشی از انرژی مورد نیاز از مصرف سوخت فسیلی و تولید گاز دی‌اکسید کربن خودداری می‌شود در فاز مطالعاتی، سه نقطه در خیابان دماوند، خیابان ولی‌عصر و خیابان یاس (منطقه ۱۴) و نیز دراپ ریزشی ورودی تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک غرب به عنوان بهترین نقاط برای استحصال برق انتخاب شده است که در صورت نصب تجهیزات تولید برق، ظرفیت تولیدی حدود ۱۳۲۴ کیلووات ساعت در سال برق وجود دارد.

مطالعات اولیه طرح تولید برق با استفاده از پتانسیل هیدرولیک شبکه فاضلاب تهران در ابتدا در سال ۱۳۹۳ آغاز و در سال ۱۳۹۵ با توجه به اهمیت ویژه به انرژی‌های تجدیدپذیر دوباره در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر در چهار بخش شامل بررسی و شناسایی پتانسیل‌های موجود، مطالعات طرح استحصال توان از شبکه فاضلاب تهران، امکان‌سنجی قابلیت اتصال به شبکه سراسری برق و مطالعات مالی – اقتصادی طرح در حال انجام است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.